۲۹ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۲۰
کد خبرنگار: 2660
کد خبر: 83914134
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گزینه‌های پیش رو برای فعالیت موکب‌‎های خوزستانی درایام محرم و اربعین

اهواز - ایرنا - رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان با اشاره به مخاطرات ناشی از شیوع ویروس کرونا و ضرورت حفظ سلامت مردم در ایام عزاداری گفت:موکب‌های حسینی در خوزستان امسال با توجه به این حساسیت‌ها ، کارکردها و گزینه‌های متفاوتی پیش روخواهند داشت.

حجت الاسلام سیدمحمود موسوی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود:در گزینه نخست ، چنانچه ویروس کرونا در ماه‌های محرم و صفر مهار و وضعیت عادی و مرزها باز شود که احتمال آن بسیار کم است موکب‌های اربعین آمادگی کامل دارند درمرزهای چذابه و شلمچه از زائران حسینی در ایام اربعین پذیرایی کنند و یاری‌گر موکب‌های عراقی در داخل این کشور نیز باشند.
وی با بیان اینکه نشست‌های ستاد اربعین حسینی امسال طبق برنامه به ریاست استاندار خوزستان برگزار شده وهمه گزینه‌ها برای فعالیت مومنانه موکب‌ها در ماه‌های محرم و صفر با توجه به مخاطرات و پیامدهای ناشی از شیوع کرونا مورد بحث و بررسی قرار گرفته است افزود:این آمادگی در موکب‌ها ایجاد شده تا در صورت بازگشت به وضعیت عادی و بازگشایی مرزهای و برپایی کنگره بین المللی اربعین در کربلا، وارد عمل شوند.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان با اشاره به گزینه دوم برای فعالیت موکب‌ها که تماما" با هزینه‌های مردمی و خیرین اداره می‌شود اظهار داشت: در صورت تداوم مخاطرات ویروس کرونا ، موکب‌ها با رعایت الزام ها و دستورالعمل های بهداشتی ، ضمن جذب کمک های مردمی ، نذور و بسته های بهداشتی اهدایی مردم را به صورت بسته بندی بین نیازمندان توزیع کنند.
حجت الاسلام موسوی افزود: موکب‌های اربعین در همه شهرهای استان کمک‌های مومنانه مردم و خیرین را جذب کرده و بین افراد مستمند و نیازمند توزیع می‌کنند هر چند پخت و پز غذا در این شرایط ممنوع بوده و به هیچ وجه توصیه نیز نمی‌شود.
 

هدایت موکب ها برای ادامه ساخت و ساز در چذابه و شلمچه
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان گفت:موکب‌های اربعین در صورت برگزار نشدن آیین اربعین ، جذب کمک‌های مردمی به منظور ساخت و ساز در گذرگاه‌های مرزی چذابه و شلمچه را دنبال کنند و تهیه تجهیزات زیرساختی همچون وسایل سرمایشی را در دستور کار خود قرار می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه تا ۲ دهه آینده گرما در ایام اربعین خواهد بود و همه موکب های اربعین باید سازه دائمی به منظور پذیرایی از زائران داشته باشند افزود:با توجه به احتمال بالای برگزار نشدن مراسم اربعین ، تکمیل سازه های دائمی موکب ها در چذابه و شلمچه یک اولویت خواهد بود و باید از این فرصت برای بهبود وضعیت موکب ها استفاده کرد.

عزاداری در موکب ها با رعایت دستورالعمل های بهداشتی
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان گفت: برپایی آیین‌های عزاداری در موکب‌ها در فضاهای باز با رعایت فاصله گذاری و عدم پذیرایی از سوگواران و منطبق با مصوبه ستاد استانی مبارزه با کرونا خواهد بود.
وی گفت: با نظارت متولیات موکب‌ها و ستاد بازسازی عتبات عالیات ، تلاش می شود در ایام سوگواری شهادت امام حسین(ع) هیچ کار خلاف شیوه‌های بهداشتی که سلامت مردم به مخاطره بیفتد انجام نشود چون حفظ سلامت مردم اولویت نخست موکب داران است.
وی گفت: در روز ۲۸ صفر سالروز شهادت امام حسن (ع) و وفات پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) موکب‌ها با رعایت الزامات بهداشتی ، برای پذیرایی از عزاداران آماده می‌شوند و در آخر ماه صفر نیز برای پذیرایی از زائران امام رضا(ع) را برعهده دارند.
   

جذب مشارکت های مردمی برای توسعه حرم های مطهر
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان در ادامه جذب مشارکت‌های مردمی برای توسعه حرم‌های مطهر توسط موکب ها را مورد تاکید قرار داد و افزود:مشارکت در پروژه‌های عمرانی عتبات عالیات از طریق "کالامحوری" دنبال و هدایت می کنیم.
حجت الاسلام موسوی سیمان ، آهن آلات ، میلگرد، وسایل سردکننده و یخ‌ساز را از نیازهای اساسی پروژه های عمرانی در حرم‌های مطهر بیان کرد و افزود: موکب‌ها در این زمینه می‌توانند فعالانه وارد عمل شوند.
وی از "نذر سیمان" در خوزستان برای سرعت گرفتن روند پروژه های عمرانی در حرم های مطهر مورد تاکید قرار داد و از عموم مردم ولایتمدار استان نیز خواست با نذر یک پاکت سیمان که سرجمع آن به حدود پنج میلیون پاکت خواهد رسید در این امر مشارکت کنند که این خود در رونق تولید داخلی راهگشا است.
به گزارش ایرنا موکب‌های مردمی اربعین درخوزستان از سال ۱۳۹۲در مرزهای چذابه و شلمچه شکل گرفتند و هر سال بر عظمت این حرکت حسینی افزوده شد.
موکب‌های اربعین در جریان زلزله غرب کشور ، امداد رسانی به سیل زدگان و مناطق زلزله‌زده ، یاری رسانی به نیازمندان در ایام کرونا ، مشارکت گسترده در مبارزه با ویروس کرونا و عملیات ضدعفونی و گندزدایی محیط عمومی نقش پررنگ داشتند.                

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha