دکتر سیدحسین گلدانساز روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به انتشار سالانه حدود یک هزار مقاله تحقیقاتی در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گفت: از این میزان فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد نتایج تحقیقات علمی قابل استفاده در عرصه کشاورزی است.
وی بیان داشت: تعداد تحقیقات انجام شده در مراکز دانشگاهی مطلوب نیست ولی با توجه به امکانات و زیرساخت های موجود بایستی به کشاورزان دستاوردهایی برسد که قابل انتظار باشد.
گلدانساز اظهار داشت: اجرای فعالیت های تحقیقاتی نیازمند امکانات آزمایشگاهی و زیرساختی است تا منتج به مقالات و انتشارات علمی شود که در واقع این امکانات فراهم نیست.
وی گفت: کارهای کشاورزی منابع طبیعی همچون بخش صنعت نیست که با یک مطالعه یکساله در کتابخانه به نتیجه برسد در حالیکه به نتیجه رسیدن تحقیقات در بخش کشاورزی زمان بر بوده و بودجه و هزینه ای می طلبد که در کشور کمتر بر روی آن سرمایه گذاری می کنند.
تولید بذر در کشور یکی از مهمترین نیازهای کشاورزی
گلدانساز با اشاره به نیاز به تولید بذر برخی از مخصولات کشاورزی، افزود: اکنون بذر برخی از محصولات کشاورزی و بیشتر محصولات سبزی و صیفی از خارج از کشور وارد می شود در حالیکه ظرفیت های لازم برای تولید این بذور در کشور وجود دارد.
وی اظهار داشت: دانش فنی تولید بذر سبزی و صیفی بایستی در دانشگاه تولید شود و برای به عرصه بردن آن را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد و این در حالی است که به نتیجه رسیدن تحقیقات تولید بذر حداقل ۱۰ سال زمان می برد که این مدت زمان برای رسیدن به یک بذر مناسب در آزمایشگاه، گلخانه و مزرعه است.
رییس پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه در دنیا طی این مدت زمان یک روال طبیعی و نرمال است، گفت: متاسفانه در کشور ما هیچ مرجع دولتی حاضر نشده با دانشگاه ها و از جمله پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران حتی برای اجرای یک پروژه تحقیقاتی پنج ساله همکاری کند.
وی افزود: اگر دولت بودجه مختصری برای تحقیقات می دهد فقط برای طرح های یکساله یا دو ساله است و اگر این روال حتی تا ۵۰ سال آینده توسط مسوولین کشور ادامه یابد، کشاورزی در کشور هیچ تغییری پیدا نمی کند.
گلدانساز تاکید کرد: با ادامه این روند کشور ما نیازمند واردات علمی و واردات کشاورزی و مواد غذایی می شود.
وی نمونه اجرای تحقیقات کشاورزی در دانشگاه ها را معرفی ۸ رقم انگور توسط اساتید این دانشگاه عنوان کرد و گفت: این ۸ رقم انگور در آزمایشگاه تولید شد که تحویل وزارت جهاد کشاورزی دادیم و معرفی این ارقام نتیجه حاصل ۲۰ سال تلاش هیات علمی بوده است.
پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج امسال یکصدو بیستمین سال فعالیت خود را جشن خواهد گرفت.
تاکنون در این دانشگاه حدود ۷۰ هزار دختر و پسر جوان تحصیل کرده اند.
هم اکنون در این پردیس دانشگاهی ۴۳۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما