انجام فعالیت‌ در روزگار کرونایی با فراگیری مهارت ارزیابی خطر ممکن است

بوشهر- ایرنا- متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه بوشهر گفت: پاندمی کرونا در هفته‌ها و ماه‌های آینده تمام نمی‌شود و داشتن فعالیت‌های اجتماعی در زمان همه‌گیری این بیماری نیاز به داشتن مهارت ارزیابی خطر ابتلا به کووید ۱۹ دارد.

دکتر بتول امیری روز چهارشنبه به رسانه‌ها اعلام کرد: همه مردم در این زمانه پاندمی کرونا فقط به رعایت انجام کارهای ضروری مانند خرید کردن از سوپرمارکت و ورزش در فضای باز فکر و عادت کرده‌ایم  ولی افراد رفته ‌رفته وارد فضایی شده‌اند که باید در مورد سایر ضرورت‌های زندگی نیز بیشتر فکر کرده و داشتن تعامل و ارتباط اجتماعی را ضرورتی برای حفظ سلامت روان بدانند.

وی بیان کرد: انسان موجودی اجتماعی است و برخی امور از جمله خرید لباس، بردن فرزندان و خانواده به گردش و تفریح در ساحل، دوچرخه‌سواری یا کوهنوردی و یا به دیدار دوستان و خویشاوندان را باید انجام دهد.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه بوشهر گفت: بسیاری از افراد هنوز دوست ندارند به بیرون از خانه بروند و چون این کار خیلی ضروری است احساس ناراحتی و خطر می‌کنند به همین دلیل باید چارچوب‌هایی برای خودساخته تا بتوان خطر ابتلا و انتقال کرونا از سوی ما به دیگران ارزیابی شود.

امیری افزود: در زمان همه‌گیری کووید ۱۹ به یک چارچوب برای تصمیم‌گیری آگاهانه نیاز است تا با استفاده از آن، راه‌های به نسبت ایمن برقراری ارتباط اجتماعی را ارزیابی و افراد در ارتباط اجتماعی بیش ‌از حد مضطرب نشوند.

وی تاکید کرد: میزان خطر ابتلا به کووید۱۹ به نوع فعالیتی که انجام می‌دهیم، سطح انتشار ویروس در جامعه، محیط، سطح ایمنی و بیماری زمینه‌ای در فرد بستگی دارد.

امیری یادآور شد: میزان خطر ابتلا به کووید ۱۹ در فعالیت‌های روزانه به پنج گروه کم‌خطر، به نسبت کم‌خطر، خطر متوسط، خطر به نسبت زیاد و خطر زیاد تقسیم‌بندی شده‌است.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: فعالیت‌هایی مانند باز کردن نامه، گرفتن غذا از بیرون بر یا پمپ‌بنزین جزو فعالیت‌های کم‌خطر و فعالیت‌هایی مانند خرید مواد غذایی از سوپرمارکت، گذراندن یک ساعت در یک زمین‌ بازی و غذا خوردن در فضای بیرونی رستوران کم‌خطر تا متوسط، رفتن به آرایشگاه یا پیرایشگاه ، شرکت در عروسی یا مراسم تشییع‌ جنازه و بغل کردن یا  دست دادن با یک دوست دامنه خطر به نسبت زیاد را شامل می‌شود.

وی گفت: بیشترین خطر مربوط به فعالیت‌هایی مانند غذا خوردن در بوفه، شرکت در یک مراسم مذهبی، شرکت در کنسرت بزرگ یا رفتن به سینما است.

امیری تاکید کرد: خطر ابتلا به کووید ۱۹ در فضاهای بسته با تهویه نامناسب بیشتر از فضای باز بوده و در محیط‌هایی که امکان رعایت فاصله یک متر و ۸۰ سانتی‌متر موجودی نداشته و پرتراکم و شلوغ باشد نیز بیشتر است.

وی بیان کرد: احتمال شدیدتر ابتلا و عوارض در سالمندان به دلیل وجود بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر بوده و در افراد دچار دیابت و افراد چاق خطر عوارض احتمالی در صورت ابتلا بیشتر خواهد بود.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در افراد سیگاری، افراد دارای فشارخون، سابقه بیماری قلبی عروقی و تنفسی، افراد دچار نقص ایمنی و سرطان ابتلا به کووید ۱۹ خطرناک‌تر است ازاین‌رو اگر قرار است به دیدار این گروه از افراد بروید مطمئن شوید علاوه بر رعایت اصول ایمنی، در دو هفته قبل از ملاقات کارهای کم‌خطر انجام داده باشید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha