۲۲ مرداد ۱۳۹۹، ۲۱:۳۴
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 83904758
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ارزانی، دلیل خروج و کمیابی گوشت مرغ در بازار خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- گوشت مرغ کشتار روز، در حالی در خراسان شمالی کمیاب شده، که مسوولان خروج این محصول از استان را علت اصلی بروز این وضعیت عنوان می‌کنند.

کمبود گوشت مرغ کشتار روز، در چند روز اخیر موجب گلایه مندی مردم استان شده است که برخی از مسوولان، کاهش تولید در سالن های مرغداری و برخی دیگر فعالیت سودجویان برای خارج کردن گوشت مرغ به شیوه های مختلف، از استان و فروش آن با قیمتی بالاتر در دیگر استان ها را دلیل آن برمی شمارند.

قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ، در خراسان شمالی کمترین نرخ را در میان استان های کشور دارد. دلیل آن هم، پایبند بودن این استان به اجرای مصوبه ستاد تنظیم بازار عنوان شده است.

مسوولان این حوزه می گویند، خراسان شمالی تنها استانی است که مصوبه ستاد تنظیم بازار برای عرضه گوشت مرغ را رعایت کرده است، از این رو این فرآورده پروتئینی در استان، پایین ترین قیمت را در کشور دارد.

در این شرایط، برخی افراد سودجو، گوشت مرغ استان را به شیوه ای از استان خارج کرده و در سایر نقاط با قیمت بیشتری می فروشند.

خراسان شمالی تنها استانی است که مصوبه ستاد تنظیم بازار برای عرضه گوشت مرغ را رعایت کرده است، از این رو قیمت این محصول در استان، پایین ترین قیمت را دارد،  در این شرایط، برخی افراد سودجو، گوشت مرغ استان را به شیوه از استان خارج می کنند و در سایر نقاط با قیمت بیشتری می فروشند

در چند هفته پیش، ستاد تنظیم بازار، قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ را ۱۵۰ هزار ریال مصوب و اعلام کرد استان ها می توانند با پنج درصد، افزایش یا کاهش، این محصول را در بازار عرضه کنند.

در ستاد تنظیم بازار استان خراسان شمالی، قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده ۱۰۰ هزار ریال و قیمت گوشت مرغ، ۱۵۵ هزار ریال تعیین و این محصول تا چند روز با همین نرخ، عرضه شد اما مرغداران از این قیمت ابراز نارضایی کرده و بعضا از عرضه مرغ زنده خودداری کردند.

در این شرایط، در نشستی که با حضور استاندار خراسان شمالی برگزار شد، قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده، ۱۰۵ هزار ریال و قیمت گوشت مرغ هم ۱۵۷ هزار و ۵۰۰ ریال تعیین و مقرر شد برای کمک به مرغداران، جهاد کشاورزی بخشی از نهاده های مرغی را تامین و در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.

گوشت مرغ، تا چند هفته، با قیمت مصوب ۱۵۷ هزار و ۵۰۰ ریال عرضه شد اما یکی دو روز قبل از عید قربان، بازار مرغ با کمبود عرضه رو به رو شد.

تولید مرغ به اندازه نیاز نیست

رییس اتحادیه لبنیات، مرغ‌ فروشان و قصابان بجنورد در این باره گفت: از حدود ۲ هفته گذشته، بازار استان با کمبود گوشت مرغ روبه رو شده است که علت آن کمبود میزان تولید مرغ در استان است.

حسین قاسم زاده اظهار داشت: اکنون گوشت مرغ مورد نیاز مردم از داخل تامین می شود، که بیشتر روزها، کفاف نیاز را نمی دهد.

گوشت مرغ، تا چند هفته، با قیمت مصوب ۱۵۷ هزار و ۵۰۰ ریال عرضه شد اما یکی دو روز قبل از عید قربان، بازار مرغ با کمبود روبه رو شد

وی اظهار داشت: پس از عید قربان، با توجه به کشتار دام قربانی، تقاضا برای تامین گوشت مرغ به شدت پایین آمد اما با فاصله گرفتن از عید قربان، از روز چهارشنبه همان هفته دوباره، کمبود گوشت مرغ در بازار، مشهود شد.

وی با بیان اینکه نیاز روزانه استان به گوشت مرغ ۴۱ تن است، تصریح کرد: در یکی دو هفته اخیر، این میزان تامین نشد و با کمبود این محصول روبه رو شدیم،  در این مدت، روزانه ۱۰ تا ۱۵ تن گوشت مرغ در استان تامین شده که کمتر از دوسوم نیاز استان بوده است.

قاسم زاده با اشاره به اینکه در این روزها، گوشت مرغ کمیاب شده و این محصول در مرغ فروشی ها به سرعت تمام می شود، افزود: گوشت مرغ برای توزیع، تنها به واحدهای صنفی دارای پروانه داده می شود و هر واحد صنفی حداکثر ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم گوشت مرغ دریافت می کند.

وی درباره گوشت منجمد مرغ هم گفت: این محصول در بازار وجود دارد اما در ۲ روز قبل، به علت مشکلات در سامانه مربوط، توزیع نشد و در زمینه نیز با کمبود روبه رو شدیم، البته مردم استان، اقبالی به مصرف گوشت منجمد مرغ ندارند.

وی با بیان اینکه به ستاد تنظیم بازار استان پیشنهاد شده تا مرغ مورد نیاز را از سایر استان ها تامین کند، افزود: قیمت مرغ  زنده در خارج استان، بالاتر از این استان است، از این رو، در صورت تامین نیاز از خارج استان، قیمت مرغ دونرخی خواهد شد.

