۱۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۷:۲۸
کد خبر: 83901168
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تحولات لبنان به روایت رسانه‌های اسپانیولی زبان

۱۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۷:۲۸
کد خبر: 83901168
تحولات لبنان به روایت رسانه‌های اسپانیولی زبان

تهران- ایرنا - رسانه‌های اسپانیولی زبان تحولات اخیر لبنان را به شکل های متفاوتی بازتاب داده اند و شکل بازتاب خبرهای این روزهای حساس لبنان از سوی این رسانه‌ها هم به نوعی تفکر سیاسی دولت‌هایشان را آشکار می‌کند.

 انفجار مهیب بیروت که باعث کشته شدن ۱۵۸ نفر و زخمی شدن صدها نفر از مردم لبنان شده است، خشم ملت لبنان را برانگیخته است؛ عاملی که می‌تواند به عنوان دستاویزی در دست دشمنان لبنان برای راه اندازی جنگ داخلی در این کشور قرار گیرد تا با تفرقه میان ملت لبنان، خساراتی به مراتب عظیم تر از آسیب انفجارهای بندر بیروت در این کشور به جا بگذارد. شکل بازتاب خبرهای این روزهای حساس لبنان از سوی رسانه‌های خارجی هم به نوعی تفکر سیاسی دولت‌هایشان را آشکار می‌کند.

نشریه پرنسا لاتینا در گزارش روز یک شنبه خود با عنوان «شب مصیبت بار بیروت» با اشاره به فاجعه دردناک بندر بیروت که منجر به کشته شدن ۱۵۸ نفر و حدود ۶ هزار مجروح شد، میزان خسارات واردآمده در درگیری های میان تظاهرکنندگان و نیروهای پلیس را  این گونه اعلام کرد: کشته شدن یک نیروی امنیتی و مجروح شدن ۲۳۸ نفر و در ادامه نوشت: اعتراض های گسترده خواستار عدالت برای قربانیان دو انفجار مهیب بندر بیروت شدند.

با وجود تعهد دولت لبنان برای محکوم کردن مسببان فاجعه،   تظاهرکنندگان خشمگین با اشغال وزارت های امور خارجه، اقتصاد و انرژی و محیط زیست این کشور، همچنین ستاد مجمع ملی بانکهای لبنان، برخی از آنها را به آتش کشیدند.

«حسن دیاب» نخست وزیر لبنان، در گفت و گویی تلویزیونی با اعلام برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی، مهلت دوماهه ای برای سازماندهی آن پیش بینی کرد و گفت که پس از آن از سمت خود کناره گیری  خواهد کرد.

دیاب در حالی این تصمیمات را اتخاذ می کند که در میان هرج و مرج و خشونت ایجادشده بخاطر فاجعه بندر و همزمانی آنها با اعتراض ها به فساد و بی تدبیری دولت های پیشین روبروست.

در همین راستا، یکی از حاضرین در حرکت اعتراضی به کانال محلی الجدید گفت: این به معنای آن نیست که ما فقط به دنبال پیروزی هستیم. سیاستمداران خیلی خوب به قدرتی که ما در این لحظه در خیابان ها داریم، واقفند. ما باید تا سرنگونی کل سیستم سیاسی پیش برویم.

این اعتراض ها که با دود ناشی از گلوله های اسلحه و گازهای اشک آور آمیخته است، باعث پراکندگی صفوف نیروهای امنیتی دربرابر هجوم تظاهرکنندگان که قصد عبور از نیروهای محافظ مجلس را دارند، شده است.  

نشریه ال موندو در گزارش روز شنبه خود با بیان اینکه خشم مردم پس از انفجارهای بیروت سر باز کرد، با اشاره به تعداد ۱۷۵ نفر مجروح و یک کشته در درگیری های بین تظاهرکنندگان و پلیس نوشت: هزاران نفر که از طریق شبکه های اجتماعی به تظاهرات کشیده شده اند، در مرکز شهر بیروت با شعار «روز خشم» به دنبال تغییر سیستم سیاسی این کشور هستند.

این رسانه به نقل از منابع محلی لبنان گزارش داد: گروهی از تظاهرکنندگان ساختمان وزارت امور خارجه را به دست گرفته و با حمایت نظامیان بازنشسته، ساختمان را «مقرّ انقلاب» اعلام کرده و همچنین تصاویر نصب شده از «میشل اون» رییس جمهوری این کشور را آتش زده اند. همچنین ساختمان های دیگری مانند وزارت اقتصاد و وزارت انرژی و ساختمان مرکز مجمع ملی بانکها را اشغال کردند که ساعاتی بعد، توسط نیروی پلیس لبنان از تمام آنها بیرون رانده شده اند.

