۲۳ مرداد ۱۳۹۹، ۶:۴۵
کد خبرنگار: 2158
کد خبر: 83905637
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مهارت آموزی حلقه مفقوده کارآفرینی و اشتغال

۲۳ مرداد ۱۳۹۹، ۶:۴۵
کد خبر: 83905637
مهارت آموزی حلقه مفقوده کارآفرینی و اشتغال

بروجرد – ایرنا – امروزه ایجاد اشتغال و شکوفایی اقتصاد با آموزش کارآفرینی به جوانان تحصیل کرده بیکار محقق می شود، عنصر مهمی که در جامعه امروزی ما حلقه مفقوده ایجاد شغل و اشتغالزایی است.

در جامعه امروز ما یکی از مهمترین دغدغه های جوانان یافتن شغل است، در حالی که داشتن مهارت بسترساز اشتغال است، اما بسیاری از جوانان فاقد مهارت بوده و آموزش های لازم را در یک حرفه و رشته فرا نگرفته اند که سبب می شود برای یافتن شغل و مشغول شدن در یک کار با مشکلاتی همراه شوند.

تشویق و ترغیب جوانان خصوصا دانشجویان برای کسب مهارت می تواند در آینده یک گام آنها را برای یافتن شغل به سمت جلو حرکت دهد چرا که داشتن مهارت ضروری ترین اولویت برای اشتغال است.

آموزش های مهارتی در مجموع آموزش هایی هستند که با هدف ایجاد مهارت های لازم و شکوفا کردن استعدادهای نهفته اجرا می شود و همین مهارت، فراگیران را برای  کسب و کار در مشاغل مختلف آماده می کند و توانایی آنان را برای انجام کار در حرفه های مختلف افزایش می دهد.

وقتی افراد، دارای مهارت لازم باشند می توانند با تلاش، فکر نو و ایده جدید و خلاق در مسیر کارآفرینی حرکت کنند، کارآفرینی یعنی فکر نو و ایده های جدید که در نهایت تولید و اشتغال را به همراه دارد.

طی سال های اخیر کارآفرینان زیادی با ایده های خلاقانه موفق شده اند کسب و کاری ایجاد کنند و علاوه بر ایجاد شغل برای افراد جویای کار، در توسعه اقتصادی، تولید نیز نقش مهمی داشته باشند.

کارآفرینی در گرو حمایت هایی است که می توان با فرهنگ سازی و ترغیب جوانان در این مسیر در بخش های مختلف تولید و شکوفایی استعدادهای جوانان موثر باشد، کارآفرینی از مفاهیم نوپا محسوب می شود و تقویت فرهنگ کارآفرینی در کشور ضروری است.

استاد دانشگاه و مدیر موسسه کارآفرینی بروجرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برای توسعه در هر منطقه و شهری باید کارآفرینی صورت گیرد چرا که کارآفرینی، موتور حرکت توسعه است.

احمد آراسته اظهار داشت: فراگیری آموزش و کسب مهارت در اشتغال نقش مهمی دارد که ابتدا باید افراد آموزش های لازم را فرا گرفته و سپس فرآیند کارآفرینی را طی کنند تا بتوانند کسب و کاری را راه اندازی کنند که در نهایت منجر به اشتغال، تولید و ارائه خدمات می شود.

وی با اشاره به این که دانشگاه ها در آموزش نقش مهمی دارند بیان کرد: آموزش، مهمترین محور توسعه است و دانشگاه ها در این راستا نقش مهمی دارند که در راستای توسعه کارآفرینی علاوه بر دانشگاه ها، دستگاه هایی مانند صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی که در اشتغال و صدور مجوز فعالیت دارند ابتدا باید با آموزش کار خود را آغاز کنند.

استاد دانشگاه گفت: کارآفرین باید ایده داشته باشد چرا که کار آفرین سرمایه دار و متخصص نیست بلکه فردی است که از سرمایه راکد دیگران استفاده می کند  و خلاقیت و نوآوری او منجر به کارآفرینی و ایجاد اشتغال می شود.

وی ایده را در کارآفرینی بسیار مهم دانست و افزود: فرد کارآفرین باید دارای ایده و فکر جدید باشد که بعد از این ایده ارائه شده دارای توجیه مالی، فنی و اقتصادی باشد که ممکن است فردی برای این ایده اقدام به سرمایه گذاری کند.

آراسته گفت: در سال گذشته 435 نفر به بنگاه های کاریابی در بروجرد مراجعه کردند که درصد بالایی از این افراد دارای تحصیلات عالی از دانشگاه بودند اما مهارت و آموزش در یک حرفه و رشته را نداشتند.

مدیر موسسه کارآفرینی بروجرد اضافه کرد: از این تعداد 307 نفر بدون مهارت و 128 نفر دارای مهارت بودند که افراد دارای مهارت سریع تر وارد بازار کار می شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا برای ایجاد اشتغال باید آموزش های لازم در مراکز فنی و حرفه ای، و دانشگاهها به افراد بیکار داده شود تا بتوانند با ایده و فکر خوب سرمایه های راکد دیگران را از بالقوه به بالفعل تبدیل کنند.

آموزش کار آفرینی به تحصیل کرده های بیکار باعث می شود بتوانند تا یک ایده های خلاقانه خود را با سرمایه ای اندک شکوفا کنند و باعث شوند اشتغال برای دیگر جوانان بیکار در جامعه ایجاد شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha