بر اساس آمارهای اعلامی از سوی وزارت بهداشت تا امروز ۱۹ مرداد ماه بیش ۳۲۶ هزار نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۱۸ هزار نفر جان باخته و تاکنون ۲۸۴ هزار و ۳۷۱ نفر هم بهبود یافتهاند.
در فروردین و اردیبهشت ۹۹ عزم جدی مردم برای درخانه ماندن و رعایت پروتکل های بهداشتی و همچنین فاصله گذاری ها سبب شد آمارهای مبتلایان ، بستری شدگان و فوتی ها شیب نزولی بگیرد اما ساده انگاری ها ، ترددهای غیر ضرور ، برگزاری مراسم عزا و عروسی ، دور همی های خانوادگی و سهل انگاری در رعایت توصیه های بهداشتی نمودار کرونا را صعودی کرد .
به گفته عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا ، ویروس جهش یافته کرونای نوع G می تواند تعداد بسیار بیشتری را مبتلا کند و اگر در یک جمع یک نفر ناقل باشد می تواند تعداد زیادی را مبتلا کند.
رییس جمهوری هم امروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه زمان پایان کرونا مشخص نیست، گفت: باید یک مسیر اعتدالی در مبارزه با کرونا را در نظر بگیریم نه میتوانیم فعالیت را کامل تعطیل کنیم و نه میتوانیم مانند گذشته عمل کنیم. ادامه محدودیتهای شدید امکان پذیر نیست.
آنچه در شرایط کنونی انتظار میرود، همدلی و همراهی با کادر بهداشت و درمان کشور است و تنها راه قدردانی و حمایت از آنها رعایت جدی اصول سه گانه شاهد فاصله گذاری فیزیکی، شستوشوی مداوم دستها و استفاده از ماسک است.
۲۶ استان همچنان در وضعیت قرمز و هشدار
در کنار تلاش مسوولان کشور و کادر درمان برای مهار کرونا و قطع زنجیره ابتلا ، تازه ترین تولیدات خبرنگاران ایرنا نشان میدهد که بسیاری از استان ها به خاطر جدی نگرفتن خطر شیوع کرونا و بی توجهی به پروتکلهای بهداشتی از سوی جمعی از هموطنان، همچنان در وضعیت قرمز و یا هشدار به سر می برند .
با وجود محدودیت ها اعمال شده ، استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
کرونا در استان فارس هر روز شماری دو رقمی از شهروندان را به کام مرگ میکشد ، هر چند وضعیت این استان از مرحله قرمز به مرحله هشدار بهبود یافته اما همچنان خطر بیخ گوش این استان کمین کرده است.
شهر زنجان و تعدادی از شهرستانهای این استان به لحاظ بیماری کرونا در شرایط هشدار و مابقی نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.اگرچه آمار بستری ها کاهش یافته اما تا رسیدن به حد مطلوب فاصله وجود دارد.
استان آذربایجانغربی هم اکنون از نظر شیوع بیماری وتعداد مبتلایان کرونا در وضعیت هشدار قرار دارد و بازگشایی اماکن عمومی از جمله پارکها و مهدهای کودک باعث اوج گرفتن دوباره کرونا میشود.
اجرای طرح ویژه نظارت بر رستوران ها در البرز
طرح نبض با محور تجلیل از مدافعان سلامت در مشهد آغاز شد
زنجان در وضعیت هشدار کرونایی قرار دارد
کرونا در فارس از جایگاه قرمز به رده هشدار
مبتلایان و فوت شدگان
نخستین پرستار مشهدی بر اثر کرونا آسمانی شد
یک عضو شورای فقهی بانک مرکزی به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت
۲۰ درصد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در مازندران غیربومی هستند
تبعات کرونا
افزایش هزینه اینترنت، زندگی مردم در شرایط شیوع ویروس کرونا را، با مشکل مواجه میکند
کرونا، مسافران هوایی خراسان شمالی را ۲۳ درصد کاهش داد
شماری از باشگاههای بدنسازی زنجان در آستانه تعطیلی هستند
رشتههای ورزشی پربرخورد تهران برای چهارمین هفته متوالی تعطیل اعلام شد
فرماندار عباس آباد نسبت به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز پذیرایی هشدار داد
اماکن تاریخی و موزههای ۶ شهر استان یزد تعطیل شدند
کرونا و دستورالعمل های برگزاری عزاداری محرم
کرونا علاوه بر فعالیت های اقتصادی و زندگی روزمره ، ایین های دینی و فرهنگی کشور را هم تحت شعاع خود قرار داده و بسیاری از برنامه ها لغو و یا با محدودیتهای خاص خود برگزار شده است.با توجه به در پیش بودن ماه محرم و دغدغه مسئولان از برگزاری آیین های این ماه مسئولان ذی ربط دستورالعمل های خاصی برای آن ابلاغ کرده اند و تمامی استان ها و شهرها ملزم به رعایت این دستورالعمل ها هستند.
