روز خبرنگار بهانه و فرصتی برای بازگو کردن حرف ها و سختیهای کار اصحاب رسانه است که با ایثار و شجاعت در میدان حاضر شده و فعالیت میکنند.
۱۷ مرداد یادآور روزی است که نشان داد خبرنگاران وظایف خطیری را بر عهده دارند و برای انجام رسالت مهم و اثرگذارشان تا پای جان گام بر میدارند.
خبرنگاران بینام ترین افراد خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا
مسئول بسیج رسانه شهر ری در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: معمولاً کسی خبرنگار میشود که دغدغه وطن، عدالت و حقیقت را داشته باشد و افرادی که وارد این عرصه میشوند به غیر عشق در ذهنشان ، هیچ انگیزه دیگری نیست.
مصطفی علی اکبری افزود: اکثر خبرنگاران توانایی این را دارند که در یک شرکت خصوصی غیر رسانهای به فعالیت پرداخته و درآمدی به مراتب بیشتر از خبرنگاری داشتهباشند اما با این اوصاف باز خبرنگار میشوند و خبرنگار میمانند.
وی به طور مثال به شیوع ویروس کرونا پرداخت و تاکید کرد: خبرنگاران، بی نام ترین افراد در عرصه مبارزه با ویروس کرونا بودند که تمام فعالیتهای خود را در این دوران، بدون هیچ گونه چشم داشتی در عرصه سلامت و کمک به سلامت جامعه و مردم انجام دادند.
مسئول بسیج رسانه شهرری خاطر نشان کرد: خبرنگاران همپای مدافعان سلامت از همان روزهای نخست شیوع این بیماری با گرفتن جانشان در دست مدافعان اطلاع رسانی شدند و با تلاش و مجاهدت خود، اخبار را لحظه به لحظه به اطلاع مردم رساندند.
این فعال رسانه ای عنوان کرد: آنها با توجه به نیاز به فرهنگ سازی در شیوع ویروس کرونا، در خط مقدم این بیماری قرار گرفته و علاوه بر همیاری مدافعان سلامت، برای اطلاع رسانی حفظ جان مردم نیز تلاش کردهاند.
وی ادامه داد: خبرنگاران در روزهای شیوع ویروس کرونا، برای تهیه گزارشهای خبری و تصویری به بیمارستانها و آرامستان ها رفتند و در بحث آگاه سازی و اطلاع رسانی به مردم، شب و روز تلاش کردند که فعالیتهای آنان، قابل تقدیر و احترام است.
علی اکبری اذعان داشت: در این راه سختی های بسیاری وجود داشته و دارد که از آن جمله می توان خطر ابتلا به بیماری، عدم هماهنگی با مراکز درمانی و برخوردهای نامناسب با همکاران خبری، تصویربرداران و عکاسان خبرنگاران و هم رویارویی با انواع برخوردهای نامتعارف را نام برد.
خبرنگاران در دوران کرونا مستحکم بودند
اکرم سادات حسینی شبستری خبرنگار آزاد نیز گفت: کرونا با همه مشکلاتی که برای دنیا ایجاد کرده، یک سبک زندگی جدید را به دنبال خودش برای عموم افراد به همراه داشته در واقع مردم در موقعیت بیماری همه گیر تا حدودی منعطف عمل کردن قطعا انواع کسب و کارها و مشاغل هم در زندگی کرونایی تغییر شکل داد.
وی افزود: حرفه خبرنگاری و مشاغل وابسته به خبر هم بسیار متاثر بود و بسیاری از رویدادهای خبری به صورت آنلاین برگزار شد همانطور که کلاسهای درس مدارس و مراکز آموزش عالی هم به صورت برخط و آنلاین برگزار شد.
حسینی خاطر نشان کرد: نکته مهم در دوران کرونا و خبرنگاری این هست که رسانه و فعالان رسانه و خبرنگاران حرفهای هم همانند سایر مشاغل در دوره کرونا روشهای منعطف برای فعالیتهای حرفهای خود را انجام و اجرا کردند و این شرایط یعنی شیوع بیماری کرونا نه تنها بر انجام وظایف حرفهای آنها تاثیر منفی نگذاشت که موجب شد ارتباط دائمی و مستحکم با روشهای جدید و استفاده از وسایل ارتباطی بیش از گذشته به یاری آنها بیاید.
وی ادامه داد: در واقع ما شاهد برگزاری اولین نشستهای خبری سراسری به صورت ویدئو کنفرانس در کشور بودیم که همانند کلاسهای آنلاین دانشگاهی تمام خبرنگاران در موقعیتهای خود و مقام مسئول هم در موقعیت خود همزمان برگزار کردند.
