به گزارش پایگاه اینترنتی اطلس نیوز، افزایش کارآیی و طول عمر لامپ های ال ای دی (LED ) به این معناست که لامپ ها انرژی کمتری مصرف کنند و اثرات محیطی استفاده از آنها کاهش یابد.
این لامپها کاربردهای گسترده ای دارند و در چراغ های راهنمایی و رانندگی، نمایشگرهای الکترونیکی، تلفن همراه و مواردی بسیاری از این دست به کار میروند.
یک دیود معمولی ال ای دی از تراشه ساطع کننده نور تشکیل شده است که با یک لایه گنبدی شکل شفاف محافظ احاطه می شود. اگرچه وجود این پوشش محافظتی ضروری است اما میتواند به انعکاس ناخواسته نور منتشر شده از تراشه منجر شود. این انعکاس ها، گرمای داخل لامپ را افزایش داده و به کاهش عمر آن منجر می شوند. در نتیجه کاهش میزان انعکاس می تواند به کاهش گرمای لامپ و افزایش عمر لامپ کمک کند.
اکنون محققان «کالج سلطنتی لندن» و «موسسات فناوری»، در تلاش برای حل این مشکل یک الگوی رایانه ای ابداع کرده اند که روشنایی و طول عمر لامپ های ال ای دی را افزایش می دهد.
محققان در این مدل رایانه ای لایهای شفاف از نانو ذرات فلزی ارزان قیمت را بین تراشه ال ای دی که تولید نور را بر عهده دارد و پوشش شفافی که از تراشه محافطت می کند، قرار دادند و اثر آن را ارزیابی کردند. آنها متوجه شدند که با افزودن لایهای از نانو ذرات می توان میزان این انعکاس ها را کاهش داد و نور را تا ۲۰ درصد بیشتر منتشر کرد.
این بدان معنی است که لامپ های ال ای دی با مصرف همان مقدار برق می توانند نور بیشتری ساطع کنند بعلاوه این لامپ ها باید خنک تر بمانند که در نتیجه طول عمر آنها را افزایش می دهد.
دکتر «دبابراتا سیکدار» از محققان این مطالعه گفت : من باور دارم که نوآوری ما میتواند در فرآیندهای فعلی ساخت به کار برود و کمترین میزان آسیب را به همراه داشته باشد.
این مطالعه در مجله Light Science & Applications منتشر شده است.
نظر شما