به گزارش خبرنگار ایرنا ، جشنواره هنری ققنوس با تولیت بسیج دانشجویی یکی از رویدادهای هنری است که مازندران نیز یکی از استان های برگزار کننده آن بوده و هرساله با جمع آوری آثار دانشجویان در حوزه های مختلف هنری فعالان فاخر این حوزه را شناسایی می کند و امسال نیز پنجمین دوره خود را به پایان رساند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاههای استان مازندران روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت : در پنجمین دوره از جشنواره ققنوس استان مازندران ۹۵۵ اثر هنری از سوی دانشجویان دانشگاه های سراسر استان ارسال شد که نسبت به دوره چهارم این جشنواره رشد ۵۰ درصدی داشته است.
سیدامیر سادات کریمی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۶۰۰ اثر به جشنواره ققنوس مازندران ارسال شده بود ، افزود: امسال ۲۹ اثر موفق به کسب رتبه برتر جشنواره ققنوس مازندران شدند.
وی اظهار داشت : ویژگی بارز جشنواره امسال علاوه بر استقبال خوب از بخش های مختلف جشنواره ، شاهد حضور پررنگ آثار هنری مربوط به ویژگی فرهنگی و هنری مردم خود استان بودیم.
او افزود : امسال در بخش شعر ، داستان و ادبیات نمایشی حدود ۴۰ اثر ، در بخش نقاشی و زیر مجموعه های آن ۱۲۴ اثر و در بخش هنرهای تجسمی ۶۱۷ اثر به دبیرخانه جشنواره ققنوس مازندران ارسال شد که بیشترین اثر در بخش هنرهای تجسمی مربوط به صنایع دستی بود که اغلب آن صنایع دستی بومی استان است.
سادات کریمی گفت : در بخش های مختلف از جمله استنداپ ، پژوهشهای هنری و دیگر موارد نیز جشنواره ققنوس امسال با استقبال خوبی مواجه بود.
وی با بیان اینکه اختتامیه جشنواره ققنوس تحت الشعاع شیوع ویرسو کرونا قرار گرفته است ،افزود: سعی خواهیم کرد اختتامیه ای به صورت مجازی برای تجلیل از هنرمندان برتر جشنواره برگزار شود.
فراخوان پنجمین جشنواره ققنوس مازندران از ابتدای آبان آغاز شد و تا بهمن سال گذشته ادامه داشت. این دوره از جنشواره ققنوس که مقبر بود در ابتدای فروردین امسال خامته یابد ، به دلیل شیوع ویروس کرونا با تاخیر چهار ماهه مواجه شد.
جشنواره امسال در هفت بخش ادبیات ، هنرهای تجسمی ، ادبیات نمایشی ، فیلم کوتاه، استنداپ کمدی، موسیقی مقامی و انقلابی ، مداحی و پژوهش های هنری برگزار خواهد شد.
"آوایی و مداحی" ویژه دانشجویان خواهر مازندران است که شامل محورهای دکلمه، نمایشنامه خوانی، مجری گری، دوبله فیلم و انیمیشن می شود و با سه موضوع نقش زن در واقعه کربلا، محور مقاومت شامل سوریه، فلسطین و عراق و یمن، آسیب ها و پدیده های اجتماعی شامل فضای مجازی کافه گردی و سبک زندگی غربی اثر پذیرفته می شود.
در بخش مداحی ، مرثیه و مولودی خوانی ویژه برادران نیز، موضوعات عاشورا، مدافعان حرم و اعیاد مذهبی است.
"پژوهش های هنری" شامل چهار موضوع تاریخ هنر انقلاب اسلامی ، نظریات شهید آوینی در هنر، مفهوم و نظریات هنری در تفکر دینی ، تجربیات و سبک های نوین هنری در چارچوب انقلاب اسلامی است.
بخش های بعدی "فیلم کوتاه"، "تاتر خیابانی" ،"'انیمیشن" و "استندآپ کمدی" شام پنج موضوع اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی، تناقضات سبک زندگی مدرن، اسلامی شدن دانشگاه ها وعدالت اجتماعی است.
بخش "ادبیات" شعر کلاسیک نو و داستان کوتاه با موضوعات عدالت خواهی دانشجویی، آسیب های اجتماعی، طنز انتقادی به مسائل روز و استکبار آمریکاست.
بخش "هنرهای تجسمی" شامل محورهای پوستر، عکس، کاریکاتور و خوشنویسی با موضوعات آیین های بومی و محلی فراموش شده مازندران، عدالت اجتماعی، امریکا و استکبار نوین است.
"ادبیات نمایشی" شامل فیلمنامه و نمایش با موضوعات عدالت اجتماعی، موضوعات صنفی و مدیریتی دانشگاه ها در استان، تبعات سبک زندگی مدرن و غیره را شامل می شود.
نظر شما