ماندگاری ایمنی کرونا و پرسش‌های بسیار

تهران- ایرنا- ماندگاری ایمنی ویروس کرونا از موضوعاتی است که محققان و متخصصان به آن پرداخته‌ و نظرات متفاوتی هم ارایه کرده‌اند. برخی بر این باورند که ایمنی حاصل از این بیماری پایدار است و بعضی هم معتقدند ایمنی کرونا موقتی بوده یا حتی ممکن است ایمنی ایجاد نشود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و ویروس شناس معتقد است: ایمنی ویروس بستگی به میزبان یعنی فردی که مبتلا می شود و ویروس دارد و در مورد کرونا ممکن است ایمنی در برخی افراد بین یک تا ۲ سال و در برخی دیگر طولانی مدت و در تعدادی هم ایمنی ناکافی (حدود ۳ ماه) ایجاد شود.

دکتر حسین کیوانی روز سه شنبه در این مورد به خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا توضیح داد: هرچند اطلاعات ما در مورد ویروس کرونا جدید از جمله مدت ماندگاری ایمنی، کم است، اما به نظر می رسد ایمنی آن در اغلب افراد به نوعی ایجاد می شود.

وی شدت بیماری در فرد مبتلا را یکی از مهم ترین دلایل ایجاد و پایداری ایمنی موقت یا ماندگار اعلام کرد و یادآور شد: ایجاد ایمنی معمولا در بیماری های ویروسی متناسب با شدت بیماری فرد در اولین بار ابتلا است به عبارتی هرچه بیماری شدیدتر باشد، سیستم ایمنی بیشتر تحریک می شود و طبیعتا ایمنی که ایجاد می شود قوی تر و ماندگارتر است.

این ویروس شناس تاکید کرد: ابتلا به نوع خفیف بیماری، نقص در سیستم ایمنی فرد مبتلا یا به دلایل ناشناخته مربوط به ویروس و واکنش بدن نسبت به آن، پاسخ ایمنی در افراد مختلف متفاوت است.

عضو کمیته مشورتی علمی مبارزه با بیماری­ های عفونی بویژه کووید ۱۹ در قطب آموزشی تاکید کرد: به نظر می رسد اغلب افراد به طور متوسط بین  یک تا ۲ سال ایمنی داشته باشند اما در موارد اندکی هم بعد از حدود ۳ ماه ایمنی کم می شود و فرد در معرض مجدد ابتلا قرار می گیرند.

کیوانی افزود: موارد ابتلای مجدد به بیماری کرونا بسیار کم گزارش می شود و بر اساس اطلاعات خام می توان تخمین زد که ابتلا مجدد تا سه ماه بعد از بهبودی بسیار نادر و شاید کمتر از یک نفر در هر ۱۰ هزار نفر مبتلا باشد.

وی به مردم توصیه کرد که دستورالعمل های بهداشتی را جدی تر رعایت کنند و گفت: برخی توصیه های بهداشتی را رعایت نمی کنند و به طور مثال بدون رعایت موازین بهداشتی به مناطق پُر جمعیت و با شیوع بالا مسافرت می کنند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: اگر مردم به طور دقیق توصیه های بهداشتی را رعایت کنند موفق به کنترل یا مهار بیماری می شویم و بدون تلفات زیاد به ایمنی گروهی (گله ای) می رسیم.

کیوانی ادامه داد: در غیر این صورت یا باید شرایط و تلفات فعلی را بپذیریم یا باید امید به تولید واکسن یا دارو داشته باشیم که به نظر می رسد این موضوعات حداقل تا پایان سال جاری محقق نمی شود، پس در شرایط حاضر باید با جدیت اصول بهداشتی را رعایت کنیم.

به گزارش ایرنا، براساس آخرین آمار وزارت بهداشت، تاکنون ۳۳۱ هزار و ۱۸۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و با فوت ۱۸۴ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان این بیماری به ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha