به گزارش دریافتی ایرنا، مهدی اعیان منش در این زمینه گفت: در استهبان بیش از ۵۳۰ هکتار مزارع کشت شده زعفران وجود دارد که عملکرد این محصول شامل برداشت به صورت کلاله خشک بیش از ۵ کیلوگرم در هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان اضافه کرد: سالانه بیش از دو و نیم تن کلاله خشک زعفران در استهبان تولید می شود که از نظر کیفیت، مزه و رنگ در کشور بی رقیب است و علاوه بر مصرف داخل به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، چین و روسیه صادر می شود.
اعیان منش گفت: زعفران از گیاهان کشت چند ساله است که کشاورزان پس از گذشت پنج تا ۱۰ سال بسته به کیفیت خاک، پیاز یا غده های زیرزمینی آن را که هر ساله در زیرزمین تکثیر می شود بیرون می آورند و در محل جدید کشت می کنند.
وی اضافه کرد: معمولا اواسط آبان این گیاه برداشت می شود.
وی بیان کرد: در سال های گذشته تحقیقات مختلفی را کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی انجام دادند که منجر به تولید حدود دو برابر محصول زعفران شده که در تلاشیم با برگزاری کلاس های مختلف آموزشی ترویجی مراحل کاشت تا برداشت علمی زعفران به کشاورزان انتقال یابد که در این میان کشاورزانی موفق به برداشت ۱۱ کیلوگرم کلاله خشک در هکتار هم شده اند.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان نبود صنایع تبدیلی مرتبط با زعفران و دستگاه های مکانیزه فرآوری جداسازی کلاله از گلبرگ را از مشکلات عنوان و اعلام کرد:این موارد باعث شده است کشاورزان نتوانند بیش از یک میزان معین به کشت این گیاه دارویی سودمند بپردازند.
اعیان منش ادامه داد: در تلاشیم با تشکیل تعاونی زعفران کاران مشکلات این حوزه را برطرف کنیم تا بتوان به توسعه کشت بیشتر این گیاه دارویی در استهبان دست یافت.
وی در زمینه نشان گذاری بازرگانی زعفران استهبان گفت: ایران در زمینه تولید زعفران بهعنوان بزرگترین تولید کننده به شمار میآید و از آنجایی که کیفیت زعفران استهبان بی نظیر است باید یک نشان بازرگانی (برند) زعفران به نام استهبان ثبت شود و زعفران استهبان شناسنامه داشته باشد تا سود واقعی آن به دست کشاورزان برسد.
زعفران یا طلای سرخ و ادویه طلایی فواید و خاصیت هایی برای مغز و معده ، کودکان و اعصاب دارد و حاوی ویتامینهای B۶، B۲، B۱، ویتامین C و دیگر مواد مغذی موردنیاز بدن است.
استهبان از شهرستان های شرقی فارس است که فاصله مرکز آن با شیراز حدود ۱۴۰ کیلومتر است.
نظر شما