محمد شریفیتربتی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ادعا حاصل یک پژوهش در حوزه تربتشناسی است که بخشی از آن به حوزه فعالان رسانهای این خطه اختصاص دارد که در آن به بررسی ۳۵ رسانه ملی منطقهای و محلی و ۵۰ روزنامهنگار تربتی پرداختهام که از این تعداد ۱۱ نشریه محلی، ۹ نشریه منطقهای و ۱۵ نشریه ملی هستند.
وی با بیان اینکه سلطانالعلما در دوران مشروطه و به دستور محمدعلی شاه قاجار کشته شد، ادامه داد: بر این اساس بین سالهای ۱۲۸۶ تا ۱۳۹۹ خورشیدی، شهرستان تربتحیدریه ۲ شهید حوزه رسانه تقدیم کشور کرد که به ترتیب "احمد تربتی" روزنامهنگار شهید مشروطه و شهید "مجید حجتی" روزنامهنگار دوران دفاع مقدس است.
این کارشناس در معرفی رسانههای کشوری نیز گفت: روزنامه و رسانههای ملی مانند روحالقدس، اطلاعات، کیهان، جمهوری اسلامی، رسالت و همشهری و خبرگزاری جمهوری اسلامی، باشگاه خبرنگاران جوان و خبرگزاری صدا و سیما در این منطقه فعالیت داشته و دارند یا دارای صاحب امتیاز و مدیرمسوولان اهل این خطه بودهاند.
وی افزود: از رسانههای منطقهای میتوان خراسان، آزادی، ناطقالاسلام، ماهنامه و فصل نامه "نامه تمدن، نخجیر، پولاد" و هفته نامههای "نیرو، دهبان، بهکوش، قدس" و از رسانههای محلی نیز میتوان از "به سوی سعادت، ستاره قطب، آزیر، آفتاب شرق، پیکتربت، حیدر، ندایتربت، تابانتربت، گفتمانتربت، پیامولایت، نویدتربت، سلامتربت و نیز ولایتشرق" نام برد.
شریفیتربتی به معرفی اهالی رسانه در تربتحیدریه پرداخت و ادامه داد: این افراد در سطح ملی، منطقهای و شهرستان "شیخ احمد تربتی، گلشن آزادی، ابراهیم صهبا، محمدجواد تربتی، محمود سنجابی تربتی، سیدعلی و سیداحمد تمدن، محمداسماعیل سهیلی، شیخ حسین و هادی تربتی هستند که نفر آخر نیز نماینده مردم تربتحیدریه در مجلس شورای ملی نیز بوده است.
وی گفت: محمد و غلامرضا قهرمان، سیدمحمد علوی، حسن میلانی، جلال، رضا و زنده یاد جواد رفیع، محمدکاظم روحانینژاد، سیدقاسم و سیدمحمد قاری فیضآبادی، شهید مجید حجتی، مسلم سالاری و محسن خداشناس، از دیگر روزنامهنگاران و اهالی رسانه این خطه هستند.
وی رئوف ذباح، سید محمد قاسمی، احمد دهقان طزرجانی، غلامرضا و محمد و داود شریفی تربتی، غلامرضا حسینزاده، اصغر غضنفری، رضا اسدنیا، محمدمهدی کرمانی، حجتالاسلام غلامعلی شجاعی و محمدعلی رضایی و نیز محمدناصر توسلیزاده نمایندگان ادواری مجلس شورای اسلامی، کاظم خطیبی، محمدرضا سالارمقدم، مرتضی شبان، حسن نیکنام، حسن شعبانی، حمید حلاج، محمد ملک، مجید خرمی، میثم رضایی، رضا شاه پسند، حسین رضوانی، محمود محمدزاده و مهدی بشارت را نیز از دیگر اهالی رسانه تربت حیدریه معرفی کرد.
شهرستان تربتحیدریه اکنون دارای ۶ نشریه محلی، چهار نشریه داخلی، ۲ دفتر خبرگزاری ایرنا و صدا و سیما و نیز ۲ پایگاه خبری فعال است.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
نظر شما