حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره برگزاری مراسم عزاداری محرم در شرایط شیوع کرونا در کشور اظهارداشت: فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره موضوع محرم و چگونگی عزاداری روزهای تاسوعا و عاشورا، فصل الخطاب است و همه ما بگوییم سمعا و طاعتا.
نماینده مردم فلاورجان افزود: درباره موضوع عزاداریها، ایشان فرموند که تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا باید ملاک قرار بگیرد و نظر ما هم این است که با حفظ پروتکلهای بهداشتی و دستور العملهایی که در نظر گرفته شده، باید به نحوی عزاداری کرد که برگزاری مراسم برای جامعه خطرناک نباشد.
رعایت پروتکلهای بهداشتی باعث شکوه بیشتر مراسم عزاداری میشود
وی با تاکید بر اینکه نباید عزاداریها در ماههای محرم و صفر تعطیل شود، گفت: افتخار کشور به این است که هر جا دچار مشکل و گرفتاری میشود، ائمه اطهار فریادرس هستند. از طرفی رعایت مسائل بهداشتی و توجه به پروتکلها در مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) میتواند علاوه بر حفظ جان مردم، سبب شکوه بیشتر برگزاری مراسم امسال شود.
موسوی لارگانی درباره نحوه ادای نذر شهروندان در شرایط کرونایی اظهارداشت: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب مردم میتوانند نذورات خود را در قالب کمکهای مومنانه ادا کنند. البته این نوع رفتار شاید در هیچ کشوری نباشد که مردم به رغم نیاز خود به همنوع کمک میکنند.
نماینده مردم فلاورجان با اشاره به اینکه پیش از این مردم رفتار کمکهای مومنانه خود را در سیل، زلزله و در ماههای شعبان و رمضان گذشته نشان دادند، اظهار داشت: این نوع نگاه از طرف مردم در ماههای محرم و صفر هم میتواند ادامه داشته و ماسک، اقلام بهداشتی و ضدعفونی یا کالاهای اساسی را نذرخانوادههای نیازمند کنند.
موسوی لارگانی خاطرنشان کرد: در سالهای قبل بعضی از مردم در ایام محرم و صفر یا روزهای تاسوعا و عاشورا، گوسفند یا غذای گرم برای عزاداران نذر میکردند و آنها را اطعام میدادند. اما در شرایط فعلی که کشور درگیر کرونا است این رفتار میتواند در قالب کمک به افراد بی بضاعت انجام شود که ثواب آن کمتر از اطعام عزاداران ابا عبدالله نیست.
به گزارش ایرنا، دبیرخانه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا دستورالعمل و ضوابط برگزاری مراسم ماه محرم و صفر را ابلاغ کرد که طبق آن مراسم عزاداری ماه محرم فقط در اماکن و فضاهای باز با رعایت فاصله حداقل دو متر از هر طرف و تجمعات حداقلی برگزار میشود؛ زمان برگزاری مراسم نیز حداکثر باید دو ساعت باشد، جابه جایی هیئتها و دستهها و نیز استفاده از طبل، سنج و وسایل مشابه ممنوع است اما برگزاری مراسم سینه زنی و زنجیرزنی (با زنجیر شخصی) در محل مراسم و بدون جا به جایی مجاز است.
همچنین استفاده مستمر از ماسک برای همه شرکت کنندگان در مراسم عزاداری ماه محرم و صفر ضروری است. بر اساس این دستورالعمل برگزاری برخی مراسم خاص مانند یوم العباس در زنجان، نخل گردانی در یزد، تشت گذاری اردبیل، شیرخواران، قالیشوران اصفهان و ... به دلیل تجمع، تراکم و جا به جایی و ضروت پیشگیری از شیوع و سرایت بیماری ممنوع است و این مراسم فقط باید در اماکن و فضاهای دارای مجوز سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شود.
برگزاری مراسم نماز جماعت در مساجد حداکثر به مدت یک ساعت در اماکن سربسته دارای شرایط بهداشتی و تهویه با یک چهارم ظرفیت و رعایت فاصله گذاری حداقل دو متری از هر طرف و استفاده از ماسک و همراه داشتن وسایل شخصی بلامانع است.
در مورد نذورات نیز در دستورالعمل ماه محرم آمده است: هر گونه پذیرایی در حین برگزاری مراسم عزاداری، ممنوع است و نذورات صرفا باید در قالب مواد غذایی خشک یا خام توزیع شود و برپایی هر نوع ایستگاه صلواتی توزیع نذورات و چای در همه استانها و شهرستانها ممنوع است.
نظر شما