به گزارش ایرنا، عباس سعیدی عصر دوشنبه در نشست خبری با بیان اینکه حوزه جهاد کشاورزی استان کرمان نزدیک به ۳۴ درصد اشتغال استان کرمان را پوشش داده در حالی که متوسط کشور ۱۸ درصد است افزود: طرحهای آماده افتتاح طی هفته دولت سال ۹۹ در حوزه پروژه آب و خاک، دامپروری، تولیدات گیاهی و صنایع تبدیلی هستند.
وی با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی اظهار داشت: رسالت کلی ما تامین غذای مردم در همه مکان ها و زمان ها برای آحاد جامعه قابل دسترس باشد و وظیفه دیگر این سازمان تامین سلامت غذاهای تولیدی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: بهره وری در حوزه های مختلف بخش کشاورزی در دستور کار ما قرار دارد و از امکانات و از نهادههای آب و خاک نهایت بهرهوری را داشته باشیم و با سیاستگذاری دولت کشاورزی از حالت معیشتی خارج و به سوی محصولی اقتصادی، صادراتی و پایدار پیش می رود زیرا تولید ناپدار می تواند شکننده باشد.
وی بیان داشت: هم اکنون در مجموع ۲.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در شمال استان کرمان تولید می شود و ارزش محصولات ۲۵ هزار میلیارد تومان ارزیابی میشود.
سعیدی افزود: هویت گذاری دام پیش از دولت یازدهم انجام نشده بود و طی هفت سال گذشته اجرایی شده و فقدان آن لطمههای اقتصادی و بهداشتی به سلامت و اقتصاد جامعه وارد میکند.
وی ادامه داد: ۱۰۰ هزار راس از مجموع سه میلیون و ۸۰۰ هزار دام سبک، ۱۰۳ هزار از مجموعه ۳۳۰ راس دام سنگین استان کرمان و ۶ هزار نفر شتر طی دولت های یازدهم و دوازدهم هویت گذاری شدند که این اقدام تاثیرات بسیاری روی سلامت و دامپروری دارد.
وی با اشاره به توسعه دامها با نژاد های پربازده در استان گفت: طی هفت سال ۶ هزار راس گاو با تولید شیر، گوشت بیشتر و تولید گوسفند آمیخته پربازده به ۱۰ هزار راس رسیده که این طرح مورد استقبال جامعه جوان قرار گرفته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: تولید بز کرکی اکنون یکهزار تن کرک در استان تولید می شود و تولید شیر از ۲۰۰ هزار تن به ۲۲۰ هزار تن، تولید تخم مرغ از ۱۴ هزار تن به ۱۷ هزار تن و مرغ از ۴۰ هزار تن به ۴۷ هزار تن افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: همچنین متقاضی برای پرورش مرغ در استان کرمان وجود دارد که با توجه به سیاست های کشور از آن جلوگیری می شود و تولید گوشت قرمز استان به علت برخی مشکلات ازجمله خشکسالی توسعه چندانی نداشته و از ۲۱ هزار به ۲۲ هزار تن طی هفت سال گذشته رسیده است.
سعیدی عنوان کرد: ۹۷۰ تن تولید شیلات استان کرمان طی ۶ سال گذشته به سه هزار تن افزایش پیدا کرده که استقبال خوبی از این فعالیت ها می شود و مزرعه پرورش ماهیان خاویاری قبل از دولت یازدهم در استان نداشتیم که اکنون ۱۰ تن تولید داریم و سه مزرعه در حال تولید است که می تواند درآمد اقتصادی خوبی داشته باشد.
وی افزود: بزرگترین مرکز پرورش آرتمیای کشور در نوق رفسنجان احداث شده که تولید آن در حال افزایش به ۲۰۰ تن است که این میزان تا پایان امسال به بهره برداری می رسد و همچنین بچه ماهی قزل آلا با راه اندازی مرکز تکثیر ماهیان سردابی تولید میشود و نیازی به خارج از استان نداریم.
وی اضافه کرد: اعتقاد داریم که بخش آموزش بهره برداران می تواند نقشی موثر در بهره وری و تولید محصولات کشاورزی استان کرمان داشته باشد و مراکز جهاد کشاورزی تجهیز و ساماندهی، ۵۵ واحد راه اندازی و تکمیل شده و ۴۱۰ نفر نیرو در این مناطق اشتغال به کار شده اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه ۳۳۹ پهنه بخش کشاورزی پهنه بندی شده در اختیار کشاورزان قرار گرفته است گفت: ۸۰ نفر محقق معین برای مرکز خدماتی تعیین کردیم و در مجموع ۳۸۵ هزار نفر - روز در هشت سال گذشته آموزش های ترویجی و مهارتی آموزش دیدند و هشت هزار و ۱۰۰ نفر مددکاران ترویجی کار آموزش را برعهده داشتند.
