دکتر«سعید رحیمی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تب بالا با فاصله زمانی ۱۲ تا ۱۸ ساعته ، لنگش همراه با عدم تعادل در حرکت، بی اشتهایی و ریزش اشک، ترشحات بزاق و بینی و زمین گیر شدن دام از جمله علایم بیماری تب سه روزه است.
وی با بیان اینکه شیوع این بیماری کاهش وزن، کم شدن تولید شیر و ضرر و زیان بالا را به همراه دارد، اظهار داشت: شدت بیماری تب سه روزه در گوسالههای چاق بیشتر بوده و ممکن است درصد تلفات به ۳۰ درصد نیز برسد.
رحیمی افزود: سم پاشی و ضدعفونی جایگاه دامها برای مبارزه با حشرات ناقل، استفاده از جیره غذایی مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن حیوان و واکسیناسیون دامها در مناطق پرخطر از جمله راهکارهای مهم مقابله با بیماری تب سه روزه در بین دامها است.
وی ادامه داد: تاکنون موردی از بیماری تب سه روزه در استان مرکزی مشاهده نشده و با توجه به افزایش فعالیت حشرات و بندپایان در فصل تابستان و احتمال شیوع این بیماری در استان نیاز است دامداران نسبت به رعایت مسائل بهداشتی و مقابلهای برای پیشگیری از این بیماری اقدام کنند.
استان مرکزی دارای ۱۲ شهرستان و یک هزار و ۵۳۹ روستا است و ۸۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان در این استان وجود دارد.
نظر شما