پایان پرونده سیل در کرمانشاه با پرداخت ۴۰۶ میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت

کرمانشاه- ایرنا- دولت با پرداخت ۴۰۶ میلیارد تومان تسهیلات، کمک بلاعوض و اعتبار به بخش‌های خسارت دیده ناشی از سیل فروردین سال ۱۳۹۸ پرونده این حادثه را در استان کرمانشاه بست تا بعد از زلزله ۲۱ آبان ۹۶ دومین رکورد را در زمینه بازسازی مناطق حادثه دیده ناشی از حوادث قهری در استان کرمانشاه رقم بزند.

به گزارش خبرنگار ایرنا در فروردین سال ۹۸ در مجموع ۱۷۶ میلی‌متر باران از سه سامانه در بازه زمانی ۱۰ روزه در استان کرمانشاه بارید که بیشترین خسارات را به بخش کشاورزی وارد کرد اما در این میان ۲هزار و ۱۸۵ واحد مسکونی نیز آسیب جدی وارد کرد.

براساس ارزیابی های انجام شده سیل در استان کرمانشاه در مجموع حدود هزار و ۵۶۰ میلیارد تومان خسارت به بخش های مسکونی، کشاورزی و زیرساختی وارد کرد اما دولت با هدف جبران بخش زیادی از این خسارات اقدام به پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، کمک های بلاعوض و تزریق اعتبارات کرد و اکنون پس از ۱۶ ماه از وقوع سیل، پرونده این حادثه در استان کرمانشاه بسته شد.

استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه دارای ۱۴ شهرستان، ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستای دارای سکونت دارد که در جریان سیل سال گذشته ۱۳شهرستان استان تحت تاثیر این حادثه قرار گرفت.

افتتاح ۲هزار واحد در هفته دولت

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه روز چهارشنبه در آستانه هفته دولت با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنا مرکز کرمانشاه به تشریح اقدامات دولت در بازسازی مناطق سیل زده استان پرداخت و گفت: در جریان وقوع سیل فروردین سال ۹۸، ۲ هزار و ۱۸۵ واحد در ۱۳ شهرستان استان تخریب شد که از این تعداد در هفته دولت امسال ۲هزار و ۳۲ واحد افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

«جلیل بالایی» با بیان اینکه در مقطعی کوتاه در فروردین سال ۹۸ حدود ۱۷۶ میلیمتر باران در استان بارید، افزود: اگرچه در این حادثه هیچ سقفی پایین نیامد اما خانه‌های ناایمن و نامقاومی در استان وجود داشتند که با هر حادثه‌ای مانند سیل و زلزله در معرض تخریب بودند و از این رو ساخت و مقاوم‌سازی این واحدها در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در حادثه سیل سال گذشته هزار و ۵۷ واحد مسکونی نیاز به تعمیر داشت، گفت: همه این واحدها پایان سال ۹۸ تعمیر و به بهره‌برداری رسید و خانوارها در آن ساکن شده‌اند.

وی به پرداخت خسارات از سوی دولت به واحدهای خسارت دیده اشاره کرد و توضیح داد: در این بخش به واحدهای شهری ۹۴ میلیون تومان تسهیلات و کمک بلاعوض و به واحدهای روستایی ۷۶ میلیون تومان پرداخت شد که در مجموع ۱۵۵ میلیارد تومان خسارات از سوی دولت به واحدهای مسکونی خسارت دیده از سیل پرداخت شد که از این مبلغ ۱۱۲ میلیارد تومان تسهیلات چهار ساله با ۱۵ سال بازپرداخت و ۴۳ میلیارد تومان هم بلاعوض پرداخت شد.

به گفته او، با پرداخت این میزان تسهیلات و بلاعوض در مجموع ۲ هزار و ۳۲ واحد مسکونی ساخته شد.

او بیشترین میزان ساخت و مقاوم سازی واحدهای مسکونی را با ۶۲۸ واحد مربوط به شهرستان سنقر و کلیایی دانست و گفت: در ۱۳ شهرستان استان کرمانشاه به تناسب میزان خسارت اقدام به ساخت و مقاوم سازی واحدهای مسکونی کردیم اما بیشترین تعداد بعد از سنقر مربوط به کنگاور، هرسین، کرمانشاه و صحنه بود.

