به گزارش ایرنا محمد علی نیکبخت روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارداشت:۲۳پروژه بهبود تولیدات دامی، ۲۷پروژه بهبود تولیدات گیاهی، ۱۱۷ پروژه آب و خاک و امور فنی مهندسی، ۲۴ پروژه امور عشایری، پنج طرح منابع طبیعی و آبخیزداری، ۱۱ طرح شیلات آبهای داخلی و یک پروژه شیلات آبهای آزاد طرحهای افتتاحیه بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان ویژه هفته دولت را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: با افتتاح این طرحها برای ۲ هزار و ۵۹۲ نفر شغل دائم و حدود ۴۲ هزار نفر نیز در سیستان و بلوچستان شغل موقت ایجاد میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اجرای ۶٠٠ هکتار سیستمهای نوین آبیاری، مرمت و بازسازی ٢٣رشته قنات، حفر و تجهیز ۴٠ حلقه چاهک کشاورزی، راهاندازی واحدهای پرورش گاو شیری، شترمرغ، اصلاح و نوسازی باغات میوههای گرمسیری و ساخت اسکله موج شکن بندر صیادی تنگ را از مهمترین پروژههای هفته دولت امسال در این استان برشمرد.
وی با بیان اینکه در جنگ اقتصادی بخش کشاورزی از تراز مثبتی برخوردار بوده است، گفت: شرایط کنونی برای این استان دارای فرصت است به طوریکه با افزایش سطح زیرکشت موز میتوان ضمن تامین نیاز کشور به ایجاد اشتغال در منطقه کمک کرد.
نیکبخت با بیان اینکه چای ترش از جمله محصولات خاص سیستان و بلوچستان بشمار میرود گفت: هماینک یکهزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان به کشت این محصول اختصاص دارد.
وی از چابهار به عنوان گلخانه طبیعی در کشور یاد کرد و ادامه داد: توسعه کشت محصولات در این شهرستان در اولویت سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: افزایش سطح کشت گیاهان دارویی نظیر گشنیز، کنجد و رازیانه را از جمله برنامههای اولویت دار این سازمان در سالجاری عنوان دارد.
وی تاکید کرد: برای توسعه بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان به دنبال حمایت بنگاههای اقتصادی هستیم که تاکنون اقدامات ارزشمندی در این زمینه نظیر اعلام آمادگی آستان قدس برای کشت ۲ هزار هکتار محصولات کشاورزی در استان انجام شده است.
نیکبخت افزود: همچنین سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی با هماهنگی با وزارت جهادکشاورزی محدودیت کشت پنبه را برای این استان برداشت به طوریکه با کشت مجدد این محصول زمینه تامین نیاز کارخانه بافت بلوچ فراهم خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین محدویت واردات نهادهای دام و طیور مثل کنجاله سویا، پنبه و ذرت از کشورهای مختلف نظیر پاکستان برداشته شد به طوریکه سرمایهگذاران میتوانند از بندرچابهار و پایانههای مرزی اقدام به واردات کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این استان با توجه به ظرفیتهای فراوان در حوزه گوشت نظیر کشتارگاهها و قرنطینههای دامی میتوانند بخش قابل توجهی از نیاز کشور را تامین کند که این امر اشتغالزایی حدود ۲۲ هزار نفر را نیز به همراه خواهد داشت.
وی اظهارداشت: همچنین با توجه به نیاز سیستان و بلوچستان به گوشت مرغ و تامین تنها ۴۰ درصد نیاز در داخل آن هر سرمایهگذار میتوانند در این استان اقدام به راه اندازی واحد پرورش طیور کند که در این زمینه در هفتههای اخیر ۱۰۰ موافقت اصولی برای راهاندازی این واحدها در استان صادر شده است.
نیکبخت خودکفایی در تولید نهال، بذر و نشا را از دیگر برنامههای مهم سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: با توجه به ظرفیتهای فراوان این استان در این بخشها تاکنون تولید نهال کشت بافت در قالب ۴۰ هزار نهال موز در ایرانشهر آغاز شده است.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان رتبه نخست سطح زیر کشت خرمای کشور را داراست.افزود: با توجه به توانمندیهای داخلی تاثیر کشت بافتی نهال خرمای مجول به عنوان بهترین خرما در جهان نیز در استان در حال انجام است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده قرار است این استان بزودی به مرکز تولید نهال کشت بافت در جنوب شرق تبدیل شود.
وی استفاده از سامانههای نوین آبیاری را از راهکارهای مهم برای برون رفت از محدویت منابع آبی عنوان کرد و افزود: در سیستان و بلوچستان هیچ محدودیتی برای راه اندازی سامانههای آبیاری نوین وجود ندارد.
نیکبخت افزود: برای راهاندازی سامانههای نوین آبیاری در سیستان و بلوچستان از شرکتهای بومی حمایت میکنیم.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به لحاظ داشتن آب و هوای مرطوب و گرم به ویژه در قسمت جنوب بیشترین میزان تولید میوه های گرمسیری از جمله موز، انبه، گوواوا، پاپایا و نارگیل را به خود اختصاص داده که علاوه بر ارزش غذایی ارزش دارویی خاصی نیز دارند.
این استان از نظر آب و هوایی متفاوت است به طوری که مناطق ایرانشهر، زابل و باهوکلات آب و هوای بیابانی و ناحیه زاهدان در مرز بین اقلیم بیابانی و نیمه بیابانی قرار گرفته است.
مناطق سراوان، مهرستان، سیب سوران، خاش، چابهار، کنارک، نیکشهر، قصرقند و سرباز استان نیز آب و هوای نیمه بیابانی و ناحیه کوهستانی بم پشت در جنوب سراوان و امتداد آن به طرف مشرق تا کوههای بشاگرد آب و هوای نیمه بیابانی معتدل دارند و اقلیم مشرق ارتفاعات و فلاتهای مرتفع و کم وسعت میان آن نیمه بیابانی با زمستانهای سرد است.
در این راستا استان سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی و مجاورت با دریای عمان و اقیانوس هند یکی از مستعدترین مناطق کشاورزی کشور بحساب می آید به طوری در تمامی فصول سال امکان کشت انواع محصولات در آن وجود دارد.
آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوه های گرمسیری و سردسیری فراهم کرده به طوری که هم اینک از ۸۰ هزارهکتار باغات استان هشت هزار هکتار آن به کشت انواع میوه های گرمسیری اختصاص دارد.
نظر شما