حدود ۶ ماه از حضور میهمان ناخوانده ای به نام «ویروس کرونا» در کشور می گذرد ولی اگر چه این حضور بی دعوت روزهای سختی را برای نه تنها مردم ایران بلکه مردم دنیا رقم زد ولی درس ها و جلوه های زیبایی را برای مردم به نمایش گذاشت.
مردم ایران همدلی خود را همواره در دوره های مختلف تاریخی و بحران ها به نمایش گذاشته اند که از جمله این دوره ها می توان به هشت سال دفاع مقدس و کمک های مردمی از پشت جبهه ها تا سیل ها و زلزله ها در سال ها و شهرهای مختلف نام برد.
ایرانیان نه تنها همدلی خود را همیشه به هموطنان و برادران دینی خود ثابت کرده اند بلکه پای کار کمک به مردم دیگر کشورها در بحران های طبیعی شان بوده اند.
هموطنان عزیزمان در این دوران ها حتی از کمترین داشته های خود می گذشتند تا شاید دردی کوچک از هموطن خود درمان کنند.
مردم کشور ما در شرایطی با این بیماری منحوس در سال گذشته روبرو شدند که بحران های مختلفی را از سیل و زلزله تا بحران بنزین و در آخر شهادت سردار دل ها، حاج قاسم سلیمانی را از سرگذرانده بودند و با جامعه ای ملتهب و زخم خورده با خستگی و سردرگمی روبرو بودیم.
از دیگر این بحران ها می توان به فوت ده ها نفر در مراسم تشییع شهید سلیمانی در کرمان و سقوط هواپیمای اوکراینی اشاره کرد تا نشان دهیم که سال گذشته مردم ایران چه شرایط سختی را در داخل گذرانده و با چه هجمه هایی از خارج مواجه بودند.
ویروس منحوس کرونا باعث شد تا تعداد زیادی از هموطنان قربانی آن شوند ضمن اینکه تعدادی از جامعه پزشکی و کادر درمان نیز در این راه شهید شدند.
کرونا باعث شد تا تعداد زیادی از هموطنانمان در اقشار و صنوف مختلف آسیب زیادی ببینند ولی مردم به کمک سپاه وبسیج و دولت شتافتند تا در رفع کمبودهای اقلام ضروری مردم نیازمند و آسیب دیدگان از کرونا گام بلندی را بردارند.
بیماری ویروسی کرونا منجر به تعطیلی خیلی از صنوف و بیکار شدن تعداد زیادی از هموطنانمان شد که در این میان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی راهکاری اثرگذار را پیش پای ملت و دولت گذاشتند و مردم نیز مثل همیشه به فرمان مقام معظم رهبری لبیک گفتند.
در استان البرز تا پیش از فرمان مقام معظم رهبری بر «مواسات،همدلی و کمک های مومنانه» سپاه و اقشار مختلف بسیج به همراه دولت و دستگاه های مختلف اجرایی حدود ۲۵ هزار بسته کمک معیشتی را در اختیار مردم نیازمند و آسیب دیده از کرونا قرار دادند ولی پس از آغاز این رزمایش سراسری، قرارگاه مواسات و همدلی با محوریت نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج شکل گرفت.
در مرحله اول این رزمایش که در سه فاز انجام شد و آغاز آن در آستانه ماه مبارک رمضان بود و فاز سوم آن نیز هفتم خرداد ماه گذشته انجام شد، حدود ۱۵۰ هزار بسته کمک معیشتی دراختیار جامعه هدف قرار گرفت.
همپای این رزمایش، نهادهای دیگری همچون بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و اوقاف و امور خیریه نیز به پاخاستند تا دردی از این آسیب دیدگان درمان کنند به طوریکه اوقاف و امور خیریه طرح خود را در مرحله اول با عنوان «ضیافت همدلی» و اکنون در مرحله دوم با عنوان «تبرکات علوی» اجرا می کند.
اوقاف و امور خیریه استان البرز در مرحله اول حدود ۶ هزار بسته کمک معیشتی را از محل درآمد فرهنگی بقاع متبرکه و موقوفات مرتبط به نیازمندان اهدا کرد.
از چندی پیش نیز با آغاز موج دوم بیماری کرونا و افزایش آسیب به مردم و تعطیلی دوباره برخی از مشاغل، رهبر معظم انقلاب فرمان بر اجرای دوباره این رزمایش را دادند.
اهدای ۵۰ هزار بسته معیشتی از سوی بنیاد مستضعفان
استاندار البرز اعلام کرد که از سوی بنیاد مستضعفان کشور ۵۰ هزار بسته ۳۰۰ هزار تومانی برای حمایت از نیازمندان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) ، بهزیستی و جامعه هدف قرارگاه استانی کمک های مومنانه و مواسات این استان اختصاص یافته است.
عزیزاله شهبازی در نشست قرارگاه مواسات و همدلی البرز افزود: چندی پیش با پیگیری های صورت گرفته از سوی رییس بنیاد مستضعفان کشور پنج میلیارد تومان اعتبار برای کمک به آسیب دیدگان ناشی از شیوع کرونا اختصاص یافت.
وی ادامه داد : با اهتمام ویژه ای درصدد هستیم به گونهای برنامه ریزی و رصد شود که هیچ خانواده نیازمندی از کمکهای همدلی و مواسات بی بهره نماند.
استاندار البرز گفت: تاکنون هزاران بسته حمایتی به اقشار کم درآمد استان البرز اعطا شده است.
از ۵۰ هزار بسته معیشتی اهدایی بنیاد مستضعفان در نخستین مرحله ۱۰ هزار بسته فرستاده شد.
شهبازی همچنین در آیین آغاز دومین مرحله رزمایش کمک های مومنانه که شب گذشته در ورزشگاه انقلاب کرج برگزار شد، به اجرای رزمایش کمک های مومنانه در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در مرحله اول این رزمایش که به فرمان مقام معظم رهبری اجرا شد، در سه دوره بیش از ۱۵۰ هزار بسته کمک معیشتی در سطح استان توزیع شد.
وی گفت: در دومین مرحله این رزمایش نیز که از امروز در کرج و شهرستان های ۶ گانه استان آغاز می شود، ۳۵ هزار بسته معیشتی و حمایتی بین جامعه هدف توزیع می شود.
استاندار البرز با بیان اینکه این کمک ها مومنانه و همدلی مردم تا پایان کار ویروس کرونا ادامه خواهد داشت، افزود: این کمک ها درس اتحاد و انسجامی است که مردم ایران در زمان سختی ها به نمایش می گذارند.
وی بیان داشت: در شرایط سختی و رنج تمام مردم ایران همچون دوران هشت سال دفاع مقدس کنار هم قرار می گیرند و با هم بودن و اتحاد و انسجام را به نمایش می گذارند و نشان می دهند که توانایی انجام هر کاری را برای سرافرازی کشور دارند.
شهبازی گفت: با این اتحاد و انسجام است که دشمن سودای اینکه حتی ضربه ای به کشورمان بزند را از سر خود دور می کند.
دشمنان درصدد تحریف رزمایش مواسات هستند
نماینده ولی فقیه در استان البرز و امامجمعه کرج نیز در نشست قرارگاه مواسات و همدلی البرز با قدردانی از کمک های مومنانه ملت غیور ایران به همنوعان نیازمند گفت : دشمنان اسلام از طریق رسانه های خود درصدد تحریف رزمایش مواسات و کمک های مومنانه ملت ایران هستند.
آیت الله سید محمد مهدی حسینی همدانی افزود: امروز می بینیم که خبرگزاریهای دنیا هیچ حرفی از این رزمایش و کمک مومنانه مردم را مطرح نمی کنند اما اگر موضوع حاشیهای پیش بیاید خیلی پرسروصدا به آن می پردازند.
وی ادامه داد: مشکلات و بیماریها یک روز تمام خواهد شد اما مواسات و همدلی تمام نخواهد شد و ادامه خواهد داشت.
آیت الله حسینی همدانی با اشاره به اینکه مواسات برای همه امت و همچنین برای مسوولان یک ویژگی بهحساب میآید، اظهار داشت: در نامه ۴۵ نهجالبلاغه درمییابیم که مسوول در جایگاه مسوولیتی باید خودش را با مردم شریک بداند.
نماینده ولیفقیه در استان البرز بابیان اینکه دایره صدقات بسیار وسیع است، عنوان داشت: رزق فقط مادی نیست بلکه هر آنچه خداوند عطا فرموده باید صدقه داد به عنوانمثال مسوول در جایگاه مسوولیتی ، عالم از علم و هرکس به اندازه وسع خود باید در این امر کمک کند.
آیتالله حسینی همدانی با اشاره به آیه شریفه ۲۷۱ سوره مبارکه بقره، گفت: شما با صدقه آشکار بین مردم الگوسازی و تشویق میکنید و باید این امر تبلیغ و گسترش داده شود و بهصورت دایم ادامه پیدا کند.
رزمایش کمک مومنانه به یک نهضت تبدیل شود
فرمانده سپاه امام حسن مجتبی (ع)استان البرز نیز شب گذشته در آیین آغاز مرحله دوم رزمایش کمک های مومنانه در استان که در ورزشگاه انقلاب کرج برگزار شد، به تاثیرهمدلی و کمک ها ی مومنانه مردم ایران در هر سختی و بحرانی اشاره کرد و گفت: رزمایش کمک های مومنانه ما باید به یک نهضت تبدیل شود.
سردار سرتیپ دوم پاسدار سید یوسف مولایی افزود: در این مرحله از رزمایش کمک های مومنانه یکی از جلوه های ایثار، گذشت، علوی، سیدی، فاطمی و حسنی را شاهد خواهیم بود.
وی اظهار داشت: این رزمایش ها یکی از بزرگترین اقداماتی است که دنیا را مبهوت خود کرده که در ایران مردم آنقدر به فکر هم هستند و به کمک هم می شتابند و هر اتفاقی که در کشور ما رخ دهد، مورد توجه دشمن است.
وی گفت: با شیوع بیماری کرونا تعدادی از مردم از لحاظ سلامت و معیشتی آسیب دیدند ولی آرامش از تمام مردم کشور رفته است زیرا نگران آسایش و آرامش هموطنان خود هستند.
مولایی با بیان اینکه در نخستین دوره از دومین مرحله رزمایش کمک های مومنانه ۳۵ هزار بسته معیشتی در سراسر استان بین آسیب دیدگان از کرونا و مردم محروم توزیع می شود، افزود: ولی به دلیل همدلی مردم شاید بیش از ۲ برابر این عدد توسط مردم در مساجد و پایگاه های بسیج تهیه و توزیع شده است.
وی این رزمایش را یک کار مردمی دانست و اظهار داشت: در این میان سپاه و بسیج، بنیاد مستضعفان،کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام، بهزیستی،هیات رزمندگان، آستان قدس رضوی، شهرداری و... نیز همیاری کرده اند.
همراه با توزیع ۳۵ هزار بسته معیشتی، ۱۵۰ سری جهیزیه برای زوج های جوان کم برخوردار نیز تهیه شده است که ۲۵ سری آن در روز عید سعید غدیر خم و مابقی آن امشب همراه با توزیع بسته های معیشتی توزیع می شود.
دومین مرحله رزمایش کمک های مومنانه در استان البرز با فرمان فرمانده سپاه استان البرز با رمز «یا علی بن ابیطالب (ع) (سه بار)» در مرکز استان و نواحی سپاه البرز آغاز شد.
تبدیل تهدید کرونا به فرصت
این همدلی ها دستاوردهای فرهنگی زیادی نیز به همراه داشت که همان توجه به مبانی اعتقادی و باورهای دینی است و روحیه اجتماعی به برکت کرونا آنقدر قوی شد و تقویت پیدا کرد که از تهدید فرصت ساختیم.
توانستیم جامعه یک دست و همدل را در ایران ایجاد کنیم و جامعه از کلافگی و سردگمی ها به سمت هدفی مشترک حرکت کند.
کرونا به مردم جهان معنی واقعی «بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند» را به عرصه نمایش گذاشت و درس همدلی و یاری را دوباره بازخوانی کرد و هشدار داد که با همه پیشرفت و ترقی، انسان بسیار آسیب پذیر است؛ پس غرور تکبر و خودخواهی را باید کنار گذاشت.
انسان هر کسی که باشد و در هر موقعیتی که گام بردارد، در معرض تهدید است.
کرونا هشدار شدیدی به دولت ها در سطح جهان هم می دهد که با همه توان و امکانات در مقابل یک ویروس، آرامش و آسایش را پریشان کرده و طرح ها و برنامه ها را به نیستی و نابودی می تواند بکشد.
نظر شما