محسن شانقی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: ۵۸۶ بیمار مبتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام سال ۹۲ در استان مرکزی مشاهده شد که تعداد این بیماران در سال جاری به ۴۸۲ مورد کاهش یافته است.
وی از کاهش ۷۰ درصد تعداد کانونهای بیماری دام، طیور و آبزیان در استان مرکزی در سال جاری نسبت به ابتدای کار دولت تدبیر و امید خبرداد و ادامه داد: یک هزار و ۱۱۸ کانون بیماریهای دام، طیور و آبزیان در سال ۹۲ در این استان مشاهده شد که تعداد کانون ها امسال با انجام اقدامات پیشگیرانه به ۳۲۹ مورد کاهش یافتهاست.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۶۲ هزار تن گوشت قرمز در یک سال گذشته در این استان تولید شد که ضمن توسعه بهداشتی واحدهای تولیدی و ارتقای کیفیت و سلامت فرآوردههای خام میزان تولید این محصولات نسبت به سال ۹۲ حدود ۵۱ درصد افزایش یافته است.
وی از افزایش ۱۰۰ درصدی ارزآوری صادرات فرآوردههای خام دامی از استان مرکزی به خارج از کشور در این مدت خبرداد و گفت: ۳۹۵ هزار قطعه انواع ماهیان زینتی در مدت یک سال اخیر با نظارت اداره کل دامپزشکی این استان به خارج از کشور صادر شد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی توسعه بخش خصوصی و ایجاد فرصتهای شغلی در حوزه دامپزشکی را از دیگر اقدامات این اداره کل در این مدت عنوان کرد و افزود: تعداد مراکز بخش خصوصی تحت نظارت این اداره کل از ۱۲۴ واحد در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید به ۱۵۷ مورد در سال جاری افزایش یافتهاست.
شانقی ادامه داد: ارتقای توان تشخیصی آزمایشگاه تشخیصی دامپزشکی استان مرکزی و بهرهبرداری از تجهیزات آزمایشهای مولکولی تشخیص بیماری تخصصی از جمله آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی این استان در این مدت بوده است.
وی افزود: پنج آزمایشگاه دامپزشکی بخش خصوصی در استان مرکزی وجود دارد که تعداد این آزمایشگاهها در ابتدای کار دولت تدبیر و امید ۲ واحدبوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی یادآورشد: هفت هزار مورد بازدید، ۱۴ هزار مورد نمونه برداری و ۳۰ هزار آزمایش در راستای مقابله و پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این استان انجام شد و در این آزمایشها موردی از بیماری در استان مشاهده نشد.
شانقی ادامه داد: یک میلیون و ۸۱۵ هزار قطعه طیور سال گذشته راستای اقدامات کنترلی و پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان واکسینه شدند.
وی افزود: اطلاع رسانی به مرغداران، کارگران مرغداریها، بخش خصوصی و جامعه از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در راستای مقابله با شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این استان بوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۱۹۱ کانون بیماری لمپی اسکین سال ۹۷ در این استان مشاهده شد که با ضد عفونی یک میلیون و ۹۳۱ متر مربع جایگاه دام و ۱۸۸ هزار راس دام، تعداد این کانونها در مدت مشابه سال گذشته به پنج کانون کاهش یافت.
شانقی ادامه داد: واکسیناسیون یک میلیون و ۱۷۶ هزار قطعه طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل، سالمسازی آب ورودی به مراکز تفریق تخم چشم زده و ساماندهی ۱۵ استخر کشاورزی در راستای مقابله با بیماریهای آبزیان از دیگر اقدامات اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در این مدت بوده است.
وی با یادآوری اجرای عملیات تمرینی مقابله با بیماری مشمشه در شهرستان کمیجان افزود: اجرای این عملیات کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به این بیماری در مزرعههای پرورش اسب در این شهرستان را به همراه داشتهاست.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: صدور پروانه ساخت ۱۹ دارو ی دامپزشکی در راستای تامین دارو و مواد بیولوژیک و ارایه کد IR برای ۲ کارخانه و سه کشتارگاه استان از برنامههای این اداره کل در سال جاری است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
نظر شما