سید البرز حسینی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا اتخاذ راهکارهایی برای تامین مسکن با استفاده از مصالح ارزان و با کیفیت را از جمله اولویتهای کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد و گفت: در بازار با افزایش قیمت مصالح ساختمانی مانند میلگرد و سیمان مواجه هستیم در حالی که این افزایش قیمت ربطی به نوسانات ارزی ندارد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: اثر چرخه ارزی برای گرانی فولاد و میلگرد حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد است زیرا تولید آن در داخل انجام میشود و دلیلی برای افزایش قیمت میلگرد در بازار وجود ندارد.
نماینده مردم خدابنده توضیح داد: اگر افزایش قیمت هم باشد، با توجه به افزایش قیمت ارز باید هر کیلو میلگرد در بازار حدود ۸ هزار تومان معامله شود ولی اکنون قیمت میلگرد به ازای هر کیلو ۱۳ هزار تومان است. از طرفی تولید سالانه فولاد در کشور حدود ۲۷ میلیون تن بوده و در مقابل مصرف سالانه داخلی فولاد نیز حدود ۱۷ میلیون تن است که نشان از عدم کمبود در تولید فولاد و میلگرد در کشور دارد.
حسینی ادامه داد: در بخش سیمان نیز حدود ۸۰ میلیون تن تولید سیمان در کشور تولید میشود که از این مقدار۵۰ تا ۶۰ میلیون تن برای مصرف داخلی است و مازاد تولید را نیز میتوان صادر کرد. به عبارتی تقریبا هیچ بخشی از زنجیره تولید سیمان متاثر از افزایش قیمت ارز نیست و همه فرایند تولید در کشور انجام شده و با این اوصاف افزایش دوبرابری قیمت سیمان پذیرفتنی نیست.
سخنگوی کمیسیون عمران با تاکید بر اینکه حضور در بورس اوراق بهادر یک گزینه برای کاهش قیمت میلگرد و سیمان بود، ولی شاهد افزایش قیمت آنها هستیم، اظهارداشت: با این شرایط دلیل افزایش قیمت مصالح ساختمانی به ویژه سیمان و میلگرد، عدم نظارت کافی و کنترل قیمتها است.
نماینده مردم خدابنده به لزوم همکاری دولت و مجلس برای نظارت بیشتر بر بازار مصالح ساختمانی تاکید کرد و گفت: باید دولت و مجلس در کنار یکدیگر برای این موضوع تصمیمهای مهمی بگیرند تا اقشار کم درآمد و نیازمند مسکن، بیشتر از این آسیب نبینند.
وی با بیان اینکه کشور برای پاسخ مناسب به تقاضا به تولید یک میلیون واحد مسکن در سال نیاز دارد، گفت: البته بین عرضه و تقاضا هم تعادلی بر قرار نشده و دولت در ۷ سال گذشته برنامه مدونی برای این موضوع نداشته است.
حسینی در خصوص طرح مسکن ملی اظهارداشت: طرح مسکن ملی با آورده ۵۰ میلیون تومان از طرف مردم و قیمت تمام شده حدود ۲۰۰ میلیون تومان بیشتر برای دهکها چهارم و پنجم به بالا مناسب است، گفت: با این قیمت دهکهای پایین و آسیب پذیر خیلی قدرت مانور و خرید این مدل از مسکن را ندارند. زیرا بازپرداخت اقساط این طرح حدود ۳ میلیون تومان در ماه است که از توان خانوادههای کم درآمد خارج است.
وی موضوع زمین را عامل بسیار مهمی در افزایش قیمت مسکن عنوان کرد و گفت: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد موضوع گرانی مسکن مربوط به زمین است برای همین مجلس دولت را مکلف کرده که زمین ارزان قیمت در اطراف شهرها را در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای تولید مسکن قرار دهد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تامین مالی ساخت یک میلیون واحد در سال را از موارد بسیار مهم در این زمینه دانست و اظهارداشت: مقرر شده حسابی نزد بانک مسکن باز شود و این حساب از چند منبع مالی تغذیه شده و منابع مالی آن فقط در حوزه مسکن هزینه شود.
نماینده مردم خدابنده خاطرنشان کرد: ساختار اجرایی این طرح در قانون دیده شده و هدف این است منابع مالی این حساب فقط برای ساخت و ساز مسکن هزینه شود و بانکها از این منابع برای بنگاه داری و لوکس سازی مراکز تجاری استفاده نکنند.
نظر شما