به گزارش خبرنگار ایرنا، هتل پارسیان کرمانشاه روز دوشنبه میزبان نشستی بود که در آن شهرداران استانهای کرمانشاه، کردستان و همدان میزبان حجتالله ایوبی دبیرکل ملی یونسکو در ایران بودند که طی آن تفاهمنامهای با هفت ماده، ۱۶ بند و سه تبصره برای معرفی، توسعه و رونق گردشگری در غرب کشور به امضا رسید.
بعد از امضای تفاهمنامه از برنامه کاربردی زاگرس گردش هم رونمایی شد؛ این برنامه همه شهرهای منطقه زاگرس، مراکز اقامتی و هتلها، نحوه تهیه بلیط هواپیما، قطار و اتوبوس با روز و ساعت حرکت، معرفی مراکز تفریحی و گردشگری، معرفی بوستان ها، تفرجگاهها و شهربازی، معرفی رستورانهای سنتی و کافیشاپها را با آدرس تلفن و مسیریابی هوشمند در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
برای اینکه شهرتان برجسته شود باید متفاوت باشید
دبیرکل ملی یونسکو در ایران در این نشست شناسایی تاریخ و تمدن ایران در هر منطقه را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: برای نخستین بار در ایران است که سه استان با همکاری یکدیگر چنین رویداد مهمی را رقم میزنند و مجموعه مدیران آنها برای تبدیل شدن به قطب گردشگری، با هم دست برادری میدهند.
حجتالله ایوبی، بزرگترین سرمایه هرکسی را هویت او دانست و افزود: همین که به این نتیجه برسیم که باید به خویشتن خویش بازگردیم و میراث کهن و داشته هایمان را با نگاه عالمانه ببینیم ، در فکر ، رویکرد ، اندیشه و ذهن ما مهمترین اتفاق افتاده است که بسیار ارزشمند است.
وی با اشاره به اینکه باید هر چیزی را در فرهنگ خود جستجو کنیم و میراث کهن دیارمان را احیا کنیم اظهار داشت: راز برجسته و برند شدن شهر تفاوتها و تمایزهای آن شهر است به عنوان مثال کشورهای همسایه میتوانند کاخ بسازند اما هرگز نمیتوانند طاقبستان را داشته باشند و با پول نمیشود تمدن و فرهنگ را خرید.
ایوبی از ساز و دهل، تنبور، لباسهای رنگارنگ، غذاهای متنوع و غیره به عنوان داشتههای تاریخی این سه استان یاد کرد و گفت: اینها نقاط قوت شماست که شهر شما را متفاوت میکند و با اراده ای که در شما میبینم حتما گردشگری در غرب کشور رونق میگیرد.
بدون کمک هنرمندان شهرتان برجسته نمیشود
دبیرکل ملی یونسکو در ایران در ادامه بر نقش هنرمندان در رونق گردشگری تاکید کرد و اظهار داشت: کرمانشاه حق بزرگی بر گردن تاریخ ، تمدن ، موسیقی ، خط نستعلیق و غیره دارد و اگر هنر هنرمندان ، عالمان و اندیشمندان را ارج نهیم و در صدر قرار دهیم اتفاقات خوبی میافتد اما در غیر این صورت و بدون کمک هنرمندان نمیتوانید محور توسعه گردشگری در غرب کشور باشید.
وی نوروز را پروژه بسیار مهمی برای غرب کشور دانست و گفت : کشور ما مهد نوروز است اما متاسفانه باید آیینهای کهن فراموششده نوروز را امروز در دیگر کشورها پیدا کنیم.
ایوبی با اشاره به اینکه برخی از کشورها هم رگ و ریشه فرهنگ خود را در ما جستجو میکنند، افزود: نوروز یکی از پروژههای مهم گردشگری است که میخواهیم کارهای بزرگی برای آن انجام دهیم و من امروز متقاعد شدم که محور نوروز میتواند غرب کشور باشد.
در این نشست شهردار کرمانشاه نشان شهروند افتخاری را به حجتالله ایوبی دبیرکل ملی یونسکو در ایران اعطا کرد.
کرمانشاه در زمینه خوراک حرف برای گفتن دارد
رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری کرمانشاه هم اصلیترین دلیل برای تبدیل این مسیر به کریدور بزرگ گردشگری غرب کشور را ، تاریخ و تمدن آن دانست و افزود: این مسیر فلات مرکزی ایران را به بینالنهرین وصل میکند و همچنین وجود هشت هزار اثر ثبت شده ملی در این سه استان، بیانگر غنای تاریخی در این مسیر است.
مهدی عبدالمالکی، پیوست این تاریخ را مردمانی دانست که پیشینه ما مدیون رشادتها ، شجاعتها ، غیرت و صفای آنها است و ادامه داد: این مردم در عین تنوع قومی ، مذهبی و زبانی در زیباترین ترکیببندی در طول تاریخ با مسالمت در کنار یکدیگر بودند و باید بدانیم که کهنترین و اصیلترین سبک زندگی ایران در این مسیر قرار دارد.
وی با اشاره به شهرهای خلاق یونسکو و اینکه کرمانشاه در خوراک و غذا حرفهای بسیاری برای گفتن دارد، گفت: همدان هم در صنایع دستی مدعی است و باتوجه به اینکه سنندج هم شهر خلاق موسیقی است اگر این سه شهر خلاق در امتداد هم قرار داشته باشند پکیج گردشگران برای شنیدن موسیقی اصیل و خوب ، خوردن خوراکهای متنوع و جذاب و استفاده از صنایع دستی تکمیل میشود و تاثیر زیادی برای گردشگران خواهد داشت.
عبدالمالکی تاکید کرد : وجود پنج میلیون نفر جمعیت در این سه استان که در مجموع ۷۳ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و همچنین ۵۷۱ کیلومتر مرز مشترک کردستان و کرمانشاه با کشور عراق از ظرفیتهای بزرگ این مسیر است که می توان از آن استفاده کرد.
این طرح میتواند شهرداریها را صاحب درآمد پایدار کند
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه هم در این نشست ضمن تشکر از شهرداری سه استان برای توجه به مقوله گردشگری گفت: این حرکت میتواند منبع خیر و برکت برای غرب کشور ، ارتباط بین شهرداریها ، رونق اقتصادی و معیشت مردم باشد.
مهرداد سالاری مبنای ایجاد مسیر گردشگری غرب کشور را تاریخی دانست و اظهار داشت: در گذشته هم این ارتباط وجود داشته و شهرهای ما با فاصله ۳۰ کیلومتری از هم شکل گرفته بودند و اقامتگاههایی هم برای مسافران در حد آن روزگاران در نظر گرفته شده بود.
وی با اشاره به ظرفیتهای زیرساختی و ارتباطی موجود در استان کرمانشاه گفت: آزادراهها و بزرگراهها در مسیر تهران ، همدان و کرمانشاه، هاب بودن فرودگاه کرمانشاه برای پروازهای خارجی ، راهآهن غرب کشور که تا اسلامآبادغرب، خسروی و تا کشور عراق هم خواهد رفت و امکانات اقامتی و هتلها که برای این استان ظرفیت بزرگی محسوب میشود.
سالاری، صنعت توریسم را بسیار پردرآمد توصیف کرد و گفت: اگر شهرداریها و میراث فرهنگی با ارتباط نزدیک و تنگاتنگ بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند، درآمد پایداری نصیب شهرداریها میشود.
استان کرمانشاه، کردستان و همدان در زمان جنگ سپر امنیتی و دفاعی کشور بودند
شهردار کرمانشاه نیز در این نشست مهماننوازی مردم کرمانشاه را دارای سبقه تاریخی دانست و گفت: تا چندین سال این استان هتل نداشت و مردم کرمانشاه همه مهمانان را در منزل خود جای میدادند.
سعید طلوعی این سه استان را سپر دفاعی کشور دانست و گفت: استانهای غرب کشور در زمان جنگ و بعد از پیروزی انقلاب هم به دلیل داشتن مرز مشترک با عراق بیشترین آسیب را دیدند.
وی ادامه داد : بعد از جنگ هم علاوه بر اینکه حاکمیت توجه ویژهای به غرب کشور نداشت اما خودمان هم نتوانستیم در حوزه گردشگری و تاریخی کارهای اساسی را طوری انجام دهیم تا بخشی از مشکلات را حل کنیم.
طلوعی با اشاره به ظرفیتهای کمنظیر این سه استان در حوزه تاریخی ، فرهنگی و گردشگری گفت: این طرح میتواند گردشگران بسیاری را به غرب کشور بکشاند که در اقتصاد و مدیریت شهری خیلی مهم است و ما هم امیدواریم در سایه همدلی بتوانیم اتفاق بزرگی را در غرب کشور رقم بزنیم.