کرونا مرز و بوم نمی‌شناسد

تهران- ایرنا- ویروس کرونا مرز و بوم نمی‌شناسد و تمام سیستم‌های بهداشتی جهان را تحت تأثیر قرار داده است و هیچ کشوری از کووید ۱۹ در امان نیست اما این روزها به دلیل استفاده مداوم از ماسک، حتی نفس کشیدن هم سخت شده و با وجود همه این محدودیت‌ها جهان همچنان منتظر است که دوران کرونایی تمام شود.

شمار مبتلایان به کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۲۰‌ میلیون و ۲۴‌ هزار و ۲۶۵‌ تن رسیده و مرگ ۷۳۳‌ هزار و ۹۹۵‌ نفر در اثر این بیماری نیز تأیید شده است و اما در ایران پس از ۲ روز که آمار تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور روند نزولی پیدا کرد، بار دیگر بنا به آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت و درمان، شیب نموداری کرونا در کشور صعودی شد. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به بررسی این سیر صعودی کرونا پرداخته‌اند.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

کرونا برای همیشه با ماست

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی می نویسد: مسئولان حوزه بهداشت در سراسر جهان و همچنین سازمان بهداشت جهانی ۶ ماه دیگر تا رهایی از ویروس کرونا در نظر گرفته است و این در حالی است که روز به روز به تعداد جان باختگان و مبتلایان به این بیماری افزوده می‌شود! هنوز مشخص نیست در این ۶ ماه قرار است چه اتفاقی بیفتد. روی ساخت واکسن مد نظر متخصصان حساب باز شده است و یا روی ایمنی گله ای؛ هر چه که هست مردم را به روز شمار تا رهایی از ویروس کرونا دعوت می‌کنند، با این همه نگرانی جهانی که وجود دارد این است که اگر کرونا از بین نرود چه خواهد شد؟ جامعه جهانی تا کی می‌تواند محدودیت‌ها را تحمل کند؟ آیا در آینده نیز شاهد افزایش مرگ و میرها در جهان خواهیم بود؟ با این حال به نظر می‌رسد فاصله زیادی تا پیروزی در مبارزه با ویروس‌ها از جمله ویروس کرونا داریم.

مصوبات ستاد کرونا در ارتباط با قراردادهای اجاره

روزنامه همدلی در یادداشتی به قلم محمدهادی جعفرپور وکیل دادگستری می آورد: هنوز شرایط اجرایی شدن مصوبه اردیبهشت ماه ستاد کرونا در باب اجبار موجرین به تمدید قرارداد با مستاجری که تمایل به ماندن در محل استیجاری دارد مهیا نشده، مقارن با ۸تیرماه این ستاد مصوبه‌ای را به اتحادیه املاک و سایر مراجع ذیربط ابلاغ کرد: «به جهت شرایط خاص جامعه چنانچه طرفین قرارداد اجاره نسبت به تمدید قرارداد اجاره املاک مسکونی استیجاری توافق ننمودند مستاجر مجاز خواهد بود قرارداد اجاره را تا سه ماه پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نسبت به پایان شیوع کرونا و اتمام شرایط اضطراری تمدید نماید(بند۹مصوبه)»با ابلاغ این مصوبه دادستان تهران طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که دادگاه‌ها و شورای حل اختلاف بنا بر مفاد مصوبه اقدام خواهند کرد.

