حجت الاسلام اسدالله جعفری روز سه شنبه در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد اظهار داشت: نرخ سود بانکی نیز باید عادلانه و منصفانه باشد در مواردی که نرخ سود بیش از نرخ سود قانونی باشد دستگاه قضا از بانک هیچ گونه حمایتی نمی کند و حتی شکایت آنها را نیز پیگیری نخواهد کرد.
وی به مشکلات ارزی وارد کننده ها و صادر کننده ها نیز اشاره کرد و گفت: این تصمیم کشوری است که موجب مشکلاتی برای سرمایه گذاران و صادر کننده های استان شده است.
وی گفت: تمامی این مسائل را برای بررسی و پیگیری به کشور ارسال می کنیم تا راه برون رفتی در این خصوص بیندیشند.
رییس کل دادگستری خراسان شمالی در ادامه از اجرایی نشدن انبوه مصوبات کارگروه رفع موانع تولید استان انتقاد کرد و گفت: تعهدات دستگاه ها و بانکها در این خصوص عملی نمیشود.
وی گفت: اگر مرجع قانون برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی برنامه هایی را تنظیم کرده، چرا آن را ناقص عمل می کند.
وی با بیان اینکه از بانک ها می خواهیم که با واحدهای تولیدی برای رفع موانع کنار بیایند گفت: مسوولان بانک ها نیز مطرح می کنند که قرار بود بسته حمایتی در این خصوص داشته باشیم که تاکنون عملی نشده است.
حجت الاسلام جعفری در بخش دیگری از سخنانش گفت: این در حالی است که برخی از دستگاه ها و بانک ها نیز خود به تعهدات کارگروه رفع موانع تولید عمل نمی کنند و بعضا مقاومت نیز دارند.
وی همچنین خواستار احصای مشکلات تولید کنده ها از سوی اتاق بازرگانی شد و افزود: مشکلاتی که به قوانین کشور بر می گردد احصا و برای بررسی به دستگاه قضا ارسال می کنیم تا در جلسه ها و کارگروه ها برای رفع آنان تصمیم گیری شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی به مشکلات تعهد ارزی صادر کننده ها اشاره کرد و گفت: هم اکنون به این سرمایه گذاران فشار زیادی وارد شده است.
سعید پورآبادی افزود: تصمیم گیران بدون شنیدن نظرهای بخش خصوصی موضوع ارز را بنا گذاشتند که این امر باعث ایجاد مشکلات زیادی برای تجار استان شده است.
وی با بیان اینکه واحدی های معدنی نباید تعطیل شوند افزود: طبق دستور باید این معادن به سرعت راه اندازی شوند.
بانکهای متخلف به هیات خبرگان بانکی معرفی میشوند
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان شمالی گفت: بانکها موظفند مصوبههای کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را اجرایی کنند در غیر اینصورت به هیات خبرگان بانکی معرفی خواهند شد.
علی اصغر هدایتی اظهار داشت: این هیات به عملکرد بانکها در باره آسان سازی و گشایش کار واحدهای تولیدی و صنایع نظارت و کمک میکند.
وی افزود: دستگاه های قضایی و نظارتی هم بر عملکرد بانک ها نیز نظارت دارند و اگر مصوبه های کارگروه اجرایی نشود با آنان برخورد می کنند.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان شمالی گفت: ۱۳ واحد تولیدی غیرفعال این خطه در تملک چهار بانک استان است که باید برای احیا به مالکان بازگردانده شود.
هدایتی اظهار داشت: سه واحد تولیدی غیرفعال استان در تملک بانک ملی، هفت واحد در تملک بانک صنعت و معدن، ۲ واحد در تملک بانک کشاورزی و یک واحد تولیدی غیرفعال نیز در تملک بانک سپه است.
وی افزود: تلاش داریم تا این واحدها را با توجه به دستورالعملی که در این مورد ابلاغ شده به مالکانشان بازگردانیم تا دوباره احیا و به چرخه فعالیت تولیدی بازگردند.
در این جلسه شماری از تجار خراسان شمالی که عضو هیات نمایندگی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان نیز هستند در باره مشکلات خود از جمله بحث تعهد ارزی مطالبی را عنوان کردند.
کمیسیون هماهنگی بانک های دولتی خراسان شمالی شامل ۱۳ بانک است.
نسبت منابع به مصارف خراسان شمالی ۱۱۴ است، یعنی مصارف از منابع پیشی گرفته است.
نظر شما