«کامران ندری» روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا، ضمن اشاره به انتقاداتی که به طرح فروش اوراق سلف نفتی میشود، اظهار داشت: با توجه به اطلاعاتی که تابهحال درباره این طرح منتشر شده، اوراق سلف نفتی، شبیه اوراق دولتی است با این تفاوت که پشتوانه آن ذخایر نفتی کشور است. بنابراین با اجرای این طرح، بازار بدهی ما عمق بیشتری پیدا میکند و اگر بانک مرکزی به دنبال هدایت نرخهای بهره در بازار بین بانکی باشد میتواند از این اوراق استفاده کند.
وی خاطر نشان کرد: با استفاده از عملیات بازار باز که از طریق خرید و فروش این اوراق انجام شود، میتوان انقباض و انبساطی را در پایه پولی به وجود آورد. همانگونه که بانک مرکزی با ارائه پیشنهاد انتشار اوراق ودیعه به دنبال ایجاد سیاست انقباضی است.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) تاکید کرد: انتقاداتی که در مورد فروش اوراق نفتی و تضاد آن با عملیات بازار باز مطرح میشود به هیچ وجه درست نیست، این اوراق به تعمیق بازار بدهی نیز کمک خواهد کرد. چرا که هر چه حجم و تعداد معامله بر روی اوراق دولتی بیشتر شود، اجرای عملیات بازار باز برای بانک مرکزی آسانتر خواهد شد.
ندری با بیان اینکه دولت می تواند به پشتوانه درآمدهایی که در آینده دارد اوراق منتشر کند، افزود: پشتوانه اوراق، درآمدهای دولت است که میتواند درآمدهای نفتی، درآمد مالیاتی یا درآمد حاصل از واگذاری داراییهای دولت باشد و اینکه اوراق بر مبنای کدام درآمد دولت باشد، تفاوت خاصی در اصل قضیه ایجاد نمیکند.
این کارشناس پولی و بانکی خاطرنشان کرد: صحبت رییس کل بانک مرکزی که دولت باید برای جبران کسری بودجه به سمت فروش اوراق برود در کل، درست است و دولت نباید از منابع بانک مرکزی استفاده کند. اما در مورد هزینه این اوراق باید جزییات منتشر شود تا بتوان نظر داد.
نظر شما