اینجا کرونا در حاشیه است

روزنامه ایران در گزارشی می نویسد: «قیمت یک ظرف کوچک الکل ۱۵هزار تومان است، من اگر ۱۵ هزار تومان داشتم، می‌رفتم سر خیابان دو سیخ کوبیده می‌خوردم و بعد می‌آمدم خانه توپ می‌خوابیدم. کرونا هم گرفتم، گرفتم!» با لهجه شیرین و کلاه لبه‌دار مشکی که روی سر گذاشته، وسط کوچه ایستاده و به نظر دنبال کسی یا چیزی می‌گردد که سرش را با آن گرم کند. نوجوانی ۱۷ساله است، مثل چندتا از همسن و سال‌هایش که آن طرف خیابان روی لبه جوی نشسته‌اند و بدون ماسک مشغول شوخی و خنده هستند. به نظر در «فرون آباد» پاکدشت در ۲۰ کیلومتری تهران خبری از کرونا نیست و مردم هم مشغول زندگی معمولی‌شان، بین خانه‌های کج و معوج و جوی‌های آبی هستند که بوی تعفن‌شان محله را گرفته است. زن و مرد و پیر و جوان بدون نگرانی در رفت و آمدند و کسانی که ماسک زده‌اند، آنقدر کم هستند که اصلاً به چشم نمی‌آید. فرون آباد، مامازند و قیامدشت فرقی نمی‌کند؛ در این مناطق حاشیه‌نشین میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسیار پایین‌تر از شهر تهران است. لابد به همین دلیل جنوب شرق تهران بنا به گفته فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا میزان شیوع بیشتری را تجربه می‌کند. علیرضا زالی هفته پیش گفت: «مناطق شرقی و جنوب شرقی پایتخت بالاترین میزان ابتلا به کرونا را دارد. مناطقی که شرایط اجتماعی، اقتصادی و امکانات متفاوتی نسبت به سایر مناطق تهران دارند.» این گفته‌ها باعث شد تا سری به این مناطق بزنیم. محله‌ها و شهرک‌های کوچکی که در آن ترس از نداشتن نان شب بیشتر از ترس مرگ و میر با کرونا است.

چالش سال تحصیلی‌کرونایی

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم محمد داوری آورد: سال تحصیلی گذشته اگر به‌صورت غیرمنتظره با شرایط تحمیلی ناشی از تهدید ویروس کرونا مواجه شد و مسوولان و دست‌اندرکاران به‌صورت روزمره تدابیری را اتخاذ کردند، اما سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور در حالی قرار است آغاز شود که تجربه آزمایش و خطای ۶ ماهه از اسفند ۹۸ تا پایان مرداد ۹۹ وجود دارد و انتظار می‌رود با آمادگی بیشتر و ابهامات و سردرگمی کمتری سال تحصیلی جدید آغاز شود. هر چند در دوگانه «سلامت» و «تربیت» یا همان آموزش همه بر اولویت سلامت تاکید دارند اما نمی‌شود به نگرانی حدود ۱۵ میلیون دانش‌آموز و ۳۰ میلیون والدین آنها بی‌توجه بود. درست است که آنها در درجه نخست نگران سلامت فرزندان خود هستند اما نمی‌توانند از یک سال عمر کودکی و نوجوانی آنها صرف‌نظر کنند هم دانش‌آموزان و هم والدین آنها نخست انتظار دارند مسوولان آموزش و پرورش برنامه مشخص و روشنی ارایه دهند و از حرف‌ها و تصمیم‌های متضاد و ابهام‌آمیز پرهیز کنند و دوم اینکه علاوه بر بحث تربیت و آموزش به دانش‌آموزان اطمینان دهند که در صورت برگزاری کلاس‌های حضوری سلامت آنها تضمین شده است.

حرکت تهران روی نوار قرمز کرونا

روزنامه آرمان ملی در گزارشی می نویسد: به باور برخی از کارشناسان، پایتخت به‌عنوان مرکز استراتژیک کرونا و محل رفت و آمد میلیون‌ها نفر از سراسر کشور در یک روز، در شرایطی از وضعیت قرمز شیوع کرونا در کنار استان‌های مازندران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان برخوردار است که به‌زودی دچار وضعیت بدتری خواهد شد. تمامی مناطق۲۲گانه آن، به علاوه شهرستان‌های ری، ‌ شمیرانات، اسلامشهر، فیروزکوه، دماوند و ورامین در وضعیت قرمز و بسیار پرخطر قرار دارند. شهرستان‌های دماوند و اسلامشهر هفته گذشته در وضعیت کم خطرتری قرار داشته‌اند! شهرهای رباط کریم، شهریار، ملارد و قرچک نیز تنها شهرستان‌هایی هستند که وضعیت آن‌ها نسبت به هفته گذشته بهتر شده است. همچنین براساس اطلاعات به دست آمده، شهرستان‌های پیشوا، شهریار، پاکدشت و قرچک در وضعیت پرخطر و نارنجی قرار داشته و شهرستان‌های رباط کریم، ملارد، قدس در وضعیت زرد و در خطر متوسط قرار دارند. همچنین بهارستان و پردیس تنها شهرستان‌های با وضعیت سفید در استان هستند.

پایگاه خبری فرارو در گزارشی آورد: با گذشت یک ماه از رشد آمار جانباختگان به کرونا و اعمال محدودیت‌های سخت‌تر برای کنترل این بحران هنوز اغلب شهرستان‌های تهران در وضعیت قرمز و بسیار پرخطر قرار دارند. در حال حاضر براساس اطلاعات به دست آمده از نرم افزار ماسک، نرم افزار مورد تأیید وزارت بهداشت، تهران و تمامی مناطق۲۲گانه آن، به علاوه شهرستان‌های ری، شمیرانات، اسلامشهر، فیروزکوه، دماوند و ورامین در وضعیت قرمز و بسیار پرخطر قرار دارند.

کرونا در بازار شلوغ اهواز

خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشت: "خوزستان سفید است"؛ با چند قدم راه رفتن در خیابان‌های اهواز این جمله را چندین بار می‌شنوید. مردمی که انگار کرونا را فراموش کرده‌اند، بی‌محابا در حال خرید و گشت و گذار در سطح شهر هستند، آن هم بدون ماسک. تا چند هفته پیش وضعیت خوزستان قرمز بود و در بیمارستان‌ها جای سوزن انداختن نبود. پیک بیماری کووید - ۱۹ در خوزستان سخت و طولانی بود؛ در نهایت خوزستان پس از گذشت حدود دو ماه، در روز سه‌شنبه هفتم مردادماه از وضعیت قرمز کرونا خارج شد و در وضعیت هشدار قرار گرفت. روز دوشنبه ۱۳ مردادماه هم سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پیامی، خروج خوزستان از وضعیت هشدار بیماری کرونا را اعلام کرد. خروج خوزستان از وضعیت قرمز و هشدار، باعث خوشحالی کادر بهداشت و درمان شد تا شاید نفس راحتی بکشند و خود را برای پیک احتمالی بیماری در پاییز آماده کنند و بنا به گفته مسئولان نیز بیمارستان‌ها یکی پس از دیگری در حال خالی شدن از بیماران کرونایی هستند.

کرونا و شوک ارزی

روزنامه دنیای اقتصاد در یادداشتی به قلم فریال مستوفی عضو هیات نمایندگان اتاق تهران می آورد: اضطراب و نگرانی‌های ناشی از رکود، بیکاری، نوسانات عجیب نرخ ارز، فشارهای معیشتی بر مردم در کنار شیوع بیماری کرونا و افزایش مرگ‌ومیر ناشی از آن، آستانه تحمل مردم را پایین آورده است. دراین خصوص کارنامه تجارت و تجارت خارجی ایران در سال‌های ۹۰ تا ۹۷ نشان می‌دهد که حدود ۴۲ درصد واردات ایران، از سه کشور «چین، امارات و کره‌جنوبی» صورت گرفته است. اصلی‌ترین بازارهای هدف صادراتی ایران در این دوره سه کشور «امارات، چین و عراق» بوده‌اند که صادرات غیرنفتی ایران به ‌شدت به صادرات کالاهای با ارزش افزوده کمتر یعنی عمدتا مواد خام وابسته بوده است.

کرونا و محرم

خبرگزاری ایلنا در گفت و گو با علی ماهر معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد مقابله با کرونا می نویسد: ما بارها گفتیم که ستاد ملی کرونا با هر تجمعی مخالف است، ولی اگر افراد علاقه دارند به صورت حضوری در این مراسم‌ها شرکت کنند، این پروتکل که اجبار کرده تا افراد حداقل در فضای باز و در فاصله دو متری از هم باشند، کمک می‌کند تا انتقال ویروس به حداقل برسد، اما باز هم توصیه ما این است که افراد در هیچ تجمعی شرکت نکنند، چون هر تجمعی می‌تواند خطرناک باشد. سه اصل طلایی ما سر جای خود باقی است: استفاده از ماسک، شستشوی مناسب دست‌ها و ایجاد فاصله‌ی دو متری با افراد باید در هر شرایطی رعایت شود. اگر این سه اصل رعایت نشود، موارد دیگر هیچ فایده‌ای ندارد. در هر حال اگر افراد در مراسم شرکت می‌کنند با دقت بیشتری موارد را رعایت کنند و حتما رعایت فاصله‌گذاری و دور شدن از فضای بسته را درنظر داشته باشند چون در فضای بسته امکان سرایت بسیار بیشتر خواهد شد.

رسانه‌های اصولگرا

آمار صعودی کرونا

روزنامه جوان در گزارشی نوشت: ثبت مرگ ۱۸۹بیمار کرونایی طی ۲۴ساعت منتهی به روز دوشنبه ۲۰مردادماه نشان داد همانطور که معاون کل وزارت بهداشت گفته بود، نمی‌شود به کاهش چندروزه آمار فوتی‌های کرونا دل خوش کرد، دوباره دل به دریا زد و راهی سفر شد. حالا آنطور که سخنگوی وزارت بهداشت خبر داده ۲‌هزار و ۱۳۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و یک‌هزار و ۶۷‌نفر از آن‌ها بستری شده‌اند. ۱۸۹بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۸‌هزار و ۶۱۶‌نفر رسیده است. همچنین ۳ هزارو ۹۹۲‌نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. علاوه بر این همچون روزهای گذشته، ۱۵استان در وضعیت قرمز و ۱۱ استان در وضعیت هشدار قرار دارند، یعنی از ۳۲ استان کشور تنها اوضاع در شش استان تقریباً عادی است. در عین حال معاون بهداشت وزارت بهداشت معتقد است، میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران ۳‌درصد پایین‌تر از میانگین جهانی است.

خبرگزاری فارس در گزارشی آورد: بر اساس آماری که خبرگزاری رویترز روز دوشنبه منتشر کرده، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سرتاسر جهان از ۲۰ میلیون نفر عبور کرد. بیشترین مبتلایان به کرونا در آمریکا، برزیل و هند نیمی از مبتلایان به ویروس کرونا در جهان را به خود اختصاص داده‌اند. تعداد قربانیان این بیماری تنفسی در سطح جهان نیز به بیش از ۷۲۸هزار نفر رسیده است. آمارهای خبرگزاری رویترز که بر اساس آمارهای دولتی است، نشان دهنده آن است که این بیماری در حال شتاب گرفتن است.

کرونا و تعویق کنکور سراسری

روزنامه وطن امروز در گزارشی می نویسد: سرانجام بعد از گمانه‌زنی‌های فراوان و بحث‌هایی که میان وزارت بهداشت، وزارت علوم و مجلس شورای اسلامی شکل گرفت، برگزاری کنکور سراسری بار دیگر به تعویق افتاد تا فضا برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در محل برگزاری آزمون‌ها فراهم شود. سعید نمکی، وزیر بهداشت روز گذشته در صفحه اینستاگرام خود نوشت: امروز عصر(دیروز) مجدد با حضور ریاست محترم کمیسیون‌های آموزش و بهداشت و درمان و تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و همچنین وزیر محترم علوم و رئیس سازمان سنجش جلسه‌ای داشتیم. نمکی در ادامه عنوان کرد: وزیر محترم علوم و رئیس سازمان سنجش اعلام کردند که اجرای پروتکل‌های سختگیرانه در این زمان باقیمانده میسر نیست، مگر اینکه دستورالعمل‌ها برای برگزاری آزمون سراسری تغییر کند. در این جلسه اعلام کردم به عنوان وزیر بهداشت و متولی سلامت این کشور، قطعا سلامت فرزندان‌مان برای ما در اولویت است و از این پروتکل‌های سختگیرانه کوتاه نخواهم آمد که رئیس محترم کمیسیون‌های آموزش و بهداشت نیز در این مورد کاملا همراه و موافق بودند.

روزنامه فرهیختگان در گزارشی آورد: سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شب گذشته با انتشار پستی در اینستاگرام از پیشنهاد وزارت علوم مبنی‌بر تعویق یک‌ماهه آزمون سراسری خبر داد و نوشت: پیشنهاد وزارت علوم تعویق یک‌ماهه برگزاری کنکور سراسری بود که قرار شد در ستاد ملی کرونا مطرح شود. با اعلام این خبر، بار دیگر کنکور سراسری که تاکنون چندبار به تعویق افتاده بود احتمالا در شهریورماه برگزار خواهد شد و پذیرفته‌شدگان این آزمون هم از نیمسال دوم تحصیلی به دانشگاه خواهند رفت. البته برای قطعی‌شدن این موضوع باید تا برگزاری ستاد ملی کرونا صبر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha