«محمدحسن متولیزاده» روز یکشنبه در حاشیه بهرهبرداری از چهار طرح برقرسانی استان مرکزی در جمع خبرنگاران، افزود: تولید نیروگاههای خورشیدی و تجدیدپذیر فعال در نقاط مختلف کشور به ۸۰۰ مگاوات رسیده و سیاست وزارت نیرو فرهنگسازی استفاده از این نیروگاهها در مصرف خانگی و نصب بر پشتبامها است و در این راستا حمایتهایی نیز میشود.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات صنعت برق در استان مرکزی کمبود این انرژی در زرندیه به خصوص در نواحی صنعتی این شهرستان است که ساخت یک پست برق ۴۰۰ کیلو ولت در این شهرستان برنامهریزی شده که عملیات اجرایی آن در اسرع وقت آغاز میشود.
مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: راهاندازی یک نیروگاه چهار هزار و ۳۰۰ مگاواتی هم اکنون به صلاح نیست چرا که حداکثر کمبود برق از ۳۰۰ مگاوات ساعت تجاوز نمیکند و باید با مدیریت مصرف این کمبود جبران شود.
متولیزاده در خصوص سرقت تجهیزات برق نیز گفت: شبکه برق کشور بیش از ۹۰۰ هزار کیلومتر است و در برخی از مناطق به دلیل ارزش مالی قابل توجه تجهیزات برق به خصوص سیمهای مسی، سرقتهایی هم اتفاق میافتد.
وی جایگزین کردن کابلهای خودنگهدار به جای سیمهای مسی را یکی از مهمترین برنامههای وزارت نیرو دانست و اظها داشت: در این صورت هم از سرقت جلوگیری میشود و هم قدرت انتقال و توزیع نیرو افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت توانیز بیان کرد: با وجود کرونا، خسارتی در حوزه توسعه رقم نخورده است و استان مرکزی نیز با کمبود نیروی برق روبرو نیست، اما در بخشهایی از استان کمبود پستهای ۴۰۰ کیلوولت احساس میشود که در اسرع وقت تامین اعتبار و اجرایی میشود.
استاندار مرکزی نیز گفت: مشکل کمبود برق در این استان وجود ندارد و اگر مشکلی هم باشد در توزیع این انرژی است و برای حل این مشکلات نیز تمهیداتی اندیشیده شده است.
سید «علی آقازاده» افزود: ساخت یک پست ۴۰۰ کیلوولت در شهرستان خمین آغاز شده اما با توجه به اینکه این فرآیند بیش از سه هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد راهاندازی آن زمانبر خواهد بود.
وی یادآوری کرد: برای حل کمبود برق در شهرستان زرندیه نیز ساخت یک پست ۴۰۰ کیلوولت هدفگذاری شده که عملیات اجرایی آن در اسرع وقت آغاز میشود.
در این آیین نیروگاه ۲۰ مگاواتی «صیناکو» در مجاورت شهرک صنعتی ساوه، پست برق «۲۰-۶۳ شهر شهباز شازند»، پست برق «۲۰-۶۳ دودهک دلیجان» و پست سیار «زاویه زرندیه» با اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۶۰ میلیارد ریال بهرهبرداری شد.
حوزه برق منطقه ای باختر سه استان همدان، لرستان و مرکزی با ۷۷ هزار کیلومتر مربع مساحت، پنج میلیون نفر جمعیت و ۲ میلیون مشترک را در بر میگیرد.
نظر شما