به گزارش امروز ایرنا، تارنمای انگلیسی «میدل ایست مانیتور» که به مسائل خاورمیانه می پردازد، در جدیدترین نوشتار خود به دیدگاه های «کامالا هریس»، گزینه انتخابی «جو بایدن» نامزد دمکرات انخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا برای معاونت خود پرداخته است.
«هریس» مانند اکثر دمکرات ها با این استدلال که توافق هسته ای، مانع از تبدیل شدن احتمالی ایران به قدرت هسته ای می شود، حامی توافق هسته ای بود و زمانی که ترامپ از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ (ماه می ۲۰۱۸) رسما و به طور یکجانبه از توافق هسته ای ایران (برجام) خارج شد، به شدت از وی انتقاد کرد.
وی پس از اقدام آمریکا بیانیه ای در این مورد صادر و اعلام کرد: «تصمیم امروز برای نقض توافق هسته ای ایران امنیت ملی ما را به خطر می اندازد و ما را از نزدیکترین متحدان مان جدا می کند. این توافق هسته ای گرچه کامل نیست، اما مطمئنا بهترین ابزار موجود برای جلوگیری از... درگیری نظامی فاجعه آمیز در خاورمیانه است.
"همانطور که جامعه بین المللی و تیم ملی امنیت ملی ما چندین بار تأیید کرده اند، ایران همچنان به توافق نامه پایند است. اکنون که (شواهدی) از نبود نقض (توافقنامه) از سوی طرف ایرانی وجود ندارد، بی فایده است که این توافقنامه را بدون ارائه هیچ طرحی در مورد چگونگی پیشبرد، زیر پا بگذاریم. این تیم (تیم ترامپ) به جای ایجاد یک سیاست جامع، استراتژیک امنیت ملی، بیش از حد بر امتیازات سیاسی متمرکز است.»
بخش دیگر این مقاله به دیدگاه های کامالا هریس در خصوص عربستان سعودی می پردازد. این تارنما در این باره می نویسد: «عمده دمکرات ها از روابط تمام و کمال ترامپ با سعودی ها پس از ورود به کاخ سفید انتقاد کردند، هریس نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی پس از قتل «جمال خاشقجی» به دست دولت سعودی در سال ۲۰۱۸، مانند سایر دموکرات ها ریاض را محکوم کرد و خوستار پاسخگویی دولت سعودی در این خصوص شد.
هریس درباره جنگ یمن نیز با همکاران دمکرات خود همصدا شد و در سال ۲۰۱۹، به قطعنامه هایی که خواستار قطع حمایت آمریکا از این جنگ به رهبری سعودی و پایان فروش اسلحه به ریاض بودند، رای داد. البته این قطعنامه گرچه درکنگره به تصویب رسید اما از سوی ترامپ وتو شد.»
نگارنده همچنین با مرور سابقه «هریس» در خصوص خاورمیانه، درباره دیدگاه وی در خصوص مناقشه دیرپای اعراب و رژیم صهونیستی می نویسد: «هریس یکی از هواداران اسراییل بوده است. چند ماه پیش او در «آیپک» (کمیته امور عمومی آمریکا و اسراییل به عنوان بزرگ ترین لابی صهیونیست ها در آمریکا)، سخنرانی کرد. او در این سخنرانی اعلام کرد: «رابطه بین اسراییل و آمریکا «غیر قابل گسست است و اسراییل هرگز نمی بایست موضوعی حزبی باشد. من تا زمانی که یک سناتور باشم، هر آن چه که در قدرت داشته باشم برای تضمین جلب حمایت وسیع دوحزبی و گسترده برای امنیت و حق اسراییل برای دفاع از خود انجام خواهم داد.»
نویسنده همچنین یادآور می شود که یکی از نخستین اقدامات «هریس: در کسوت سناتور حمایت مشترک از لایحه ای برای جلوگیری از تصویب یکی از قطعنامه های شورای امنیت در محکومیت از شهرک سازی های رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و رود اردن در اراضی اشغالی بود.
روزنامه نیویورک تایمز یک سال قبل در گفت و گویی از گزینه انتخابی «جو بایدن» برای معاونت خود پرسیده بود که آیا به نظر وی رژیم اسراییل استانداردهای حقوق بشر را رعایت می کند و وی در پاسخ گفته بود: «خب به طور کلی؛ بله.»
همچنین در اوایل سال ۲۰۱۹، «هریس» یکی از ۲۳ سناتور دمکراتی بود که علیه لایحه ای رای دادند که دولت ها را تشویق می کردند اسراییل را تحریم کنند.
نظر شما