خسارت به زمین های کشاورزی منطقه بیستون

اختصاص ۸۵ میلیارد تومان به خسارات بخش کشاورزی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در ادامه سخنانش به تشریح پرداخت خسارات به بخش کشاورزی نیز پرداخت و گفت: ابتدای برای پرداخت دقیق خسارات اقدام به وارد کردن اطلاعات دقیقی درباره میزان خسارات را سامانه سجاد وارد کردیم و سپس با استفاده از بانک اطلاعاتی که در اختیار داشتیم پرداخت خسارات را شروع کردیم.

بالایی با بیان اینکه در بخش کشاورزی ۸۵ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت چهار درصد مصوب داشتیم که همه را شناسایی و به بانک معرفی کردیم، افزود: به دلایلی مانند کم بودن مبلغ خسارات و مشکلات ضمانت و این مسایل ۸۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از این مبلغ معادل بیش از ۹۷ درصد به ۲۲ هزار و ۶۵۰ نفر بهره‌بردار بخش کشاورزی پرداخت شد.

وی تصریح کرد: علاوه بر بحث پرداخت تسهیلات در بخش کشاورزی، دولت به منظور جبران بخشی از خسارات این بخش کمک های بلاعوض هم در نظر گرفت که مبلغ آن ۹۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بود اما در کل کشور دولت ۵۰ درصد این مبلغ را تخصیص داد که برای استان کرمانشاه هم ۴۵ میلیارد تومان از این محل تخصیص یافت و پرداخت شد.

وی اظهار امیدواری کرد که شرایطی برای دولت پیش بیاید که بتواند ۵۰ درصد بقیه را نیز پرداخت کند.

وی در ادامه بیان بیان اینکه سیل در دقیاق اولیه ویرانگر است و خسارات زیادی به بار می آورد، گفت: بعد از فروکش کردن سیل، حجم آب بسیار خوبی وارد سدها و رودخانه های استان شد به طوری که یکباره ظرفیت ۹۰۰ میلیون مترمعکبی سدهای استان به هزار و میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یافت و این ظرفیت آبی بسیار خوبی برای استان بود.

وی توضیح داد که دولت در کل کشور و استان کرمانشاه یک فرصتی را از محل آب های ناشی از سیل برای کشاورزان ایجاد کرد که در آب‌هایی که در دسترشان بود و امکان بهره‌برداری برای یک یا ۲ کشت را داشتند بخشی از خسارات را از طریق تامین آب برای کشاورزی و برای زراعت و باغبانی فراهم کرد که بخشی از نگرانی های مردم هم در این بخش جبران شد.

پرداخت بیش از ۹۰ میلیارد تومان برای زیرساخت‌ها

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در بخش پایانی سخنانش به پرداخت تسهیلات به زیرساخت‌های خسارت دیده از سیل نیز اشاره کرد و گفت: در مجموع هشت دستگاه خدماتی در جریان وقوع سیل آسیب دیدند که برای این دستگاه‌ها در مجموع ۱۷۸ میلیارد تومان اعتبار مصوب شد و در نهایت ۹۰ میلیارد و ۷۰۰ تومان معادل ۷۱درصد کل اعتبارات به صورت قطعی تخصیص و پرداخت شد.

به گفته او، این میزان اعتبار به شرکت آب منطقه‌ای برای ۱۵ پروژه، شرکت اب و فاضلاب برای ۱۴، شرکت توزیع نیروی برق ۱۴، شهرداری‌ها و دهیارای ها ۵۳، جهاد کشاورزی ۵۲، راهداری پنج، راه و شهرسازی یک و ورزش و جوانان برای سه پروژه پرداخت شد.

وی با بیان اینکه پرونده بازسازی سیل در استان را تقریبا بسته‌ایم، افزود: اکنون پروژه‌های زیرساختی رو باید پیگیری کنیم که ببینیم با این اعتبارات اختصاص یافته تکمیل می شود یا بازهم نیاز به اختصاص اعتبار دارد.

وی اظهار داشت: در مجموع ۵۴۶ میلیارد تومان تسهیلات، کمک بلاعوض و اعتبار ابلاغی برای جبران خسارات ناشی از سیل داشتیم که ۴۰۶ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد.