یادی از نخستین شهید آزاده کشور

۲۶ مرداد ۱۳۹۹، ۹:۲۰
کد خبر: 83908031
یادی از نخستین شهید آزاده کشور

تهران- ایرنا- شهید «بهروز ترکاشوند» رزمنده، آزاده، جانباز و نخستین شهید آزاده کشور است که زندگی خود را در کوچه‌های روغن‌کشی ورامین آغاز کرد و با شهادت خویش تا اوج اقتدار ایران اسلامی پیش رفت تا نامش در تاریخ سراسر افتخار ایران اسلامی ثبت شود.

به گزارش ایرنا شهید ترکاشوند اول فروردین ۱۳۴۷ در شهرستان اراک دیده به جهان گشود و پس از دوران راهنمایی در یک تعمیرگاه مشغول به کار شد؛ وی با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل بسیج به فرمان امام خمینی(ره) به عضویت این نهاد مقدس درآمد.
«بهروز» گلگون‌کفن با شروع جنگ تحمیلی بارها تلاش کرد که به جبهه‌ها اعزام شود ولی سن کم او مانعی برای این امر بود؛ وی بالاخره در سال ۱۳۶۲ با پیگیری و افزودن به سن خود راهی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شد.

این شهید سرافراز در نخستین اعزام به جبهه در تیپ جندالله کردستان مشغول به خدمت شد و پس از هفت ماه حضور در مناطق مختلف و درگیری با نیروهای کوموله و دموکرات، مجروح و پس از مداوا، با تیپ زرهی رمضان به منطقه عمومی سومار اعزام شد. 
شهید ترکاشوند در طول دوران حضور در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل در عملیات‌های مختلفی شرکت کرد و در عملیات والفجر ۸ به شدت مجروح و در بیمارستان «نجمه» بستری شد.
وی در ۱۳ اردیبهشت سال ۱۳۶۵ و در حمله لشکر مکانیزه عراق به منطقه فکه در حالی‌ که از ناحیه صورت و کتف مجروح شده بود، به اسارت نیروهای عراقی درآمد و این اسارت پنج سال به درازا کشید.
این شهید سرافراز در اروگاه کمپ ۱۰ عراق مسوولیت بند ۶ را بر عهده داشت و بارها به دلیل فعالیت‌های فرهنگی از سوی نیروهای بعثی مورد شکنجه قرار گرفت که آثار این شکنجه حتی در زمان شهادت نیز بر بدن وی قابل مشاهده بود.
همزمان با ورود نخستین گروه‌های آزادگان سرافراز ایران اسلامی، شهید «بهروز ترکاشوند» نیز پس از سال‌ها اسارت در دوم شهریور ۶۹ به میهن اسلامی بازگشت.
شهید ترکاشوند در ۶ آذرماه سال ۱۳۶۹ و در حالی که تنها یک ‌ماه از ازدواجش می‌گذشت، در هنگام خروج از منزل به دلیل جراحت‌های وارده در طول دوران اسارت به درجه رفیع شهادت نائل آمد تا پس از افتخار رزمندگی، جانبازی و اسارت، به خیل همرزمان شهیدش بپیوندد و لقب نخستین شهید آزاده کشور را کسب کند.

پس از شهادت وی چهره‌های شاخص کشوری و لشکری بسیاری با حضور در خانه شهید ترکاشوند، از ایثار شهید قدردانی کردند و در وصف شهید بیاناتی را ایراد کردند.
مرحوم «سیدعلی‌اکبر ابوترابی‌فرد» سید شهیدان آزاده کشور چنین گفت: فرزند شما سه مقام دارد اول اینکه اسارت را تحمل کرد، دوم به افتخار جانبازی نائل گشت و سوم شهادت که حقش بود و نصیبش شد.
سردار علی فضلی اظهار داشت: این شهید بزرگوار به آن چیزی که هدف و حقش بود، رسید و با شهادتش تمامی افتخارات خود را در طول دوران هشت سال دفاع مقدس و اسارت تکمیل کرد.
سردار علی نصیری، فرمانده سابق سپاه سیدالشهدا استان تهران بیان کرد: شهید «ترکاشوند» از جمله شخصیت‌هایی بود که از لذت‌های دنیوی خود گذشت و برای دفاع از ارزش‌های اسلامی به میدان آمد. «حضور در عرصه‌های دفاع از ارزش‌ها و اصول انقلاب اسلامی توسط شهیدانی نظیر شهید ترکاشوند بسیار ارزشمند و مایه مباهات است.
شهادت ریشه در فرهنگ عاشورا دارد
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران در رابطه با شهید «ترکاشوند» به خبرنگار ایرنا می‌گوید: شهادت ریشه در فرهگ عاشورا دارد و این فرهنگ، مسیر را برای جوانان در دفاع از ارزش‌های انقلاب روشن می‌کند.
حجت‌الاسلام سیدمحسن محمودی افزود: شهید «ترکاشوند» یکی از پرورش‌یافتگان فرهنگ عاشوراست که برای دوام و بقای انقلاب اسلامی از تمام هستی خود گذشت و امروز به الگویی زنده برای مردم تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: خانواده شهید «ترکاشوند» ضمن تقدیم فرزند خویش به اسلام، پرچم عزت و اقتدار اسلام را در دست گرفته‌اند و راه شهید را با کارهای فرهنگی ادامه داده‌اند تا پرچم شهدا هیچ‌گاه بر روی زمین نماند.
پیکر شهید ترکاشوند در گلزار شهدای حسین رضا (ع) به خاک سپرده شده است.

به گزارش ایرنا ۲۶ مردادماه یادآور بازگشت سرافرازانه آزادگان به میهن در سال ۱۳۶۹ و فرصتی برای مرور رشادت‌های این غیورمردان است.

شهرستان ورامین ۹۵ آزاده تقدیم اسلام کرده و با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ جنوب‌شرق تهران واقع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha