به گزارش دریافتی ایرنا، سید علینقی طبیب لقمانی با حضور مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، در بازدید از اکتشافات اخیر، کشف اسکلتهای انسانی و حیوانی در آبراهههای تختجمشید را فصل جدیدی از مطالعات مربوط به دوران تاریخی دانست و تداوم کاوشهای باستان شناسی را در این زمینه مطلوب خواند.
وی افزود: اکتشافات جدید در کانالهای هدایت آب مجموعه جهانی تخت جمشید تحت عنوان فصل چهارم کاوش آبراههها، اطلاعات بسیار مهمی را از گذشته این آثار تاریخی و پرسشهای دیرین باستانشناسان در اختیار خواهد گذاشت.
معاون گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس همچنین در این بازدید موضوع ساماندهی محور ورودی تخت جمشید را از اولویتهای مهم استان فارس دانست و اظهار داشت: در محور ورودی تخت جمشید، بهرهبرداری هدفمند از اراضی چاه جنگل با سرمایهگذاری بخش خصوصی را در حوزه گردشگری راهکار برون رفت از مشکلات مربوط به نگهداری و آبیاری است.
لقمانی در بازدید از حدفاصل میدان تمدن تا میدان ملل، گفت: این مسیر محور گردشگری مهمی است که روند قانونی و مجوزهای مربوط به کاربریهای آن با هماهنگی بیشتری از جانب شهرداری با دیگر دستگاه همچون میراث فرهنگی و راه و شهرسازی، چه در سطح ملی و چه در سطح استانی و شهری، پیگیری خواهد شد تا به بهینهتر شدن مسیر گردشگران داخلی و خارجی مجموعه جهانی تخت جمشید، منجر شود.
معاون استاندار فارس همچنین در بازدیدی میدانی، مجموعه سازههای آبی بند امیر و همچنین پل خان، استودان ها و مقبره ها را از آثار شاخص منطقه و شهرستان ارزیابی کرد و در این باره گفت: تنوع و تکثر آثار تاریخی ما به عنوان اندوختههایی از میراثی گرانبهاست که در حال حاضر نزد ما امانت محسوب میشود و باید با اقدامات حفاظتی و مرمتی، نگهداری شوند و ضمن انتقال این گنجینه های ارزشمند به آیندگان، آنها را بازآفرینی و به جامعه معرفی کرد.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید نیز در این بازدید بر اهمیت و ضرورت استفاده از ظرفیتهای صنعت گردشگری در زمینه بهرهبرداری از میراث فرهنگی این مجموعه و منظر فرهنگی آن در دشت مرودشت تأکید کرد و گفت: در حال حاضر ظرفیت های بسیاری در حوزه گردشگری در منطقه وجود دارد که با ورود سرمایه گذاران باعث ایجاد تحول در خدمت رسانی شایسته به بازدیدکنندگان و البته ساماندهی بهتر محوطه ها خواهد شد.
حمید فدایی ادامه داد: در محدوده حرایم تخت جمشید صدها اثر و ظرفیت تاریخی - فرهنگی وجود دارد که با انجام بررسی ها و یا کاوش های باستان شناسی مرتب به کمیت و کیفیت این آثار افزوده می گردد.؛ بنابراین حفاظت از همه آثار و ساماندهی مناسب آنها به عنوان مکان های قابل بازدید نیازمند زمان زیاد و اعتبار فراوان است که متاسفانه تامین اعتبارات مربوطه فقط از سوی یک دستگاه و وزارتخانه برای این حجم از آثار ناممکن است.
فدایی افزود: چنانچه بتوان از همکاری سایر بخش ها بهویژه از دستگاههای استانی در ساماندهی، حفاظت و سپس سرمایه گذاری در قالب بسته های گردشگری و بهره برداری از این میراث ارزشمند استفاده نمود آنگاه می توانیم ادعا کنیم حوزه گردشگری نیز رونق و پایداری بیشتری یافته است.
وی ابراز امیدواری کرد با همکاری بیشتر با واحدهای عهده دار رونق گردشگری در استان فارس و با ایجاد ظرفیت های سرمایه گذاری در محوطه هایی همچون بند امیر، کاروانسرای مایین، پل شکسته، محور گردشگری تخت جمشید به نقش رستم و ظرفیت های طبیعی مجاور با تخت جمشید همچون مجموعه بوستان پردیس بتوان ضمن کمک به معرفی، ساماندهی و حفاظت بهتر این محوطه ها، باعث ایجاد رونق اشتغال و کارآفرینی در جامعه محلی شد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت نیز بیان کرد: با توجه به آثار متعدد و پراکنده ای که در این شهرستان وجود دارد، تامین اعتبارات لازم جهت به سرانجام رساندن اقدامات صورت گرفته یا در حال انجام در زمینه حفاظت، مرمت و بهره برداری از میراث فرهنگی را مهم و قابل توجه دانست.
بهمن مردانی اضافه کرد: از مسئولان ارشد استانی انتظار است که نسبت به پیگیری های مربوط به افزایش اعتبار مالی و حمایت های قانونی در حوزه این شهرستان، همکاری و مساعدت بیشتری کنند.
وی در رابطه با مسیر واقع در حد فاصل میدان تمدن تا میدان ملل و همچنین لزوم جابجایی مسیر دسترسی جاده ای محور ورودی تخت جمشید به روستاهای اطراف، بیان کرد: طبق مصوبات اخیر حدفاصل میدان تمدن تا میدان ملل در مسیر ورودی تخت جمشید به عنوان یک محور گردشگری تعریف شده است که باید تمامی کاربری های غالب در این محدوده با موضوع گردشگری هماهنگی و متناسب باشد.
این مقام مسوول ادامه داد: در حال حاضر این موضوع به دلیل نبودن نقشه راه و همچنین طرح تفصیلی، با مشکلاتی در سطح وزارت و دستگاههای استانی و شهرستانی همراه است.
مردانی، با تأکید بر توجه بیشتر به محور ورودی تخت جمشید به خصوص در زمینه مشکلات عدیده مربوط به حمل و نقل، بیان کرد: تردد و عبور و مرور فعلی در محور ورودی تخت جمشید، مناسب با جایگاه این مجموعه جهانی نیست که در جلسات مختلف و همچنین پیگیری هایی که در حال حاضر در دستور کار این اداره قرار گرفته، با انتقال جاده مسیر دسترسی به روستاهای اطراف، بسیاری از مشکلات فعلی مرتفع و بهبود خواهد یافت.
شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال فارس قرار دارد.
نظر شما