به گزارش بلومبرگ، اقتصاددانان بر این باورند در میان کشورهای مختلف در جهان، اقتصاد بزرگ چین در سال جاری میلادی با برخلاف دیگر کشورها، رشد اقتصادی خواهد داشت.
بنابر اعلام بانک جهانی، بررسیها نشان می دهد کرونا توانسته عمیقترین رکود اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم را بوجود آورد، پیش بینی بانک جهانی حاکی است، رشد اقتصادی جهان در سال جاری میلادی به منفی ۵.۲ درصد می رسد.
آمارها نشان می دهد رشد اقتصادی کشورهای توسعه یافته منفی هفت درصد و رشد اقتصادی کشورهای نوظهور برای نخستین بار در ۶۰ سال گذشته، افت ۲.۵ درصدی را تجربه می کند.
باوجود بروز رکود در سایر کشورهای جهان، اقتصاددانها رشد اقتصادی دو درصدی را برای چین برآورد کرده اند.
مقام های پکن می گویند: دومین اقتصاد بزرگ جهان از آوریل تا ژوئن (دو ماهه سوم ۲۰۲۰) ۳.۲ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته گسترش یافته و این یک چرخش ۱۸۰ درجه ای نسبت به افت شدید اقتصادی این کشور از ماه ژانویه تا مارس (سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰) محسوب می شود، هنگامی که اقتصاد چین نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۸ درصد کاهش یافت و نخستین رکود اقتصادی چین در حدود نیم قرن گذشته روی داد.
گزارش ها حاکی است تولید ناخالص داخلی چین در نیمه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۱.۶ درصد کاهش یافته و این رقم برای سه ماهه نخست سال گذشته ۶.۸ درصد کاهش و برای سه ماهه دوم ۳.۲ درصد رشد داشت.
همچنین در زمینه اشتغال نیز در نیمه نخست سال جاری میلادی، تعداد شاغلان جدید در سراسر این کشور به ۵.۶۴ میلیون نفر رسید که ۶۲.۷ درصد از هدف سالانه را شامل میشود در تیر ماه نیز درصد بیکاری در شهرهای چین ۵.۷ درصد اعلام شد که در مقایسه با خرداد ۰.۲ درصد کاهش یافته است.
نظر شما