۱۵ سازمان مردم نهاد جوانان در خراسان جنوبی راه‌اندازی می‌شود

بیرجند - ایرنا - مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: اکنون ۳۵ سازمان مردم نهاد جوانان در استان فعال است که با افزایش ۱۵ سمن تا پایان افق ۱۴۰۰ تعداد آنها به ۵۰ مورد در استان افزایش می‌یابد.

حسن عزیزی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی افزود: به ازای هر پنج هزار نفر جمعیت جوان باید یک سمن جوانان راه‌اندازی شود.

وی بیان کرد: از مجموع سمن‌های جوانان فعال در استان ۱۶ سمن در بیرجند فعالیت دارند و برخی شهرستان‌ها از جمله درمیان و نهبندان فاقد سمن هستند.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با بیان اینکه باید شعار جوان باوری و جوان یاوری در جامعه محقق شود اظهار داشت: امروز برای تحقق جایگاه و نقش واقعی جوانان در موضوعات مختلف نیازمند گفتمان‌سازی و ایجاد فرهنگ جوان باوری هستیم.

وی تصریح کرد: تمامی مسوولان باید نسبت به نقش، جایگاه و توانمندی جوانان دقت نظر داشته باشند چرا که خودباوری جوانان بستری برای پویش و پرورش استعدادها است.

عزیزی افزود: جوان یاوری مکمل جوان باوری است یعنی مسوولان باید جوانان را در سطوح مختلف شهرستانی، استانی و ملی برنامه‌های خود ببینند.

وی یادآور شد: پارسال یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان اعتبار در قالب طرح‌های مختلف از محل ۶۹ تفاهم‌نامه منعقد شده به سازمان‌های مردم نهاد استان تخصیص داده شده است.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی ادامه داد: بخش عمده این اعتبار در حوزه اشتغالزایی و کارآفرینی جوانان، اوقات فراغت، بزرگداشت اعیاد مذهبی، ازدواج آسان و پایدار و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بوده است.

وی عنوان کرد: چشم انداز اصلی دبیرخانه ستاد ساماندهی امور جوانان، برش برنامه‌های عملیاتی مرتبط با عینیت بخشیدن به بیانیه گام دوم انقلاب است.

عزیزی بیان کرد: به دنبال ایجاد نظام مدیریت جوانان و توانمندی آنها برای اثرگذاری در چهار حوزه اجتماعی، فرهنگی،علمی و پژوهشی و عقیدتی و مذهبی هستیم.

وی یادآور شد: مجموعه وزارت ورزش و جوانان با شکل‌گیری مجلس یازدهم به دنبال تصویب قانون بیانیه گام دوم انقلاب است.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی افزود: در این زمینه وظایف و تکالیف دستگاه‌های اجرایی به صورت قانونمند، فرابخشی و همسو فراهم می‌شود تا در این چارچوب وزارتخانه ورزش به عنوان دبیرخانه پیگیری امور جوانان بتواند از دستگاه‌های متولی برای موضوعات جوانان مطالبه‌گری داشته باشد.

وی با اشاره به ورود به دومین سال فعالیت خود در استان گفت: در ابتدای سکانداری مسئولیت ورزش و جوانان استان با چالش‌هایی مواجه بودیم که مصوبه‌های سفر استاندار به شهرستان‌ها در دستور کار قرار گرفت.

عزیزی افزود: در سفرهای شهرستانی استاندار حدود ۱۰۰ مصوبه ورزشی به مبلغ حدود ۱۴۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان مصوب شد که نقطه عطف توسعه زیرساخت‌های ورزشی استان بود.

وی ادامه داد: از این تعداد تاکنون ۲۸ پروژه به بهره‌برداری رسیده و تا پایان شهریور سال ۱۴۰۰ نیز ۳۷ پروژه دیگر افتتاح خواهد شد.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی، عدم اولویت‌دهی پروژه‌ها و فعالیت‌ها ورزشی توسط فرمانداران را یکی از چالش‌های حوزه ورزش استان دانست و بیان کرد: این موضوع سبب می‌شد بودجه‌های اندکی به حوزه ورزش و جوانان در شهرستان‌ها اختصاص دهند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر این بودجه از ۶ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان به ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

عزیزی در ادامه با اشاره به مشکلات عدم تخصیص ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده تصریح کرد: سال آینده با آزادسازی ۲۷ صدم درصد خیلی از مشکلات رفع خواهد شد و می‌توان تعداد پروژه‌های افتتاحی را از ۳۷مورد به بیش از ۵۰ مورد با توجه به اولویت‌ها افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: در یکسال گذشته به چهار شهرستان مرزی که دستگاه‌های معین برای توسعه و محرومیت‌زدایی آنها در نظر گرفته شده است نیز توجه خاصی داشته‌ایم.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی افزود: پروژه‌های متنوعی از جمله در حوزه افتتاح زمین چمن مصنوعی در شهرستان‌های مرزی درمیان، زیرکوه، نهبندان و سربیشه با همکاری دستگاه‌های معین به بهره‌برداری رسید یا در دست اقدام است.

وی در ارتباط با واریز بودجه به هیئت‌های ورزشی استان تصریح کرد: پرداختی به هیئت‌ها براساس تفاهم نامه تعهدی خواهد بود که شامل سه بخش در ۱۱ رشته ورزشی سند توسعه ورزش قهرمانی، رشته‌های ورزشی پر مخاطب و رشته‌های همگانی است که هر کدام با توجه به میزان تعهد قهرمانی، استعدادیابی، افزایش مربیان و میزبانی و دیگر موارد بودجه‌هایی دریافت می‌کنند.

عزیزی با تاکید بر اینکه بودجه‌های اختصاصی به هیئت‌ها بدون در نظر گرفتن خرید تجهیزات است که خود اداره کل ورزش و جوانان انجام می‌دهد گفت: حدود ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار برای این منظور اختصاص داده‌ایم.

وی با اشاره به آغاز هفته ملی تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی بیان کرد: یکی از مظاهر اصلی مردم سالاری دینی در جامعه بحث تقویت نظام هدفمند حضور تشکل های مردم نهاد در عرصه‌های مختلف است.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با بیان اینکه در این هفته بیش از ۳۰ برنامه در استان اجرا می‌شود افزود: رفتن ۶۰ زوج به خانه بخت، تامین جهیزیه زوج‌های جوان، بازدید از کارخانه‌های استان، تجهیز چهار خانه جوان در سربیشه، فردوس، بیرجند و طبس از جمله برنامه‌های این هفته پیش‌بینی شده است.

اخبار مرتبط