وی افزود: هم اکنون ۶۶۱ فقره پروانه بهره برداری در صنایع کشاورزی داریم که این میزان ۳۲۳ فقره تا پیش از سال ۹۲ بوده و نزدیک به ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
سعیدی یادآور شد: تعدادهای جوازهای تاسیس از یکهزار و ۱۱۵ به ۲ هزار و ۱۵۶ فقره طی دولت تدبیر و امید رسیده و ۱۲ هزار میلیارد تومان در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی استان سرمایه گذاری شده است.
وی عنوان کرد: ۲۴۹ واحد سردخانه در استان کرمان عمدتا در شهرستانهای شرقی قرار دارند که با ۳۳۱ هزار تن ظرفیت فعالیت می کنند و ۱۰۴ درصد طی ۶ سال گذشته احداث شده است.
سعیدی افزود: ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه طی هفت سال گذشته در قالب تسهیلات توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه جهاد کشاورزی استان کرمان پرداخت شده است.
وی تاکید کرد: ظرفیت واگذاری مجوز در لبنیات، ترمینال، ضبط پسته و گلاب استان تکمیل شده و در بخش آب و خاک و اجرای آبیاری تحت فشار استان کرمان طی ۶ سال گذشته بین سه استان کشور قرار گرفته و سال گذشته مقام دوم آبیاری تحت فشار کشور به کرمان اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار طی سال گذشته انجام شده و ۶ هزار هکتار در دست اجرا داریم که از ابتدای انقلاب تا ۹۲ ۴۷ هزار هکتار داشتیم و اکنون این آمار به ۹۲ هزار هکتار رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: ۲۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای قنوات از منابع ملی، استانی و ستاد بحران برای ۲۱۰ رشته قنات استان هزینه شد.
وی با اشاره به تولیدات گیاهی و توسعه کشت گلخانه ها به عنوان یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی گفت: گلخانه های استان کرمان از ۷۰ هکتار به ۲۵۰ هکتار طی دلت یازدهم و دوازدهم رسیده و در این زمینه ۴۰۰ میلیارد تومان در مجموع تسهیلات بانکی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: به ازای هر هکتار گلخانه در استان کرمان بین ۱۰ تا ۱۲ نفر اشتغال ایجاد می شود و تسهیلات بانکی برای گلخانه بدون محدودیت پرداخت می شود.
سعیدی افزود: توسعه کشت گیاهان دارویی در اولویت کار ما به علت اقتصادی و کم حجم بودن آن و در دستور کار قرار گرفته و در این راستا جایگزین اراضی کم بازده را داشتیم که سه هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی اجرا شد.
وی ادامه داد: در این راستا ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و سطح زیر کشت از ۶۸۰ هکتار به یکهزار و ۱۳۱ هکتار رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: یکی از موضوعات مهم بخش کشاورزی مکانیزاسیون محسوب می شود که هفت دهم اسب بخار ضریب مکانیزاسیون استان کرمان به ۱.۶۶ افزایش یافته و درجه مکانیزاسیون طی هفت سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته و اکنون به ۶۷ درصد رسید.
وی خاطرنشان کرد: استان کرمان ۵۰ هزار تن بذر طی هفت سال گذشته تولید کرد و نیازی به تامین بذر محصولات استراتژیک ازجمله گندم، جو و ذرت از خارج از استان نداریم و به خودکفایی رسیدیم و حتی ۲ هزار تن به سایر استان ها ارسال می شود و کشت دانه های روغنی سالانه پنج هزار هکتار طی مدت یاد شده افزایش می یابد.
سعیدی افزود: در مبارزه با آفات پسته، خرما، گردو و علف های هرز ۳۵۰ هزار هکتار نظارت مستقیم داشتیم و ۱۰ هزار هکتار در طول هفت سال گذشته اصلاح باغات اجرا شد و در این زمینه پرداخت ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی داشتیم.
وی عنوان کرد: فروشندگان سم در استان طی یک اقدام ساماندهی شدند و اکنون ۳۴۸ فروشنده پروانه صلاحیت فنی دارند و شمار فروشگاه فاقد پروانه به صفر رسید.
سعیدی بیان داشت: گندم برای نخستین بار در ردیف محصولات کشاورزی قراردادی قرار گرفت و کارخانه های ماکارونی ۱۰ هزار تن گندم مورد نیاز خود را با نظارت دولت از کشاورزان و بیش از قیمت دولت خریداری کردند و ۱۰ میلیارد تومان بیشتر پول در جیب کشاورزان رفت و مبالغ طی ۲۴ ساعت پرداخت شد و امسال ۶۵ هزار تن برنامه ریزی شده و از اکنون قرارداد میبندند.
وی افزود: نزدیک به ۱۰ هزار هکتار باغات و مزارع به صورت تجمیع شدند و تجمیع خرده مالکان سیستم آبیاری تحت فشار را اجرا کردند و در مجموع تسهیلات پرداختی بخش کشاورزی در شمال استان کرمان یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده است.
نظر شما