این فعال رسانه ای خاطر نشان کرد: باید توجه کرد بخشی از زیر ساختهای ارتباطی که از گذشته فراهم بود امروز به ضرورت نیاز مورد استفاده خبرنگاران و روابط عمومیها آمد و به نوعی شاهد خبرنگاری در دولت الکترونیک بودیم که بیتردید کشور در این مسیر موفق بود.
وی عنوان کرد:خبرنگار میتواند با استفاده از امکانات نرمافزاری کاملتر پیشرفتهای چشمگیر و مطلوبتر را هم به دست آورد و شاهد خبرنگاری الکترونیک در دوره کرونا و پسا کرونا بودیم و خواهیم بود. به عنوان مثال نشستهای آنلاین سخنگوی وزارت بهداشت هر روز در دو نوبت برای خبرنگاران برگزار شد و حتی سخنگوی شورای نگهبان هم سه نشست خبری آنلاین را به دلیل کرونا برگزار کرد.
کرونا مانع انجام رسالت خبری نشد
ابوفیاض حیدری یکی از اصحاب رسانه که به دلیل انجام رسالت خود به کرونا مبتلا شده و در بیمارستان بستری است به خبرنگار ایرنا گفت: هرگز در ایام کرونایی هم دست از رسالت و وظیفه خبری خود برنداشتم و تا حد توان کار خبری را انجام دادم.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا و مخاطرات آن هم سبب نشد تا از صحنه اطلاع رسانی خارج شوم و تا روزی که سرپا بودم و توانستم به وظیفه خبری خود عمل کردم.
حیدری که حرف زدن به دلیل شرایط ابتلا به کرونا برایش دشوار شده، اما عشق و علاقه خبرنگاری در کلام و صدایش موج می زند، ادامه داد: اطلاع رسانی به مردم و مطلع کردن انها از وضعیت و شرایط ابتلا به کرونا جزء وظیفه ام بود و باید مردم را از خطرات مبتلا شدن به این ویروس خطرناک آگاه می کردم.
خبرنگاران امید آفرین هستند
مهدی مقاری یکی از خبرنگاران فعال در عرصه رسانه ای در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: پرداختن به مباحث عرصه خبر و حوزه اطلاع رسانی، مهارتی خاص می طلبد که علاوه بر آنکه بخش مهمی از آن اکتسابی است ذات نیز سهم عمده و مهمی در باروری آن دارد.
وی خاطر نشان کرد: یافتن سوژههای مناسب، پردازش، تحلیل، اطلاع رسانی به وقت و بهره گیری از نکات ریز و درشت فن تولید محتوای رسانه و در نهایت انتشار محتوای ساخته شده، روند کاری یک موضوع یا سوژه خبری است که اگر به درستی در جامعه امروزی ما طی شود و هر پدیده و موضوعی در جای خود قرار داشته باشد، در این حکایت، شرایطی مطلوب پدید می آید و در غایت، شاهد مجموعه خبرهای نوید بخشی هستیم.
وی ادامه داد: نوید بخشی و امید آفرینی به جامعه یکی از اجزای مرتبط یک خبر صحیح و دارای کاربرد است که می تواند ذائقه اجتماعی را تغییر دهد. انسان در ذات خود در پی کسب بهترین شرایط است و این تلاش فرد را به سمت امید رهنمون می سازد و بارقه امید را در وی زنده می دارد.
این خبرنگار فعال خاطر نشان کرد: از آنجائی که حدود سیزده هزار رسانه مختلف در قالب های متنوع دیداری، شنیداری، دیجیتال و مکتوب در سراسر کشور روزانه خوراک های فکری متنوعی را در اختیار مردم میگذارند باید به این اصل بدیهی پرداخت که رسانه ها فارغ از نوع خود، سه وظیفه مهم دارند که ارائه آموزشهای لازم به مخاطبان، فراهم کردن فضای سرگرمی و مهم از همه هدایت افکار عمومی بر عهده آنان است.
وی ادامه داد: در هم تنیدگی خاص میان رسانه و روابط عمومی به وجود آمده که هر دو، دیگری را تکمیل میکنند. روابط عمومی محرک سیستم اجرایی است و مهمترین ابزار این تحرک و پویائی، رسانه ها هستند.
تاریخ نشان داده، کرونا، جنگ، سیل، زلزله و هر حادثه و اتفاقی که رخ دهد باز هم خبرنگاران پای میدان آمده و به رسالت خبری خود جامه عمل می پوشانند.
سختی شغل خبرنگار و دغدغه هایی که وجود دارد هرگز از عشق خبرنویسی و خبرنگاری این قشر نکاسته و شوق آنها را برای انجام وظایفشان بیشتر کردهاست.
نظر شما