تاکنون هیچ  یک از احزاب لبنان یا فعالین بین المللی درخصوص ارتباط انفجار سه شنبه گذشته با حمله موشکی یا هواپیمای بدون سرنشین اظهارنظری نکرده اند.

این در حالی است که نشریه اسپانیایی ال موندو  در گزارش روز جمعه خود با اشاره به احتمال مداخله خارجی به عنوان عامل انفجارها از سوی «میشل اون» رییس جمهور لبنان در میان فرضیات دیگر مثل خطای انسانی  و تصادفی بودن انفجارها از احتمال اینکه منشأ انفجارهای بیروت، بمب یا موشک یا عامل تروریستی دیگر باشد خبر داد و در ادامه خاطرنشان کرد: حزب الله لبنان، انبار سلاح های خود را در بندر بیروت قاطعانه رد کرد.

این رسانه به نقل از حسن نصرالله در گفت و گوی تلویزیونی اش نوشت: برای حزب الله، این حادثه نه فراموش شدنی است و نه قابل اغماض و آنچه در حال حاضر حائز اهمیت است، انجام تحقیقات و پاسخگویی است. هیچ کس نباید از پاسخگویی در امان باشد.

این نشریه به نقل از خبرگزاری رویترز از سوی دفتر ریاست جمهوری گزارش داد: تحقیقات در سه سطح در حال پیگیری است: اول اینکه چطور این ماده منفجره وارد کشور شد و تا این مدت انبار شد؟ فرضیه دوم اینکه علت انفجارها خطای غیرعمد یا تصادف بوده است و فرضیه سوم احتمال وجود مداخله خارجی است.

روزنامه ال موندو در ادامه نوشت: ترامپ، ساعاتی پس از فاجعه، اظهارات اولیه خود درباره احتمال حمله بودن انفجارها را رد کرد. اسرائیل هم که با کشور لبنان در نقاطی از مرز درگیر بود به نوبه خود، دست داشتن در این حادثه را به شدت انکار کرد.

روزنامه ال موندو با اشاره به هشدار مقامات لبنان از نگهداری ۲.۷۵۰ تن مواد نیترات آمونیوم مدعی شد: این مواد فوق العاده خطرناک که به عنوان منشأ انفجارها اعلام شده است و می تواند همزمان هم برای ساخت کود و هم ساخت بمب مورد استفاده قرار گیرد، از سال ۲۰۱۴ در یک کشتی بندری نگهداری می شدند. این مواد شیمیایی پس از توقیف محموله در یک کشتی روسی به آنجا رسیده است.  

این رسانه همچنین با اشاره به گفت و گوی «بدری داهر» مدیرکل گمرک لبنان در تلویزیون خصوصی LBCI لبنان به نقل از وی نوشت: دفتر وی طی حداقل ۶ مکاتبه رسمی به مقامات قضایی این کشور از تهدیدآمیز بودن این ماده خطرناک برای امنیت کشور هشدار داده و خواسته بود که مسئله مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد، اما این موضوع اتفاق نیفتاد. دلیلش را به کارشناسان و تصمیم گیران واگذار می کنیم.  

همچنین با اشاره به افشای رویترز از وجود گروه بازرسین برای نیترات آمونیوم نوشت: این بازرسان هشدار داده بودند که اگر این مواد شیمیایی کشتی بندری منتقل نشوند، می تواند تمام بیروت را منفجر کند. و به نقل از منبع دیگری ادعا کرد که چندین کمیته و مقامات قضایی درباره خطر این مواد شیمیایی هشدار داده بودند اما هیچ کس توجهی نکرده بود.

عصر سه‌شنبه گذشته در پی وقوع آتش‌سوزی گسترده‌ در یکی از انبارهای مواد آتش‌زا واقع در بندر بیروت، انفجار مهیبی در انبارهای مجاور آن که حاوی دو هزار و ۷۰۰ تن نیترات آمونیوم بود، رخ داد که بر اثر آن، تاکنون ۱۵۴ نفر کشته و بالغ بر پنج هزار نفر زخمی شدند.

کشورهای مختلف جهان روز چهارشنبه با ارسال پیام‌هایی، با مردم و دولت لبنان ابراز همدردی و آمادگی خود را برای کمک به این کشور اعلام کردند.

اوضاع این روزهای لبنان بسیار حساس است و حرکت جریان های سیاسی این کشور به مثابه قدم زدن در میدان مین می ماند. برخی جریان های سیاسی این کشور برای درهم کوبیدن دولت، حتی تا پای نابودی کشور هم ایستاده‌اند، ضمن آنکه مجموعه شواهد نشان می دهد که برخی قدرت های خارجی سرگرم اجرا و پیاده کردن برنامه های خود در لبنان، به هر قیمتی هستند؛ اکنون با حوادث رخ داده این سوال مطرح است که "آیا نقشه ای برای آینده لبنان کشیده شده و در دست اجراست؟ "

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha