به گزارش ایرنا گردهمایی الگوهای موفق روستایی گلستان عصر چهارشنبه در استانداری گلستان برگزار شد که در این مراسم راحله احمدی به عنوان فعال عرصه گردشگری از روستای ساسنگ مینودشت، عبدالمجید زیتونلی فعال عرصه منابع طبیعی از روستای قورچای آزادشهر، عیسی اتراچالی فعال اقتصادی و مشارکت مردمی از روستای محمد آباد گرگان، اونق فعال عرصه فروش پارچه از روستای پنج پیکر شهرستان آق قلا و حجتالاسلام محمد احمدی به عنوان فعال کشت زعفران و گیاهان دارویی از روستای وامنان آزادشهر مورد تشویق قرار گرفتند.
همچنین فرهاد مسعودی فعال محیط زیست و گردشگری از روستای سیاه رودبار علی آباد کتول، امید اولیایی و عصام الدین آخوند گوکلان فعالان حوزه عمرانی و دینی از روستای چنارلی شهرستان مراوه تپه و بابایی فعال عرصه تولید مبل در روستای عطاآباد شهرستان آق قلا هم مورد تقدیر واقع شدند.
استاندار گلستان در این مراسم گفت: ایجاد درآمدهای پایدار موجب توسعه روستاها، کاهش مهاجرت و حاشیه نشینی در شهرها میشود که این مهم باید رویکرد مسوولان استان باشد.
هادی حقشناس افزود: همچنانکه امروز روایت ۸ روستای موفق گلستان در درآمدزایی و تکیه بر ظرفیتهای بومی را شاهد بودیم، باید استفاده از توانمندی هزار روستای استان در بخش های مختلف صورت گیرد تا ارزش افزوده و افزایش سرانه درآمدی روستائیان منطقه را شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: هر اندازه روستاها بتوانند مولد باشند به همان میزان پایداری مردم و مهاجرت معکوس اتفاق میافتد و بدنبال آن حاشیه نشینی شهرها و تبعاتش کاهش می یابد.
اقتصاد گلستان بر پایه کشاورزی است که در این بین نیمی از جمعیت ۱.۹ میلیون نفری استان در سطح حدود هزار روستا نقش مستقیم اعم از بهره بردار یا واسطه را دارند.
باوجود این توانمندی بالا سرانه درآمد روستائیان گلستان در مقایسه با میانگین کشوری آن وضعیت متوسطی دارد که یکی از دلایل اصلی آن فقدان صنایع تبدیلی و خام فروشی تولیدات است.
استان گلستان طی سالهای اخیر تلاش کرد اقتصاد روستایی خود را با تکیه بر طرحهای بومگردی و کشاورزی نوین تقویت کند که موفقیتهایی هم بدست آورد.
نظر شما