سینما، نیاز جدی جامعه مسلمانان است

تهران- ایرنا- رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت و اندیشمند اهل لبنان معتقد است در این روزها و در حالی که رسانه‌های غربی تصاویری غیرواقعی و اغراق آمیز از مسلمانان در سراسر جهان ارائه می‌دهند، برگزاری رویدادهایی بین‌المللی از جنس جشنواره فیلم مقاومت و استفاده از هنر سینما، به مسلمانان جهان فرصت می‌دهد تا تصویر واقعی‌شان را برای جهانیان مخابره کنند.

با توجه به اعلام حمایت نهادهای سینمایی فلسطینی از شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با شیخ ماهر حمود، رئیس اتحادیه جهانی علمای مقاومت و اندیشمند اهل لبنان درباره این رویداد و تاثیر آن بر سینمای منطقه و جهان صحبت کردیم که در ادامه از نظر شما نیز می‌گذرد.

شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به زودی آغاز می‌شود، برگزاری چنین رویدادی که «مقاومت» محور و موضوع اصلی آن است از نظر شما، چقدر اهمیت دارد؟
- رسانه‌ها، به ویژه سینما بخش عمده ای از انتشار و انعکاس مفهوم مقاومت را برعهده دارند. اینجا اهمیت برگزاری جشنواره بین المللی فیلم مقاومت بیشتر می‌شود. تصویرها می توانند حقانیت مسلمانان را ثبت و ماندگار کنند. هیچ دولت و حکومت مغرضی نمی‌تواند مقابل تصاویر بایستد و آنها را انکار کند، حتی اگر اسرائیل و آمریکا باشد. 

شما به مستندسازی درباره آنچه در خاورمیانه و فلسطین رخ می‌دهد، تاکید دارید. 
- ما فیلم‌های مستند تاثیرگذاری را دیدیم که به طور کلی ایده مقاومت را تشریح کردند یا وضعیت مسلمانان در خاورمیانه و جهان را به نمایش گذاشتند. کاملاً واضح است فعالیت سینمایی زمینه گسترش آگاهی و ترویج فرهنگ اسلامی را فراهم می‌کند. در اینجا باید به دو فیلمی که این مسیر را آغاز کرد، اشاره کنم. فیلم‌های کارگردان شهید سوری مصطفی عقاد، (محمد رسول الله (ص))  و عمر المختار). این دو فیلم بسیار مهم بودند، هم درونمایه مذهبی و معنوی داشتند، هم ساختار سینمایی جذاب. 

سریال‌های دینی که در کشورهایی مثل ایران، سوریه و لبنان ساخته می‌شوند معمولا در خاورمیانه و میان مسلمانان مخاطبان زیادی دارند.  
- سریال «یوسف پیامبر» (فرج الله سلحشور) با موفقیت بی‌نظیری روبرو شد و هر یک از ما آن را ده بار دیده‌ایم، اما از آن خسته نمی‌شویم. به خاطر این که سریال موفق است مفهوم دینی و معنوی مستتر در قصه حضرت یوسف (ع) را در قالب اثری دیدنی و جذاب به مخاطب منتقل کند.

جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت تا چه اندازه در اشاعه فرهنگ مقاومت، چیزی که جامعه مسلمانان در سراسر جهان به آن نیازمند است موفق بوده؟ 
- همان طور که در آغاز بحث اشاره کردم، سینما امروز یک رسانه موثر و ابزار ارتباط جهانی است. وجود یک جشنواره بین المللی سینمایی که هدف و قصد آن اشاعه فرهنگ مقاومت است و تصویر مظلومیت مسلمانان را به جهانیان نشان می دهد باعث خرسندی است. آرزو می کنم این جشنواره با قدرت به کارش ادامه بدهد. 

فکر می‌کنید جهان اسلام در حوزه فیلم و سریال نیاز به چه آثاری دارد؟
- در مورد ساخت فیلم در مورد پیامبر اکرم (ص) یا ائمه اطهار و صحابه، نیاز به تولید فیلم و سریال وجود دارد. حقایق بسیاری در جهان اسلام وجود دارد که مغفول مانده است، با توجه به شرایط  و وجود محدودیت های شرعی که همه می دانند، ساخت چنین آثاری ضروری است. 

بخش «مدافعان سلامت» یکی از بخش‌های ویژه این دوره از جشنواره است. موضوع کرونا و تلاش کادر درمان برای مقابله با آن به ایران محدود نیست و همه جهان را درگیر کرده است. این بخش چقدر می‌تواند آیینه‌ای از حماسه ای باشد که در جهان اسلام در جریان است؟
- ادای احترام به کسانی که جان خود را به خطر انداختند و خود را فدا کردند تا مردم را از وحشت ویروس کرونا نجات دهند بسیار مهم است، در حقیقت این افراد قهرمان هستند، هر کس که در این راه جانش را از دست بدهد، شهید است. من با دیدن صحنه‌هایی که کادر درمان شبانه روزی برای نجات بیماران تلاش می‌کنند متاثر می‌شوم. در واقع، کادر درمان همانطور که آنها ارتش سفید یا مدافعان سلامت می‌نامند، باید برای همیشه و به هر مناسبت مورد تجلیل قرار بگیرند. چه قدر خوب است که در شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و در حالی که هنوز این جهاد ادامه دارد، این قدردانی انجام شود.

این روزها خاورمیانه در شوک حادثه بندر بیروت است. در پی این حادثه تلخ، بسیاری از شهروندان کشته شدند و ناآرامی در لبنان شدت گرفت. از نظر شما منشا این رویداد کجاست؟  
- جستجو برای یافتن دلیل این رویداد ادامه دارد، احتمال دارد این واقعه عملی خرابکارانه یا تجاوز اسرائیلی باشد. بهتر است منتظر تحقیقات باشیم به تحقیقات ما در لبنان اعتماد کنید، ما به تحقیقات آمریکا یا غربی‌ها اطمینان نداریم. اگر سرنخ‌هایی از حضور اسرائیل وجود داشته باشد، بی‌تردید تحقیقات غربی آنها را پنهان خواهند کرد.
من احساس می کنم حادثه تروریستی در بندر بیروت اتفاق افتاده است. این مواد شش سال در بندر باقی مانده بود، بدون اینکه کسی قادر به حمل و نقل آنها باشد. اما در نتیجه گیری عجله ای ندارم و منتظر نتیجه تحقیقات هستم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha