ضرورت آشنایی جوانان با فرهنگ ایثار و شهادت

کرمانشاه- ایرنا- جمعی از مدیران ارشد استان کرمانشاه، بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به صورت عملیاتی در میان قشر جوان و تعیین نقشه راهی برای بهبود عملکرد در این حوزه تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کارگروه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت روز دوشنبه با حضور مدیران ادارات متولی این امر و فرماندهان نظامی در استانداری کرمانشاه برگزار شد.

استاندار کرمانشاه در این جلسه آزادگان را ایثارگران تسلیم‌ ناپذیر خطاب کرد و گفت: این عزیزان با وجود تحمل شکنجه های سخت رژیم بعث عراق از آرمان های خود کوتاه نیامدند.

هوشنگ بازوند، عاشورای حسینی را سرچشمه فرهنگ ایثار و شهادت دانست و اظهارداشت: می توانیم با نمایش استقامت آزادگان به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کمک کنیم.

وی فرهنگ ایثار و شهادت را منشاء بسیاری از موفقیت ها دانست و افزود: اگر امروز در کشور می گوییم که تهدید ها را به فرصت تبدیل کرده ایم ناشی از ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه در زمان بحران ها مردم با ایثار پا به میدان می گذارند، گفت: امروز با وجود تمامی مشکلات تحریم ها و جنگ اقتصادی دشمن، مردم پای انقلاب خود ایستاده اند.

بازوند ادامه داد: در موضوع شیوع بیماری کرونا نیز دیدیم‌ که مردم با ایثارگری به میدان آمدند و علاوه بر ارایه خدمات در یک ‌رزمایش سراسری به نیازمندان ‌کمک‌های قابل توجهی کردند.

وی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ ایثار و شهادت را به نسل جوان منتقل کنیم، گفت: متولیان تروج فرهنگ ایثار و شهادت از ظرفیت های فضای مجازی برای ترویج این سرمایه گران‌ بهاء استفاده کنند.

استاندار کرمانشاه تاکید کرد: امروز تمام افراد جامعه می توانند با کمک فضای مجازی زمینه ترویج فرهنگ ایثار را در جامعه فراهم کنند.

بازوند افزود: هرچقدر بتوانیم ایثار و شهادت را به یک فرهنگ عمومی در میان اقشار جامعه تبدیل کنیم راه رسیدن به پیشرفت برای کشور فراهم تر می شود.

وی همچنین سرکشی از خانواده شهدا را کاری ارزشمند دانست و گفت: در هفته دولت تمام ‌مدیران‌ کل استان موظف هستند به خانواده شهدا و ایثارگران سرکشی‌ کنند.

ضرورت ترویج همدلی در جامعه

شهردار کرمانشاه نیز در این نشست بر ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و همدلی در جامعه تاکید کرد و گفت: همدلی رزمندگان و روحیه ایثارگری آنان موفقیت های بزرگ را برای ما به ارمغان می آورد.

سعید طلوعی که خود نیز از رزمندگان دوران دفاع مقدس محسوب می شود، اظهارداشت: نتوانسته ایم آنطور که شایسته است فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه ترویج کنیم.

وی با بیان اینکه فرهنگ ایثار از همدلی رزمندگان در دوران دفاع مقدس متولد شد، افزود: اگر از فرهنگ ایثار و شهادت در تمام عرصه ها استفاده کنیم به طور قطع می‌توانیم موفق باشیم.

شهردار کرمانشاه عنوان کرد: مدیران باید فرهنگ ایثار و شهادت را با عمل خود به مردم‌ معرفی کنند.

طلوعی تصریح کرد: امروز تنها راه نجات کشور احیا و زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت در تمام عرصه های جامعه است.

هیات‌های مذهبی به ترویج فرهنگ ایثار کمک کنند

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به نزدیکی ایام عزاداری محرم، گفت: باید از ظرفیت هیات های مذهبی برای نمایش رشادت های رزمندگان دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار استفاده کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین هادی عسگری افزود: از هیات های مذهبی تقاضا داریم که در ایام ماه محرم در معرفی شهدای محلات خود به نسل جوان کوشا باشند.

وی همچنین به نقش تشکل های مردم نهاد در رویارویی با بحران ها اشاره کرد و اظهارداشت: تشکل‌های مردم نهاد با انجام فعالیت های خیرخواهانه یکی از نمادهای بارز برای ترویج فرهنگ ایثار هستند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کرمانشاه افزود: باید نقش این تشکل ها در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و گرامیداشت یاد رزمندگان شهید را تقویت کنیم.

بازسازی ۷۰۰ مزار شهید، ترمیم تابلو ها و المان های شهدا و ایجاد موکب مجازی معرفی شهدا از جمله درخواست های عسکری در این نشست بود.

هشت سال جنگ تحمیلی در استان کرمانشاه آغاز و در این استان به پایان رسید.

مردم کرمانشاه تاکنون بیش از ۹ هزار و ۸۰۰ شهید در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلاب اسلامی کرده اند.