رییس اتحادیه لبنیات، مرغ‌ فروشان و قصابان بجنورد گفت: مسوولان استان تلاش دارند گوشت مرغ با قیمت مصوب عرضه شود، از این رو هنوز تصمیمی برای وارد کردن این کالا از سایر استان ها، نگرفته اند.  

خروج گوشت مرغ، کمبود در بازار خراسان شمالی را دامن زد

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برخی سودجویان، گوشت مرغ را از استان خارج می‌کنند که این امر به کمبود این کالا در بازار دامن زده است.

محمد محمدزاده اظهار داشت: کمبود گوشت مرغ در بازار استان، از یکی دو روز پیش از عید قربان مشاهده شد که البته این کمبود در تمام روزها نبوده و در برخی مقاطع گزارش شده است.

وی درباره علت خروج گوشت مرغ از استان به وسیله سودجویان، گفت: گوشت مرغ و البته مرغ زنده، در این استان، ارزان تر از دیگر استان ها است و به نوعی ارزان ترین رقم را در کشور دارد از این رو، برخی افراد گوشت مرغ را از استان خارج می کنند.

گوشت مرغ و البته مرغ زنده، در این استان، ارزان تر از دیگر استان ها است و به نوعی ارزان ترین رقم را در کشور دارد از این رو، برخی افراد گوشت مرغ را از استان خارج می کنند

محمدزاده اظهار داشت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، قیمت مرغ زنده به ازای هر کیلوگرم ۱۰۵ هزار ریال و قیمت گوشت مرغ ۱۵۷ هزار و ۵۰۰ ریال است، اما هیچ کدام از استان ها، قیمت های تعیین شده در ستاد تنظیم بازار را اجرایی نکرده اند.  

هیچ استانی جز خراسان شمالی مصوبه تنظیم بازار را اجرا نکرد 

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: هیچ استانی جز این استان، مصوبه تنظیم بازار را اجرا نکرد و بر این اساس، بروز اختلاف قیمت با استان های دیگر که ۲۰ تا ۳۰ هزار ریال در هر کیلوگرم گوشت مرغ است، سبب شده تا بخشی از گوشت مرغ از استان خارج شود.

محمدزاده با بیان اینکه خروج مرغ زنده، همچنان از استان ممنوع است، گفت: باید نظارت ها بیشتر شود تا جلو خروج گوشت مرغ از استان گرفته شود.  

وی افزود: پیش از عید غدیر، ۶۸ تن گوشت مرغ، برای توزیع کشتار شد و در روز شنبه هفته جاری هم حدود ۵۵ تن گوشت مرغ در استان توزیع شد اما با این وجود، شاهد کمبود آن در بازار بودیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه نیاز استان به گوشت مرغ، روزانه ۴۰ تا ۴۵ تن است اظهار داشت: در روز دوشنبه و سه شنبه هفته جاری، تولید به اندازه نیاز نبود و این کمبود، سبب شد تا میزان گوشت مرغ توزیع شده، کم باشد.

وی درباره دونرخی شدن گوشت مرغ با تامین آن از سایر استان ها اظهار داشت: وقتی مرغ از سایر استان ها تامین و این محصول دونرخی شود،  احتمال سوء استفاده وجود دارد.  

وی با اشاره به افزایش میزان کشتار مرغ در شب گذشته و توزیع ۴۵ تن گوشت مرغ در استان در روز جاری گفت: انتظار می رود با این اقدام از عطش بازار کاسته شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برخی نیز نظر می دهند که برای حل مشکل کمبود گوشت مرغ، باید مثل سایر استان ها عمل شده و مصوبه تنظیم بازار اجرایی نشود، یعنی قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ افزایش یابد.

برای حل مشکل کمبود گوشت مرغ، یا باید مثل سایر استان ها، مصوبه تنظیم بازار اجرایی نشود یعنی، قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ، افزایش یابد

توزیع ۷۰ تن گوشت مرغ برای تنظیم بازار  

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی با اشاره به کمبود گوشت مرغ در بازار استان گفت: امروز توزیع ۷۰ تن گوشت مرغ کشتار روز و منجمد در این خطه آغاز شده است.

امین قربانی با اشاره به اینکه نیاز استان به گوشت مرغ روزانه ۴۰ تا ۴۵ تن است اظهار داشت: شب گذشته، کشتار به میزان زیادی انجام شد و بر این اساس، انتظار می رود امروز کمبودی در تامین گوشت مرغ کشتار روز، نباشد.  

وی درباره کمبود گوشت منجمد مرغ در استان در روزهای اخیر اظهار داشت: مرغ منجمد  به اندازه کافی ذخیره شده اما برای توزیع، آن مجوز شرکت پشتیبانی امور دام نیاز بود که این مجوز با تاخیر داده شد.  

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: دیروز ۱۲ تن گوشت منجمد مرغ در بازار استان توزیع شد و امروز ۲۰ تا ۲۵ تن از این کالا در حال توزیع است.

قربانی درباره کمبود گوشت مرغ در استان گفت: میزان تولید مرغ در استان، به اندازه نیاز نیست و به ناچار، باید بخشی از نیاز از خارج استان تامین شود اما اکنون، قیمت مرغ زنده در سایر استان ها، بالاتر از این استان است.  

وی درباره تامین نیاز استان به گوشت مرغ از خارج استان گفت: قیمت مرغ زنده، در سایر استان ها، بالاتر از استان است، به همین لحاظ، در صورت تامین مرغ از سایر استان ها، قیمت گوشت مرغ دو نرخی خواهد شد، البته رویکرد استان این است که نرخ این محصول از قیمت مصوب بالاتر نباشد.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: کارگروه تنظیم بازار استان هنوز تصمیمی برای تامین مرغ از خارج از استان نگرفته است.  

سالانه حدود ۲۲ هزار تن گوشت مرغ در خراسان شمالی مصرف می شود.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha