فرصت‌های ملی ناشناخته حوزه اقتصاد توسط رادیو معرفی شود

تهران - ایرنا - معاون صدای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با اشاره به شعار سال و تاکید مقام معظم رهبری بر اولویت مفاهیم اقتصادی خاطرنشان کرد: این تأکیدات در ارتباط مستقیم با فعالیت و رسالت اصحاب رسانه است و رادیو نیز با توجه به ارتباط نزدیک با زندگی و معیشت مردم باید تلاش کند تا ظرفیت‌ها و فرصت‌های ملی ناشناخته حوزه اقتصاد را بیش از پیش معرفی کند.

مراسم اختتامیه مسابقه آثار کوتاه رادیویی جشنواره کار و تولید صبح امروز دوشنبه (۲۰ مردادماه) هم‌زمان با میلاد باسعادت حضرت امام موسی کاظم(ع) با حضور فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی، حمید شاه‌آبادی معاون صدای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، محمدرضا مهدیار اسماعیلی مدیر رادیو اقتصاد و جمعی از کارآفرینان و برنامه‌سازان رادیویی در استودیوی شماره یک ساختمان شهدای رادیو معاونت صدا برگزار شد. 

رسالت رادیو برقراری پل ارتباطی میان مردم و دولت است

حمید شاه‌آبادی در اختتامیه جشنواره کار و تولید با اشاره به آنکه نی تردید مفهوم اقتصاد مقاومتی باید توسط متخصصان این حوزه تبیین شود یادآور شد: دراین‌میان رادیو اقتصاد در راستای ماموریت‌های خود در حوزه مفاهیم خُرد و کلان اقتصاد به‌عنوان دغدغه‌های جدی کشور، تلاش می‌کند تا به تکلیف خود به‌عنوان یک رسانه مردمی عمل کند.

وی یادآور شد: یکی از مهم‌ترین رسالت‌های رادیو برقراری پل ارتباطی میان مردم و دولت در راستای روشنگری در زمینه‌های مختلف است. البته نباید فراموش کرد که رسانه باید در حوزه اقتصاد به‌عنوان یکی از کلان‌ترین حوزه‌های ارتباط میان مردم و دولت، نقش جدی‌تری باید داشته باشد.

تاکید بر مفهوم اقتصاد، کار و تلاش ریشه در مبانی دینی ما دارد

شاه‌آبادی «مدیریت افکار عمومی و هدایت رفتار ملی» را یکی از مهم‌ترین وظایف رادیو دانست و تصریح کرد: در این میان برنامه‌سازی و برنامه‌سازان حوزه معاونت صدا با رویکرد و نگاه مردمی باید تلاش کنند تا نقش جدیدی را در حوزه رسانه شنیداری و شبکه‌های رادیویی از جمله شبکه رادیویی اقتصاد در دوره و عصر و زمانه حاضر ایفا کنند.

وی ادامه داد: در فرهنگ دینی ما بر مفهوم اقتصاد کار و تلاش بارها اشاره شده و این مفاهیم ریشه عمیقی دارد. به همان اندازه که در نگاه دینی ما مال‌اندوزی، حب دنیا و فراموشی آخرت مذموم است به همان اندازه و شاید بیشتر مفاهیمی چون فرهنگ کار، تلاش و به‌دست آوردن روزی حلال و سبک زندگی مبتنی بر کارآفرینی بارها مورد  تاکید قرار گرفته است.

شاه‌آبادی یادآور شد: در این اوصاف کشور ایران نباید در کنار تمام افتخاراتش در حوزه اقتصادی خود دستش را به سوی بیگانگان دراز کند و اینجاست که مفهوم فرصت‌سازی از تهدیدها ازجمله تحریم‌های ظالمانه اقتصادی که توسط امریکا و رژیم اشغالگر قدس و حامیان آن‌ها صورت می‌گیرد یکی از مهم‌ترین بسترها به‌ویژه در حوزه اقتدار اقتصادی برای کشورمان به‌شمار می رود.

روایتگری فعالیت هدفمند دولتمردان از رسالت‌های رادیوست

معاون صدای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با اشاره به آنکه حوزه رسانه و به‌ویژه شبکه‌های رادیویی، رسالت و وظیفه‌شان روایت‌گری هدفمند فعالیت دولت‌مردان است، گفت: رسانه به دنبال آنست تا رفتار فردی و مردم را در حوزه اقتصاد اصلاح کند. در این‌ میان یکی از مهم‌ترین رویکردهای ما برای برگزاری جشنواره کار و تولید، ایجاد فاصله میان تاکید مردم بر نگاه کارمندی و تشویق آن‌ها به سوی کارآفرینی مبتنی بر فکر، اندیشه و خلاقیت است. نباید فراموش کنیم که سرمایه شاید یکی از ارکان اقتصادی باشد اما رکن اول نیست و تبیین این مسئله بر دوش فعالان رسانه و برنامه‌سازان رسانه‌ای است.

منویات مقام معظم رهبری بیش از پیش مد نظر برنامه سازان قرار گیرد

شاه‌آبادی با اشاره به نام‌گذاری هر سال توسط مقام معظم رهبری به‌ویژه طی یک دهه اخیر که اولویت شعار سال متوجه حوزه مفاهیم اقتصادی است، خاطرنشان کرد: تأکیدات مقام معظم رهبری به‌ویژه در حوزه مسائل اقتصادی در ارتباط مستقیم با فعالیت و رسالت اصحاب رسانه است. رادیو نیز با توجه به ارتباط نزدیک با زندگی و معیشت مردم باید تلاش کند تا ظرفیت‌ها و فرصت‌های ملی ناشناخته را بیش از پیش معرفی کند.

وی افزود: انتظار من نیز از برنامه‌سازان آنست که اصحاب رسانه در راستای فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری تذکر و تلنگر خود در حوزه رسالت رسانه‌ای و برنامه‌سازی را برای فاصله گرفتن از مفهوم واردات، بیدار کردن وجدان آگاه مردم و تلاش بر حوزه تولید بیش از پیش استوار کنند.

فرهنگ استفاده از کالای ایرانی هنوز در جامعه به خوبی جا نیفتاده است

شاه‌آبادی با اشاره به آنکه فرهنگ استفاده از کالای ایرانی هنوز آن‌گونه که شایسته و بایسته است میان عموم جامعه جای خود را باز نکرده یادآور شد: هنوز برای برخی از مردم خرید کالای ایرانی قبح دارد؛ این در شرایطی است که ما نباید به دنبال کالاهای خارجی باشیم و این رفتاری مذموم است به‌ویژه کالاهایی که می‌توان آن‌ها را با سرمایه و اتکا به نیروی متخصص و کار جوان در کشور تولید کرد.

شاه‌آبادی تصریح کرد: ماموریت ما مانند ماموریت عرصه جهادگران نظامی و جهادگران سلامت که این روزها در خط مبارزه با ویروس کرونا که باید تمام‌قد قدردان زحمات آن‌ها باشیم در حوزه اقتصادی بسیار قابل توجه است. باید به کار خود بیش از پیش توجه کنیم چراکه اگر شاهدیم که پای اقتصاد در کشور می‌لنگد، بخشی از این آسیب را باید در حوزه رسانه و فعایت‌های آن جستجو کرد.

قدرت تبدیل فرصت از تهدیدها را تاریخ انقلاب ثابت کرده است

معاون صدایِ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر آنکه راه نرفته در حوزه برنامه‌سازی در گونه‌های مختلف ازجمله در حوزه اقتصاد بسیار زیاد است یادآور شد: نگاه اصحاب رسانه باید بر رصد خلل‌ها و آسیب‌ها باشد و متولیان نیز باید از ظرفیت و فرصت‌های ایجاد شده که رسانه از جمله شبکه‌های رادیویی با توجه به ضریب نفوذ بالای‌شان میان مردم ایجاد می‌کنند استفاده کنند.

وی ادامه داد: هر وقت توانسته باشیم بیشترین مشارکت مردم را در امور کلان کشور با خود به‌همراه داشته باشیم همواره توانسته‌ایم فرصت‌های بی‌بدیلی را از تهدیدهای موجود ایجاد کنیم و این را تاریخ چهار دهه انقلاب شکوه‌مند اسلامی به‌وضوح ثابت کرده است.

بی‌توجهی به معیشت قابل اغماض نیست

محمدرضا مهدیار اسماعیلی مدیر شبکه رادیویی اقتصاد نیز در آئین اختتامیه جشنواره کار و تولید - مسابقه آثار کوتاه رادیویی - با اشاره به آنکه در ادبیات آئینی و مردمی برای اثبات اهمیت یک چیز مدام این نکته را می‌شنویم که «از نان شب که واجب‌تر نیست»: یادآور شد: نان شب یعنی معیشت! و همین ادبیات نشان می‌دهد که بی‌توجهی به معیشت و در نگاه کلان‌تر چرخ اقتصادی به‌هیچ‌عنوان قابل اغماض نیست.

طی چند ماه اخیر با شیوع ویروس کرونا شاهد حضور مدافعان سلامت در خط مبارزه با این ویروس منحوس هستیم؛ اما مجاهدات کشور ما تنها به حوزه سلامت خلاصه نمی‌شود. امروز بیش از هر زمانی به بازتاب فعالیت مجاهدانی که در عرصه کار، تولید و اقتصاد برای به گردش درآوردن چرخه عظیم اقتصادی که یکی از ضرورت‌های مهم جامعه است، رسالت مهمی بر دوش و عهده داریم.

مدیر شبکه رادیویی اقتصاد با تاکید بر آنکه رسانه و به‌ویژه شبکه‌های رادیویی یکی از مهم‌ترین حامیان تولیدکنندگان به شمار می‌روند یادآور شد: اقتصاد، علمی است که در کنار پیچیدگی؛ پویایی و شتاب بسیاری دارد. در این میان مخاطبان اقتصادی وقت ندارند تا یک ساعت برنامه بشنوند و درنهایت یک دقیق محتوا را دریافت کنند. انتظار آن‌ها در عصر و زمانه حاضر آن است که در بازه زمانی کوتاه چند دقیقه‌ای به اندازه چند ساعت محتوا دریافت کنند. به همین سبب است که ترکیب ماهیت اقتصاد و ضرباهنگ تند آن و ترکیب آن با خصوصیات برنامه‌سازی رادیو به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های برنامه‌سازان در حوزه اقتصاد تعریف شده است.

وی با اشاره به نخستین جشنواره آثار کوتاه رادیویی با محوریت کار و تولید گفت: در بازه زمانی کوتاهی از انتشار فراخوان تا زمان اختتامیه این جشنواره ۲۴۵ اثر از سراسر کشور به دست ما رسید. آثاری که در راستای جهش تولید به‌عنوان شعار سال که توسط مقام معظم رهبری به آن اشاره شده بود توانستند تا مخاطبان را با نگاهی متفاوت به مفاهیم کلان و خرد اقتصاد آشنا کنند.

وی در پایان افزود: در این رویداد تلاش می‌کنیم تا از ۱۰ نفر تقدیر به عمل آوریم و تلاش مضاعف‌مان برای تولید برنامه‌ها بر محور رویکرد و نگاه اقتصادی استوار خواهد شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha