به گزارش خبرگزاری آناتولی، حزب ملی امت سودان در بیانیهای اعلام کرد: برخی خبرها بیانگر احتمال برقراری روابط سودان با اسرائیل دارد، درحالی که کشور ما در دوره انتقالی به سر میبرد و بر این باوریم که تصمیمگیری در خصوص موضوع بحثبرانگیز از وظایف دولتهای منتخب و [نه دولت انتقالی و مؤقت] است.
دولت عمر البشیر سرانجام ۲۲ فروردین ماه ۹۸ با دخالت ارتش این کشور سرنگون و پس از آن، ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان "شورای نظامی انتقالی" به ریاست ژنرال عبدالفتاح البرهان قدرت را در دست گرفت.
شورای حاکمیتی سودان متشکل از ۱۱ عضو که شش عضو غیرنظامی و پنج عضو نظامی هستند، اداره سودان را به مدت سه سال تا برگزاری انتخابات بر عهده دارد. ریاست این شورا بر عهده البرهان است.
وی برای ۲۱ ماه ریاست شورای حاکمیتی سودان را بر عهده دارد؛ سپس یکی از اعضای غیر نظامی این شورا به مدت ۱۸ ماه ریاست شورای حاکمیت را بر عهده میگیرد.
حزب امت ملی سودان که یک حزب اسلامی است، در این بیانیه آورده است: اسرائیل همچنان اراضی کشورهای عربی را اشغال کرده است و تاکنون به هیچ راهحلی با فلسطینیها برای پایان دادن به این مسأله دست نیافته است.
در ادامه بیانیه حزب امت ملی سودان آمده است: در سایه عدم بازگرداندن اشغال سرزمینهای عربی توسط اسرائیل در یک توافق قابل قبول و منصفانه و نیز عدم پایبندی تلآویو به قطعنامهها و قوانین مشروعب بینالمللی، برقراری ارتباط با این رژیم غیر منطقی است.
از سوی دیگر، رییس هیأت علمای سودان تصریح کرد: سخنان سخنگوی وزارت امورخارجه تنها بیانگر دیدگاه شخصی اوست و هرگونه گامی برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مردود و ملت سودان که همواره حامی ملت فلسطین هستند، این موضوع را قبول نخواهند کرد.
وی همچنین به آناتولی گفت: هیأت علمای سودان پیشتر و به دنبال عادیسازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی در بیانیهای، این مسأله را محکوم کرد و به سایر کشورهای عربی به ویژه سودان هشدار داد که در این مسیر پرپیچ و خم که مورد پذیرش سودانیها قرار نخواهد گرفت، حرکت نکند.
این واکنشها به ابراز تمایل سودان برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونستی صورت میگیرد.
«حیدر بدوی صادق» سخنگوی وزارت خارجه سودان سهشنبه شب گفت: دلیلی برای ادامه دشمنی میان سودان و اسرائیل وجود ندارد و خواهان امضای توافق صلح با اسرائیل بر اساس منافع سودان هستیم.
پس از اعلام آمادگی سودان، «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از این تصمیم خارطوم برای سازش استقبال کرد.
نتانیاهو افزود: اسرائیل، سودان و کل منطقه از توافق صلح منتفع خواهند شد. ما با یکدیگر آینده بهتری برای منطقه را رقم خواهیم زد. ما هر آنچه لازم است برای عملی شدن این دیدگاه انجام میدهیم.
پیش از آن نیز "عبدالفتاح البرهان" رییس شورای انتقالی سودان که پس از سقوط دولت «عمر البشیر» رییس جمهوری مخلوع این کشور زمام امور را به دست گرفته است، بهمن ماه ۹۸ در کشور آفریقایی اوگاندا با نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرده که این دیدار نیز خشم بسیاری از سودانیها را برانگیخته بود.
این خبر چند روز پس از علنی شدن توافق عادی سازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی اعلام میشود.
آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات ۲۳ مردادماه ماه موافقت خود را برای عادیسازی روابط بین ابوظبی و تل آویو اعلام کردند، توافقنامهای که اولین بار بین یک پایتخت کشوری در حوزه خلیج فارس و رژیم اسرائیل منعقد میشود.
اقدام امارات برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز با خشم گسترده مردم کشورهای عربی و سایر کشورهای مسلمان رو به رو شده و در رسانههای اجتماعی بازتاب زیادی داشته است.
نظر شما