رهبر معظم انقلاب نیز در سخنرانی خود به مناسبت عید قربان، تأکید کردند: «همه سوگواران حسینی، هیأتها و مداحان موظف هستند به هرچه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام میکند، عمل کنند زیرا موضوع بسیار مهم است.»
دکتر روحانی رئیس جمهوری نیز ۱۶ مرداد در جلسه کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم، درباره آیینهای سوگواری در این ایام اظهار داشت: با عنایت به اقتضائات جامعه دینی ایران، امکان و نحوه برگزاری مراسمهای عزاداری، به شکل منطقی از سوی کمیتههای مختلف ستاد ملی مقابله با کرونا طراحی شده و از این مرحله به بعد آنچه مهم است، مسئولیتپذیری برگزارکنندگان و متولیان مراسمها و مراعات خود مردم است.
به دنبال این موضوع دبیرخانه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا امروز دستورالعمل و ضوابط برگزاری مراسم ماه محرم و صفر را ابلاغ کرد.در این دستورالعمل آمده است: مسئولیت اجرای دستورالعمل مراسم عزاداری ماه محرم و صفر با سازمان تبلیغات اسلامی است که با تشکیل کارگروه برگزاری مراسم عزاداری و مشارکت نمایندگان هیات ها، مداحان، نیروی انتظامی، وزارت بهداشت، سازمان بسیج، وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان، صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاههای مرتبط اجرا می شود.
بر اساس این دستورالعمل برگزاری برخی مراسم خاص مانند یوم العباس در زنجان، نخل گردانی در یزد، تشت گذاری اردبیل، شیرخواران، قالیشوران اصفهان و ... به دلیل تجمع، تراکم و جا به جایی و ضروت پیشگیری از شیوع و سرایت بیماری ممنوع است و این مراسم فقط باید در اماکن و فضاهای دارای مجوز سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شود.
مقررات برگزاری مراسم عزاداری محرم در مازندران اعلام شد
استاندار: عزاداری محرم در مکانهای روباز همدان برگزار میشود
اقلام بهداشتی با نرخ دولتی بین هیاتهای مذهبی مازندران توزیع میشود
محدودیتهای آیینهای محرم در استان سمنان اعلام شد
گزارشهای کرونایی
ماسک، هزار بار سهلتر از واکسن نایافته
مزیتها و مشکلات تولید ماسک در آذربایجانشرقی
کرونا ، چالش درآمدی و خلاقیت مربیان ورزشی مازندران
یک لحظه غفلت و تداوم رگبار کرونا در هرمزگان
شرایط شکننده هشدار در خصوص شیوع کرونا در آذربایجانغربی
کرونا جان ۱۶۳ نفر دیگر را در ایران گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۳۲۶ هزار و ۷۱۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۶۳ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری به ۱۸ هزار و ۴۲۷ نفر رسید.
سیما سادات لاری روز یکشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس بیان کرد: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۹ مرداد ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۶۱ مورد بستری شدند.
وی ادامه داد: در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۳ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری تاکنون به ۱۸ هزار و ۴۲۷ نفر رسید.
معاون وزیر بهداشت گفت: تاکنون ۲۸۴ هزار و ۳۷۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین چهار هزار ۲۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
نظر شما