۲۲ مرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۰۴
کد خبر: 83905143
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سایه خشکسالی بر اقتصاد کرونازده فرانسه

۲۲ مرداد ۱۳۹۹، ۱۶:۰۴
کد خبر: 83905143
سایه خشکسالی بر اقتصاد کرونازده فرانسه

تهران - ایرنا - فرانسه که همچنان با بحران کرونا و پیامدهای ناشی از آن دست و پنجه نرم می‌کند با شدت یافتن گرما در سراسر این کشور، کشاورزان فرانسوی دست به گریبان و دامان دولت شده‌اند.

به گفته رئیس اتحادیه ملی کشاورزان فرانسه(FNSEA)، خشکسالی در ۷۲ بخش که سه چهارم از ۹۶ بخش این کشور را شامل می‌شود ۴۵۰ هزار کشاورز را تحت تاثیر قرار داده است. این کشاورزان به دلیل گرمای شدید هوا و خشکسالی برای جلوگیری از خشک شدن کامل مزارع با محدودیت‌های شدید آبی مواجه شده‌اند.

به دنبال وقوع چنین شرایطی، کشاورزان به دلیل برداشت کمتر آب و آسیب‌هایی که به مزارع شان وارد می‌شود از دولت فرانسه تقاضای کمک کرده‌اند.

کشاورزی فرانسه برای مقابله با خشکسالی استثنایی که واقع شده به کمک‌های اضطراری نیاز دارد و امیدوار است این کمک‌ها در برنامه بهبود اقتصادی فرانسه به منظور شتاب بخشی در انتقال آب و هوایی و حاکمیت غذایی کشور لحاظ شود. کشاورزی فرانسه که از خشکسالی رنج می‌برد نمی‌خواهد بزرگترین فراموشی در برنامه بهبود اقتصادی آینده این کشور که در پایان ماه اوت(مرداد) ارائه شده و یکصد میلیارد یورو را دربرمی‌گیرد، باشد.

خشکسالی در حالی بخش کشاورزی فرانسه را تهدید می‌کند که شیوع کرونا و در پی آن قرنطینه‌های طولانی مدت نیز به اقتصاد این کشور بطور جدی ضربه وارد کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئیس اتحادیه ملی کشاورزان فرانسه می‌گوید: ما نیازها را یک میلیارد یورو محاسبه کرده‌ایم. رئیس جمهوری در مورد حاکمیت مواد غذایی صحبت کرد و امروز ما ۵۰ درصد گوجه‌فرنگی و توت فرنگی خود را وارد می‌کنیم.

«کریستین لامبر - Christiane Lambert» در گفت و گو با رادیو «فرانس انتر» گفت: از آنجا که وضعیت فوق‌العاده‌ای پیش آمده، اتخاذ تدابیری فوق‌العاده نیز ضروری است. او  از دولت فرانسه خواست با حمایت از صنعت کشاورزی، فرصتی را فراهم آورند تا بتوان به کشاورزان برای مقابله با گرمای شدید کمک کرد.

لامبر می‌گوید ما در انتظار پشتیبانی مالی دولت هستیم، اکنون نیازهایی ساختاری بوجود آمده و باید به کشاورزان در مقابل شوک گرما کمک کرد. او در عین حال این پیشنهاد را هم می‌دهد که علاوه بر کاهش مالیات کشاورزان، به آنها اجازه داده شود مالیات خود را با تاخیر بپردازند تا به این ترتیب بارِ مالی کمتری بر آنها تحمیل شود.

گرما باعث شده است که بسیاری از مزارع سبز فرانسه به مزارعی خشک و قهوه‌ای رنگ تغییر شکل دهند.

در این پیوند، «لو پروگرس» هم نوشت: کشاورزان فرانسوی برای تطبیق کشت خود در تلاشند. خشکسالی بر سر فرانسه در حال بارش است. در برخی مناطق حتی خاک به میزان آنچه در سال ۱۹۷۶ رخ داد خشک است.

به نوشته این روزنامه فرانسوی، میانگین بارندگی در فرانسه در ماه ژوئیه(تیر) کاهش ۷۰ درصدی داشت.

دولت فرانسه در اوایل سال جاری میلادی به کشاورزان در مناطقی که خشکسالی آنها را تهدید می‌کرد، اجازه داد با چرای دام‌ها در این مزارع یا استفاده از محصولات آن به عنوان علوفۀ دام، از وارد شدن خسارات مالی بیشتر جلوگیری کنند.

این شرایط در حالی به وقوع پیوسته که فرانسه همچنان در بین چند کشور نخست اروپایی در میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا قرار دارد.

فرانسه از جمله کشورهای اروپایی است که بیشترین میزان آسیب‌های ناشی از بحران کرونا را متحمل شده است و اگرچه اداره آمار فرانسه روند اقتصادی دو ماه اخیر در این کشور را رو به بهبود خوانده اما طبق پیش‌بینی‌ها، شرایط موجود نشان از عمیق‌تر شدن رکود اقتصادی دارد.

تولید ناخالص ملی در سه‌ ماه دوم سال میلادی جاری در چهار کشور اروپایی به شدت کاهش یافته که فرانسه در کنار آلمان، ایتالیا و اسپانیا به دنبال شیوع کرونا در این کشور شرایط رکود بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند.

موسسه ملی آمار و اطلاعات اقتصادی فرانسه (اینسه) اعلام کرد که شیوع کرونا به اقتصاد این کشور صدمه زیادی وارد کرده و نرخ تولید ناخالص ملی آن در سه ماهه دوم سال به رقم ۱۳.۸ درصد رسیده که به معنی آغاز رکودی بی‌سابقه است.

با وجود این مشکلات، و مشکلاتی که پیشتر از این‌ها کاخ الیزه را در مقابل اعتراض‌های خیابانی قرار داده بود، مکرون جوان با انجام سفرهای فوق‌العاده و برگزاری نشست‌های اضطراری وانمود می‌کند که نگران مردم لبنان و شرایط این کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha