«جانگ فو اینگ» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تاریخ طولانی روابط سیاسی و دیپلماتیک دو کشور، دورانی از بهترین مناسبات میان دو کشور است و این می تواند پیامی برای آیندگان باشد که باید بر اساس این زیربنای قوی، روابط را با توان بالا به پیش ببرند.
وی عرصه های همکاری را مختلف و زمینه های فعالیت مشترک را متنوع معرفی کرد و افزود: در کنار سیاست و اقتصاد، فرهنگ و هنر دو زمینه مهم برای توسعه و تقویت روابط است.
او گفت: دو کشور در تاریخ جدید روابط و در چهار دهه گذشته، توانسته اند قلمروهای همکاری را گسترش دهند به طوری که اگرچه مدتی است به دلیل شیوع ویروس کرونا روابط کشورها در سطح جهان کمتر شده است اما فرهنگ، هنر و صنایع دستی ایران همچنان زمینه و پتانسیل بالایی برای معرفی در چین دارد.
جانگ ضمن اشاره به حضور هنرمندان ایرانی در نمایشگاه های مختلف گردشگری، صنایع دستی و فیلم و موسیقی در چین پیش از کرونا اظهار کرد همواره در نمایشگاه هایی که قبل از کرونا دایر می شد بهترین و زیباترین آثار عرضه شده، اثر هنرمندان ایرانی بود که به زیبایی فرهنگ ایرانی را به کشورها و فرهنگ های دیگر معرفی می کرد.
استاد دانشگاه چینگ هوا تصریح کرد: فرهنگ پارس برای دنیا همیشه قابل توجه بوده است. هنرمندان چینی می خواهند همانطور که در ۴۰ سال گذشته روابط گسترده ای با ایران داشته اند بعد از کرونا نیز این مناسبات را به پیش ببرند و میزبان آثار و صنایع دستی، فرهنگی و هنری ایران در چین باشند.
وی با اشاره به ارتباطات، مناسبات و پیوندهای فرهنگی و هنری میان دو کشور افزود: زیربنای قوی که در روابط ایجاد شده است می تواند باعث شود ما همکاری های بهتر و قویتری داشته باشیم ما می بینیم که در جای جای دو کشور آثاری از فرهنگ و هنر چین و ایران وجود دارد و به عنوان استاد هنر دانشگاه چینگ هوا از نزدیک بسیاری از این آثار را بررسی کرده ام.
چینی ها به گفته وی علاقه مند هستند که بیشتر از ایران بیاموزند چون می دانند که ایران در زمینه فرهنگ، هنر و صنایع دستی توان بالایی دارد و در دنیا زبانزد است.
جانگ ادامه داد: ما مشوق بزرگی چون هنرمندان و آثار هنری ایران در پیشینه فرهنگی خود داریم برای همین می توانیم با انگیزه بیشتری روابط فرهنگی و هنری را رشد دهیم.
نظر شما