نماینده مجلس: چرا با گذشت ۸۵ روز کمیسیون حقوقی تشکیل نشده است

تهران-ایرنا- نماینده نیشابور در مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: با گذشت ۸۵ روز از عمر مجلس یازدهم کمیسیون قضایی و حقوقی هنوز تشکیل نشده است، برخی را بالاجبار به کمیسیون فرهنگی فرستادید، در مملکتی که ۱۶ میلیون پرونده قضایی در دادگاه‌ها وجود دارد، هنوز کمیسیون قضایی کامل نشده است.

«هاجر چنارانی»در جلسه علنی امروز- چهارشنبه- در تذکری با استناد به تبصره یک ماده ۶ آیین نامه مجلس گفت: هر نماینده طبق این قانون میتواند در ۵ فراکسیون عضو باشد؛ همه ما نمایندگان مردم هستیم و در اینجا هیچ فرقی بین نماینده با نماینده دیگر نیست.هیچکسی نماینده‌تر نیست و هیچ فردی نور چشمی نیست.

 نماینده مردم نیشابور اظهارداشت: در مجلس قبل ۱۵۰ فراکسیون وجود داشت، چطور برنامه ریزی نمی‌کنید که از ۲۹۰ نفر نماینده در فراکسیون‌ها حضور داشته باشند؛  فراکسیون‌ها دغدغه‌های مجلس و دغدغه های مردم است.

 عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اگر امروز قراردادهای ننگینی به مثابه قراردادهای ترکمانچای در بین جامعه مطرح می‌شود، حاصل همین بی‌توجهی‌ها و بی‌تدبیری‌های فراکسیون ها است، ممکن است یک نفر در چندین کمیسیون و چندین فراکسیون ثبت نام می‌کند.

چنارانی خطاب به هیات رییسه مجلس گفت: تقریبا ۸۵ روز از عمر مجلس یازدهم گذشته است ولی در همین مجلس انقلابی ۲۰ نفر هستند که بالاجبار عضو کمیسیونها شده اند. ما امروز حتی تحصیل فرزندانمان هم بالاجبار انجام نمی‌دهیم. ما نماینده مردم هستیم و قرار است در کمیسیون‌های تخصصی مشکلات مردم را بررسی کنیم.

نماینده نیشابور ادامه داد: با گذشت ۸۵ روز از عمر مجلس یازدهم، هنوز کمیسیون قضایی و حقوقی تشکیل نشده است، برخی را بالاجبار به کمیسیون فرهنگی فرستادید، در مملکتی که ۱۶ میلیون پرونده قضایی در دادگاه ها وجود دارد، هنوز کمیسیون قضایی کامل نشده است. بسیاری با اسامی حقوقدان و دادستان وارد همین مجلس شده‌اند و ۸ نفر هم رأی آوردند، ۴۰ میلیون نفر درگیر دادگاه‌ها هستند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خطاب به هیات رییسه گفت: می‌گویند که باید ثبت نام کنید و هر کمیسیونی که می‌خواهید را انتخاب کنید، ولی قرار نیست که یک نفر در ۴ یا ۵ کمیسیون ثبت نام کند؛  فرصت نداریم و باید به امورات مردم برسیم، مجلس انقلابی و امید رهبر و امید مردم است؛ گویا برخی وزرا تمایل دارند که استیضاح شوند و از کار کنار بروند.

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت در پاسخ وی گفت: دستورالعملی از قبل تنظیم شده  و بنابر گزارش ارائه شده برای تشکیل نزدیک به یکصد فراکسیون  تقاضا ارائه شده و براساس شاخصهایی که بررسی شده به کمتر از ۵۰ فراکسیون تقلیل یافته و حدود ۴۵ فراکسیون ایجاد شده است و این موضوع به یک کار دقیق تبدیل و به همکاران هم اطلاع داده شده که در تعداد محدودی از فراکسیون‌ها میتوانند عضو شوند.

وی افزود: برخی از انتخاب ها افراد باید ثبت نام شوند و تعدادی ثبت نام می‌کنند و همکاران به آنها رأی می دهند، ما نمی توانیم کاندیداتوری افراد را محدود کنیم. آیین نامه این اجازه را به ما نمی دهد. امروز اگر اعضای کمیسیون ویژه ای انتخاب شدند، طبق قانون باید در صحن علنی مجلس کاندیدا میشدند و همکاران آنها را انتخاب می کردند؛ اینکه هیات رئیسه بتواند بگوید شما چون در جاهای مختلف ثبت نام کردید یا حضور داشتید و طبق انتخابات رأی آوردید، مجدداً حق ندارید در انتخابات دیگر شرکت کنید، درست نیست.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: ما فقط درباره جایگاه هیات رئیسه می‌توانیم اظهار نظر کنیم و اینکه اعضای هیات رئیسه نمی توانند عضو کمیسیون بودجه و نیز عضو هیات رئیسه کمیسیون‌ها باشند که از این بابت هیات رئیسه از قانون تخطی نکرده است.

وی با اشاره به اهمیت کمیسیون حقوقی و قضایی تاکید کرد: مبنای قانون داوطلب شدن افراد است، ما الان ۱۵ نماینده کم داریم، ما در مجلس دهم ۴ کمیسیون مشکل دار داشتیم اما الان یک کمیسیون مشکل دارد؛ این موضوع خواست ما هم نبوده و در انتخابات میان دوره ای و یا دور دوم ۱۱ نفر به اعضا اضافه می شوند و به امید خدا این کمیسیون هم تکمیل میشود.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: همکاران طرحی را پیش بینی کردند که بر اساس آن کف تعداد اعضای قانونی این کمیسیون اصلاح شود و کمیسیون جلسات فوق العاده ای بگذارد و گزارش آنها سریعتر به صحن داده شود و نمایندگان هم همکاری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha