کرونا در کشور ما با شروع فصل گرما و همچنین تعطیلات تابستانی اوج دوباره گرفت و سفرهای مردم از پایتخت به سراسر کشور به خصوص به سمت استانهای شمالی شدت گرفت و این مهمترین دلیل راه افتادن موج دوم کرونا در استانها بود.
خوشبختانه برنامهریزی خوبی در این مدت توسط مسئولان برای نزولی کردن روند سینوسی ابتلا به کرونا انجام شد و مردم نیز به این مسئولیت اجتماعی اهتمام جدی داشتند.
گزارشهای خبرنگاران ایرانا در استانها حاکی از آن است که در استان های فارس، مازندران، آذربایجان شرقی و غربی کنترل خوبی در خصوص شیوع ویروس کرونا انجام شده، اما در بیشتر استان ها وضعیت ناپایدار است، ولی همچنان ۲۶ استان در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا هستند.
خبرنگاران مراکز استانی و دفاتر ایرنا در ۲۴ ساعته گذشته تلاش کردند تا تازه ترین اخبار و گزارش ها با محوریت کرونا را به اطلاع عموم برسانند و هشدارهای لازم در خصوص رعایت موازین و پروتکل های بهداشتی بدهند.
حرکت فارس به سمت وضعیت زرد
استان فارس به طور میانگین از رده قرمز کرونا با کمابیش بهبودی به رده زرد رسید ، ولی کلان شهر شیراز همچنان در جایگاه قرمز کرونا قرار دارد ، انجام شیوه نامه های بهداشتی و خودداری از آمدو شدهایی که چندان نیازی به آن نیست میتواند شیراز را نیز از جایگاه هشدار به رده زرد برساند.
تعطیلی مشاغل پرخطر در شهرستانهای این استان همچنان به قوت خود باقی است و توصیه شده است که اصول بهداشتی همانند قبل از اعلام وضعیت زرد همچنان رعایت شود، دورهمی خانوادگی شکل نگیرد و از تردد و تجمعهای غیر ضروری خودداری شود.
علی اکبری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در نشست امروز ستاد دانشگاهی مدیریت مقابله با کرونا اظهار کرد که اگرچه بر اساس شرایط کلی استان، فارس در وضعیت هشدار قرار دارد، اما شهر شیراز و تعدادی از شهرستان های استان به دلیل تعداد بالای موارد مثبت و بستری، در وضعیت قرمز است که بر همین اساس از عموم مردم می خواهیم رعایت توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.
روند کاهشی آمار بیماران کرونایی مازندران ادامه دارد
براساس آخرین گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم اکنون ۹۲۴ بیمار کرونایی در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه بستری هستند و در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵۶ بیمار مشکوک به کرونا در استان بستری و ۲۴۱ بیمار کرونایی نیز در این مدت پس از بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران رعایت پروتکل های بهداشتی به خصوص همگانی شدن استفاده از ماسک را دلیل کاهشی شدن سریع بیماران کرونایی در پیک دوم همه گیری این ویروس اعلام کرد.
دکتر سید عباس موسوی افزود : در حال حاضر حدود ۸۰ درصد از مردم پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک را رعایت می کنند.
خیز دوباره کرونا در گیلان
هفته های اخیر دوباره این ویروس در حال خودنمایی در خطه سبز گیلان است و آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ و بستری ها و فوتی ها چندین هفته است که روند افزایشی به خود گرفته و نگرانی شدید مسئولان و قرارگیری دوباره این استان در زمره استان های قرمز از نظر شیوع کرونا را رقم زد.
چنانکه به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان از ۶ هفته پیش روند بستری بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان های دولتی و خصوصی افزایشی محسوس یافته است و این وضعیت همچنان ادامه دارد.
دکتر ارسلان سالاری افزود: در این ۶ هفته تعداد بیماران کرونایی از ۱۵۰ به بیش از ۳۰۰ نفر افزایش یافته که عامل حداقل ۳۰ درصد مبتلایان در بیمارستان های استان مسافران هستند.
وضعیت قم همچنان قرمز است
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در تبیین آخرین وضعیت بیماری کرونا در این استان با اشاره به بستری شدن ۵۳ بیمار جدید کرونایی در بخش های مختلف مراکز درمانی قم تحت نظر اورژانس بیمارستان طی ۲۴ ساعت گذشته گفت: ۳۹ تَن از کل بیمارانی که طی روزهای گذشته بستری بودند، ترخیص شدند.
محمد رضا قدیر اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته و منتهی به ۲۶ مرداد ماه ۱۰۲ تَن با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا توسط اورژانس قم پذیرش شدند.
وی ادامه داد: ۲ تَن که نتیجه آزمایش کووید ۱۹ آنها مثبت بود جان خود را در قم از دست دادند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۵۴ تَن به دلیل مشکوک بودن به کرونا در بیمارستان های قم بستری می باشند که حال ۸۱ تَن از آنها وخیم است.
البرز وارد وضعیت زرد کرونایی شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد که این استان با همکاری مردم و تلاش مدافعان سلامت وارد وضعیت زرد کرونایی شده است.
دکتر حسین کریم گفت: هر چند از تیر ماه سال جاری تا هفته گذشته شاهد موج دوم بیماری کرونا در استان البرز بودیم، اما اکنون شیب ملایم کاهش ابتلا به این بیماری در استان شروع شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت : در موج دوم با مشکلات زیادی مواجه شدیم چرا که در موج اول برخی روزها شمار مراجعه کنندگان به بیمارستان ها تا حدود ۵۰۰ نفر رسید اما در موج دوم بیش از ۶۷۰ نفر داشتیم.
وی بیان داشت : اکنون شهرستان طالقان در وضعیت سفید قرار دارد و پنج شهرستان دیگر استان البرز سامل ساوجبلاغ،نظرآباد، اشتهارد،کرج و فردیس زرد هستند.
عادیانگاری موجب افزایش شیوع کرونا در خلخال شده است
فرماندار خلخال در جلسه فرماندهی قرارگاه زیستی این شهرستان گفت: احساس میشود مسوولان با مقابله با کرونا در این شهرستان با این ویروس خودمانی شدهاند و عادیانگاری آنها نیز موجب افزایش شدت شیوع این بیماری شده است.
فریدون بابایی افزود: با گذشت زمان مسوولان دستاندرکار با مقابله و پیشگیری از کرونا حساسیت خود را از دست داده و در انجام وظایف محوله کوتاهی میکنند.
وی با بیان اینکه از اواخر تیرماه امسال ابتلا به بیماری کرونا در خلخال به شدت افزایش یافت و وضعیت این شهرستان را از سفید به قرمز تبدیل کرد، افزود: اگر مسوولان عضو ستاد قرارگاه زیستی به وظایف خود عمل نکنند فوتیهای این بیماری افزایش و تعداد بیماران نیز قابل توجه خواهد بود.
اخبار کرونایی استانها
مدت اقامت بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان بوشهر افزایش یافت
مراجعه مادران باردار سیستان و بلوچستان به مراکز بهداشتی ضروری است
پرداخت ۱۰۹ میلیارد تومان به بنگاههای آسیبدیده از کرونا در گیلان
رعایت پروتکلهای بهداشتی ابلاغی یک الزام قانونی است
مجوز افزایش ۷۰ تخت به ظرفیت بیمارستان سلمان فارسی بوشهر گرفته شد
آزمایش تشخیص کرونا برای مادران باردار رایگان است
عبور از بحران کرونا در قزوین با مشارکت سازمان های مردم نهاد
تدریس به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد در وضعیت قرمز کرونایی غیرحضوری است
دومین مرکز کووید ۱۹ در بجنورد راهاندازی شد
عادیانگاری موجب افزایش شیوع کرونا در خلخال شده است
واحدهای تولید ماسک در آذربایجانشرقی پایش میشوند
بیش از ۵ هزار نفر با علایم مشکوک به کرونا در مهاباد شناسایی شدند
هفت هزار و ۲۳۶ واحد اقتصادی لرستان وام خسارت کرونا دریافت کردند
عزاداریهای ماه محرم در قزوین با کنترل ویژه و شرایط جدید برگزار شود
۷/۵ میلیارد ریال به مشاغل آسیبدیده از کرونا در قصرشیرین پرداخت شد
کرونا، اهدای عضو را در همدان کاهش داد
کرونا و گرانی نهادهها ، بیمه محصولات کشاورزی خوزستان را به حداقل ممکن رساند
گزارشهای کرونایی
غلبه کرونا بر باشگاههای ورزشی
خیز دوباره کرونا در گیلان در سایه بی توجهیها
محرم متفاوت لرستان در روزهای کرونایی
گذر اطمینان بخش از خان کنکور و کرونا با اتخاذ تدابیر بهداشتی
مبتلایان و جانباختگان به روایت آمار
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز دوشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس گفت: تاکنون ۳۴۵ هزار و ۴۵۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و با فوت ۱۶۵ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری به ۱۹ هزار و ۸۰۴ نفر رسید.
سیما سادات لاری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۷مرداد ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۴۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۵۵ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۴۵ هزار و ۴۵۰ رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۵ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری تاکنون به ۱۹ هزار و ۸۰۴ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۲۹۹ هزار و ۱۵۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۳۷۷۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون دو میلیون و ۸۸۷ هزار و ۹۳۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام اینکه ۲۶ استان در وضعیت قرمز یا هشدار کرونا هستند، افزود: استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
شیوع ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد و بهتدریج به سایر کشورهای دنیا سرایت کرد.
کرونا، ویروس شایعی است که هرسال زمستان با علایم سرماخوردگی مشاهده میشد، اما از سال ۲۰۰۲ این ویروس جهش ژنتیکی داشته و ابتدا خود را با بیماری سارس، پس از آن مرس و در حال حاضر به شکل کووید ۱۹ نشان داده که با دوره نهفتگی ۲ تا ۱۴ روز و با تظاهراتی نظیر تب بالا، سرفه، تنگی نفس، سردرد و گاهی با اسهال و استفراغ همراه است.
نظر شما