هتل کلهپوکها داستانهایی با محوریت هتل ها و مسافرخانه هاست که شهرام شفیعی نویسنده کودک و نوجوان آن را نوشته و مونا فرهادپور تصویرگری آن را به انجام رسانده است. این مجموعه دو جلدی با این جمله آغاز می شود تا کودک را به درون داستان ها ببرد و در ادامه با خود در ماجراهای شخصیت های حاضر در هتل و مسافرخانه همراه سازد.
«سلام بچه ها اسم من پیچ گوشتی است من و خانواده ام به همراه دایی تیرآهن و زن دایی توی بخش خانه داری هتل کله پوک ها زندگی می کنیم امروز می خواهم برایتان ماجراهای بامزه ای از یک روز زندگی در هتل کله پوک ها تعریف کنم...»
آقای بدبو، خانم دایره ای شکل، خواهر دکمه، آقای موفرفری، آقای سخت گیر، بابا انبردست، دکتر آب لمبو، آقای کم سبیل و غیره از جمله شخصیت های این داستان ها هستند که ماجراهای ذهنی نویسنده بین آنها شکل می گیرد تا هم نکات آموزشی مورد نظرش را تا حدی به مخاطب حساس خود القا کند و هم در عین حال با زبان طنز کودک را در ادامه داستان نگه دارد.
هتل کله پوک ها دو نفر مسئول پذیرش به نام های خانم آفتابی و خانم مهتابی دارد دو تا خواهر دو قلو مثل سیبی که از وسط نصف کرده باشند هر دو مهربان و صمیمی با لبخندهایی مثل تخم مرغ آب پز پوست کنده.
یکی از خواهرها پشت میز پذیرش اول می نشیند و آن یکی پشت میز پذیرش دوم .این میزها هرکدام درست بیست متر با ورودی هتل فاصله دارند یکی سمت چپ و یکی سمت راست.
شیفعی این داستان ها را برای گروه سنی ب و ج نوشته است، گروه ب: سالهای آغاز دبستان (کلاسهای اول، دوم و سوم) و گروه ج: سالهای پایان دبستان (کلاسهای چهارم، پنجم و ششم) هستند که تقریبا می توان حساس ترین سن برای یادگیری خواند.
«آقای رئیس به دایی تیرآهن گفت آقای تیراهن شما در این هتل مسئول آسانسورها و راهپلهها هستید یک نفر می خواهد بدون استفاده از آسانسور و پله از بیست طبقه بیاید پایین نظرتان چیست؟ دایی تیرآهن گفت به نظرم باید به پلیس گزارش دهیم. خانم مهتابی گفت: اگر پلیس بفهمد که هتل ما توی پشت بامش به کسی جا داده است هتل برای یکسال تعطیل می شود یعنی ما حدود یکسال بیکار می شویم.
طوطی -مرغِ آقای رئیس با شنیدن این حرف گفت: در این یکسال من دوباره باید مرغ بشوم ؟!...»
جلد یک این مجموعه در ۹۶ صفحه و جلد دوم در ۹۲ صفحه داستانهای هتل کلهپوکها را روایت می کند که با قیمت ۲۴ هزار تومان توسط انتشارات سروش به چاپ رسیده است.
شهرام شفیعی نویسنده و طنزپرداز است و بسیاری معتقدند قالب ادبی- نمایش تازه ای ابداع کرده که در مدت زمان کوتاهی با استقبال روبرو شده است و مراکز فرهنگی مختلف، برای اجرا از او دعوت کرده اند.
شفیعی در سال ۱۳۴۹ در تهران متولد شد، تحصیلات خود را در رشته ادبیات فارسی به انجام رسانده است. او تاکنون از ۲۰ جشنواره جایزه دریافت کرده است، در جشنواره برگزیده ادبیات کودک و نوجوان برگزیده اصلی ۲۰ سال ادبیات داستانی شده است. شفیعی در طنزهایی که محتوای بیشتر آنها مسایل سیاسی و اجتماعی اند، کژی ها و نارسایی های اجتماعی و سیاسی را با زبان طنز به سخره می گیرد.
از جمله آثار می توان به آقا بالای دست گنده، ماه در چاه در خصوص زندگی نامه حضرت علی(ع)، من فکر می کنم، خیمه خاموش در رابطه با کربلا، داستان بلند طنز عشق خامه ای، مجموعه سه جلدی ماجراهای پاشنه طلا، مجموعه داستان آوازهای پینه بسته، ماجراهای سلطان و آقاکوچول و داستان فا که نام آن را از نُت موسیقی گرفته و به شیوه طنز تلخ است اشاره کرد.
نظر شما