به گزارش روز چهارشنبه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در وبینار مدیران عامل شرکتهای تعاونی توسعه و عمران شهرستان که با حضور «علیرضا صالح» رییس سازمان خصوصی سازی کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران بخش تعاون برگزار شد، افزود: اکنون، قانونگذار باید به بخش اجرایی کمک کند تا بتوان از ظرفیت تعاونیهای توسعه شهرستان بیش از پیش استفاده کرد.
وی افزود: امروز در شرایط تحریم و کرونا، توسعه بخش تعاون به ویژه تعاونیهای توسعه عمران شهرستان میتواند به تاب آوری اقتصاد، بازتوزیع عادلانه ثروت در کشور و توسعه رفاه اجتماعی و ایجاد اشتغال کمک کند.
معاون وزارت تعاون با اشاره به قول مساعد سازمان خصوصی سازی کشور مبنی بر واگذاری بخشی از پروژههای دولت به تعاونیهای توسعه شهرستان تا هفته تعاون، گفت: این ظرفیتها قانونی بوده، اما سالهاست که به درستی از آن استفاده نشده است .
کبیری اظهارامیدواری کرد: مجلس شورای اسلامی با کمک و پیگیری ویژه از سازمان خصوصی سازی برای واگذاریها، کارگروهی تشکیل و از ظرفیت بومی و ملی در این زمینه استفاده شود.
وی درخواست کرد: تعاونیهای توسعه عمران شهرستان از ظرفیتی که در صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون با عنوان «تامین مالی خرد تضمین شده» ایجاد شده، حداکثر استفاده را به عمل آورند و این تعاونیها میتوانند با دعوت از اعضا و سهامداران خود و انتخاب پروژه صندوق ضمانت را در کنار خود داشته باشند.
کبیری توضیح داد : چنانچه تعاونی یکهزار عضو داشته باشد و هرکدام بتوانند یک تا پنج میلیون تومان سرمایهگذاری کنند، در شرایطی که کشور روزانه بین یکهزار و ۵۰۰ تا سه هزار میلیارد تومان در روزهای نخست به بازار سرمایه ورودی داشته، این تعاونیها میتوانند بخشی از این سرمایه را جذب کنند.
کبیری اظهار امیدواری کرد: همکاری با مجلس شورای اسلامی برای استفاده از ظرفیتهای بخش تعاون ،اصلاح قانون بخش تعاونیها ، استفاده از ظرفیت قوانینی که تاکنون معطل مانده با پیگیری و نظارت قوه مقننه از دستگاههای مختلف، برای توسعه تعاونی های توسعه عمران شهرستان محقق شود.
ایجاد سازمان تنظیم مقررات بخش تعاون
براساس این گزارش، رییس سازمان خصوصی سازی کشور هم در این نشست خاطرنشان کرد: هنگامی که بخش تعاون به عنوان رکن در قانون اساسی مطرح میشود، بنابراین همه ارکان جامعه باید کمک کنند تا، به رکنی وزین تبدیل شود.
«علیرضا صالح» افزود: تعاونی ها باید بتوانند از ظرفیت های خود به خوبی استفاده کنند و ما نیز باید در این مسیر آنها را یاری کنیم و تعاونیهای توسعه عمران شهرستان باید به سمت پروژههای سودآور حرکت کنند.
رییس سازمان خصوصی سازی به وزارت تعاون پیشنهاد داد، نسبت به شکل گیری سازمان تنظیم مقررات بخش تعاون اقدام کنند.
وی با اشاره به داراییهای راکد دولت گفت: اکنون حدود هفت میلیون میلیارد تومان در کشور دارایی راکد وجود دارد که باید به سمت مولد کردن آنها حرکت کنیم.
صالح ضمن تاکید بر اینکه تعاونیهای توسعه عمران شهرستان باید به سمت حرفهای شدن حرکت کنند، گفت: این آمادگی وجود دارد که تعاونیها را وارد بورس کنیم تا زمینه شفافیت تعاونیها فراهم شود .
راه اندازی مرکز نوآوری تعاون در تهران
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون نیز در این مراسم گفت: سالانه شاهد درخواست های زیاد برای دریافت تسهیلات از سوی تعاونیها هستیم و این صندوق، بازوی بخش تعاون برای ارائه ضمانت، تامین مالی و پشتوانه مالی بخش تعاونی است.
«مهدی حسین نژاد» با اشاره به برنامههای این صندوق تصریح کرد: راهاندازی مرکز نوآوری تعاون، کلینیک کسب و کار در مراکز نوآوری، ورود شرکتهای دانش بنیان جدید به بخش تعاون، توسعه بازار تعاون از جمله برنامههای این صندوق است .
نظر شما