حسین سیستانی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اکنون آب برای کشت بهاره (تابستانه) کشاورزان استان جریان دارد و با وجود اینکه در مقایسه با سال گذشته میزان بارندگی و به دنبال آن حجم ذخیره سد کمتر بود، اما با همکاری و مساعدت متولیان امر بویژه استاندار اصفهان تخصیص آب برای کشاورزان تحقق یافت.
وی اضافه کرد: برای اینکه آب تا آن زمان در رودخانه جاری باشد و مشکلی هم برای سایر بخشها بویژه تامین آب آشامیدنی و بهداشت مردم رخ ندهد، نیاز است که کشاورزان نهایت همکاری را برای مصرف بهینه مد نظر قرار دهند.
به گفته وی مردم هم با توجه به مشکلات آبی در استان باید مصرف بهینه آب را مورد توجه قرار دهند و بطور جدی از هدررفت مایه حیات جلوگیری کنند، بویژه اینکه همه گیری بیماری کووید-۱۹ همچنان ادامه دارد و بدون شک وابستگی به آب برای مسائل بهداشتی و پیشگیرانه از شیوع ویروس بالا خواهد بود.
فرماندار اصفهان خاطرنشان کرد: سال قبل با همیاری کشاورزان کشت و کار مناسبی در منطقه بویژه در شرق اصفهان شاهد بودیم و امیدواریم این مهم امسال هم تداوم داشته باشد.
سیستانی با بیان اینکه سال زراعی گذشته دورهای ممتاز در اصفهان بود، تصریح کرد: برداشت بالاترین میزان گندم بخصوص در مناطق شرقی از فعالیت و اقدامات مناسب کشاورزان و همکاری متقابل شرکت آب منطقهای و دیگر نهادها حکایت دارد.
وی با اشاره به کارگروه سازگاری با کم آبی در استان اصفهان خاطرنشان کرد: هر چه میزان رعایت مصوبات و تصمیمات این کارگروه افزایش یابد شاهد کاهش مشکلات خواهیم بود.
فرماندار اصفهان اعتبار استانی سال قبل این نهاد را ۷۶ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این رقم با توجه به نیازهای فراوان شهرستان قابل قبول نبود که البته باید مشکلات اقتصادی کشور را در نظر گرفت.
به گفته سیستانی این اعتبار در سال ۹۹ به ۸۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب شرب، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد؛ این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
مصرف آب در استان اصفهان از آغاز سال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل بطور متوسط ۲۰ درصد بیشتر شده و دلیل این امر شیوع ویروس کرونا و تاکید مسوولان درمانی بر شست وشوی بیشتر دستها و رعایت افزونتر مسائل بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری است.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی مؤثر در پایداری محیط زیست، کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی کشورمان و هستی تالاب گاوخونی داشته، در دهههای اخیر به علت کمبود بارشها، خشکسالیهای متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت غیرقانونی به یک رودخانه فصلی تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
شهرستان اصفهان یکی از شهرستانهای استان اصفهان در مرکز ایران و مرکز این شهرستان شهر اصفهان (مشهور به نصف جهان) است.
این شهرستان ۶ بخش، ۱۰ شهر و ۱۷ دهستان دارد.
نظر شما