۲۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۷:۴۰
کد خبر: 83907151
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح سایت‌موزه وستمین کیاسر تهیه شد

۲۴ مرداد ۱۳۹۹، ۱۷:۴۰
کد خبر: 83907151
طرح سایت‌موزه وستمین کیاسر تهیه شد

ساری - ایرنا - معاون میراث‌فرهنگی مازندران از تهیه طرح سایت‌موزه وستمین کیاسر و برنامه‌ریزی برای آغاز عملیات اجرایی این موزه خبر داد.

به گزارش ایرنا، محوطه تاریخی وستمین کیاسر که سال ۱۳۹۴ در جریان عملیات حفاری خط انتقال گاز دامغان-کیاسر کشف شد ، برای تبدیل شدن به سایت‌موزه با ارائه طرحی از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران به اداره کل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی معرفی شد.

معاون میراث فرهنگی مازندران عصر جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح تأسیس سایت‌موزه وستمین تهیه و ارائه شده و در صورت تأیید طرح، پس از تأمین اعتبار عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

مهدی ایزدی افزود: برای این محوطه تاریخی ارزشمند طرح متفاوتی توسط یک گروه از باستان‌شناسان ایتالیایی تهیه شد که طرح را به اداره کل موزه‌ها ارائه کردیم.

وی خاطرنشان کرد: این گروه ایتالیایی برای بازدید از محوطه تاریخی وستمین کیاسر به منطقه آمده بودند و پس از بازدید، به صورت داوطلبانه و از سر علاقه طرحی را برای تشکیل سایت‌موزه وستمین تحویل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران دادند.

به گفته وی ، مازندران در حال حاضر یک سایت‌موزه در گوهرتپه بهشهر دارد و در صورت اجرایی شدن این طرح، وستمین دومین سایت‌موزه مازندران خواهد شد.

ایزدی درباره جزئیات این طرح اظهار کرد: محوطه تاریخی وستمین کیاسر حدود ۲۰ هکتار مساحت دارد که گروه ایتالیایی در این طرح مطالعات اجرای سایت‌موزه و طراحی فضاهای مورد نیاز در کل مساحت محوطه را مد نظر قرار داد. اما تمرکز اصلی طرح بر حدود دو هکتار از محوطه است که گوردخمه‌ها در آن قرار دارد و برای حفاظت از آن‌ها سازه‌ها و مسیرهایی تعریف شده است.

گورستان وستمین کیاسر یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستانی کشور است که سال ۱۳۹۴ به شماره ۳۱۳۳۸ در فهرست آثار ملی ثبت شد. قدمت این محوطه تاریخی به دوره اشکانیان برمی‌گردد.

نخستین فصل کاوش در وستمین سال ۱۳۹۴ انجام شد و در پی آن ۶۰ گور دخمه در محوطه که ۴۸ گورِ آن باز شده بود، از دل خاک بیرون آورده شد. باستان‌شناسان در دومین فصل کاوش هم که سال ۱۳۹۶ انجام شد ۱۲ گور دیگر را بررسی کردند تا بتوانند عرصه محوطه را مشخص کنند. در فصل سوم کاوش‌های این محوطه باستانی که سال ۱۳۹۷ برگزار شد نیز ۳۳ گور دخمه کشف شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha