آمار نویدبخش در فضای رسانه‌ای فارس

شیراز- ایرنا- روز خبرنگار بهانه‌ای است برای واکاوی وضعیت مطبوعات و رسانه‌های برخط. به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، رسانه‌ها در این استان طی هفت سال گذشته به‌صورتی شایان توجه رشد کرده‌اند.

صابر سهرابی چهارشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا درخصوص وضعیت رسانه‌های فارس از رویکرد افزایش رسانه‌های برخط حمایت کرد و مخاطبان را تصمیم‌گیرنده اصلی در حفظ بقای رسانه‌ها دانست.

وی ابراز داشت: اعطای مجوز  پایگاه‌های خبری از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می‌گیرد و هیچ محدودیتی  از لحاظ تعدادی وجود ندارد؛ اما از لحاظ صلاحیت و تخصص محدودیت وجود دارد.

افزایش رسانه‌ها سیاست دولت است

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس سیاست دولت تدبیر و و امید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را رشد و گسترش رسانه‌ها عنوان کرد و افزود: در همین راستا طی سال‌های گذشته شاهد رشدی چشمگیر در ایجاد رسانه‌ها بوده‌ایم.

سهرابی در همین راستا به آمار رو به رشد رسانه‌ها از سال ۱۳۹۲ تاکنون اشاره کرد و افزود: تعداد نشریات منتشر شده در استان فارس در سال ۱۳۹۲، ۱۴۵ عنوان بوده است که در خرداد ماه سال جاری با ۸. ۱۲۲ درصد به ۳۲۳ عنوان رسیده است؛ همچنین در سال ۱۳۹۲، ۶ روزنامه در استان فارس فعال بوده است که تا به امروز با رشد صددرصدی به ۱۲روزنامه رسیده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی فارس  تعداد نشریات الکترونیک را در ابتدای دولت تدبیر و امید ۴۸ عدد اعلام کرد که با رشدی معادل ۱۲۵درصد به ۱۰۸ عدد افزایش یافته و همچنین رشد نمایندگی خبرگزاری‌های دولتی در فارس را ۳۰۰درصد اعلام کرد که بنا بر این، از دو خبرگزاری در سال ۱۳۹۲ به هشت خبرگزاری تا به امروز افزایش یافته است.

وی افزایش تعداد رسانه‌های برخط را سبب‌ساز کیفیت‌بخشی در اطلاع‌رسانی دانست و اظهار کرد: باوجوداین، رسانه‌ها نباید از رسالت اصلی خود دور شوند و چنانچه نتوانند وظیفه‌ای را که بر عهده آن‌هاست، به‌خوبی انجام دهند، بعد از ۶ ماه لغو مجوز خواهند شد.

سهرابی افزود: در میان رسانه‌هایی که مجوز کسب می‌کنند؛ برخی پایگاه‌های خبری رشد می‌کنند و ماندگار می‌شوند و دیگران در سطحی نازل باقی می‌مانند و رشد نخواهند کرد، بنابراین ورود به حوزه رسانه آسان است و ماندگار شدن در آن دشوار؛ از همین رو معتقدم بهتر است مجوز برای متقاضیان ایجاد رسانه صادر شود تا همه بتوانند از این امکانات بهره ببرند و بعد مردم و مخاطبان تصمیم بگیرند چه رسانه‌ای بماند و کدام یک نه.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به خسارت‌های وارد شده به حوزه فرهنگ، هنر و رسانه در دوران کرونا، عنوان کرد: این خسارت‌ها تنها در دو ماه اول بیش از 130 میلیارد تومان بوده است که بخشی از آن نیز مربوط به حوزه رسانه و نشر است.  

جشنواره مطبوعات فارس، مجازی برگزار می‌شود

وی شیوع بیماری کرونا را عامل عقب‌افتادن برگزاری جشنواره مطبوعات فارس عنوان کرد و بیان کرد: داوری آثار صورت گرفته و برگزیدگان مشخص شده‌اند و درصدد برگزاری این رویداد در تاریخ 21مردادماه به صورت مجازی هستیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: منتظر فرصتی  هستیم که بتوانیم هدایا را اهدا کنیم، فکر می کنیم که بتوانیم در فضای مجازی این را برگزار کنیم و بلافاصله اختتامیه این جشنواره آغاز جشنواره بعد باشد و در فضای مجازی آن را برگزار کنیم.

وی ادامه داد: تمایل داریم که جشنواره به صورت منطقه‌ای برگزار کنیم اما مشکل منابع مالی داریم فضای مجازی که به وجود آمده احتمال قوی هست که بتواند به صورت منطقه‌ای جشنواره را ترتیب دهیم.

روزنامه‌ها در سال جاری کمبود کاغذ نداشتند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به وضعیت دشوار روزنامه‌ها در سال ۱۳۹۸ درزمینه تخصیص سهمیه کاغذ، بیان کرد: با وجود مشکلات ناشی از کرونا، امسال هیچ مشکلی در توزیع کاغذ مطبوعات رخ نداد و کاغذ به‌صورتی عادلانه در اختیار روزنامه‌ها قرار گرفت و چنانچه مشکلی بود، روزنامه‌ها به این مسئله اعتراض می‌کردند.

ایجاد امنیت شغلی خبرنگاران وظیفه رسانه‌ها

سهرابی در ادامه یکی از وظایف اصلی مدیران رسانه‌های برخط و مکتوب را ایجاد امنیت شغلی برای خبرنگاران برشمرد و بیان داشت: افزون بر حمایت‌های مادی و معنوی که وزارت فرهنگ و ارشاد برای بیمه کردن خبرنگاران درنظر می‌گیرد، رسانه‌های برخط و مکتوب را تشویق می‌کنیم که کارکنان خود را بیمه کنند.

وی اظهار کرد: در چند سال گذشته که یارانه بیمه به رسانه‌ها می‌شد، بسیاری از خبرنگاران بیمه شدند؛ اما بعد از اینکه به دلیل مشکلات عدیده مالی این یارانه قطع شد، سعی کردیم با اعطای بسته‌های تشویقی در یارانه‌ها مدیران رسانه را ترغیب کنیم که خبرنگاران را بیمه کنند و آن‌ها را تعدیل نکنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با تاکید بر اینکه ضروری است ارتباط میان رسانه‌ها و روابط عمومی‌ها تقویت شود، بیان کرد: در این زمینه به برگزاری کارگاه‌های آموزشی نیاز داریم تا درک صحیحی از فعالیت روابط‌ عمومی و نحوه ارتباط با رسانه ایجاد شود.

در تقویم رسمی کشور ۱۷ مرداد سالروز شهادت محمود صارمی خبرنگار ایرنا که به همراه چند دیپلمات کشورمان در مزار شریف افغانستان به دست گروه طالبان به شهادت رسید، روز خبرنگار نامگذاری شده است. 

اخبار مرتبط