همراهی دولت با هلال‌احمر برای حمایت از آسیب‌دیدگان

۴ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۰۷
کد خبر: 83921605
فرهاد شرف پور
همراهی دولت با هلال‌احمر برای حمایت از آسیب‌دیدگان

تهران - ایرنا - دولت تدبیر و امید طی سال جاری حمایت‌های مهربانه‌ای را از جمعیت هلال‌احمر برای تخصیص بودجه لازم برای شارژ انبارهای پشتیبانی عملیات امداد و نجات، خرید تجهیزات، به روزرسانی و اورهال(بازآماد) بالگردهای زمین گیر هلال‌احمر برای بازگشت به ناوگان امداد و نجات هوایی این جمعیت و مجوز تامین خودروهای امدادی انجام داده است.

به گزارش ایرنا، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۹۲۲ میلادی(۱۳۰۱ ه. ش) تحت عنوان جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران تأسیس و توسط کمیته بین المللی صلیب سرخ به رسمیت شناخته شد و پس از آن به عضویت فدراسیون بین‌المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر درآمد.

از آغاز تأسیس، جمعیت ملی ایران به صورت مستقل فعالیت های خود را مطابق با اساسنامه و با نظارت هیأت مدیران شروع و در شهرهای مختلفی شعبات خود را ایجاد کرده است و غالبا مردم از طریق اوقاف و وجوه اهدایی عمده ترین نیازهای مالی هلال احمر را تامین می کنند. از ابتدای کار، جمعیت ملی ایران در بسیاری از فعالیت های عمومی همچون ارائه خدمات داوطلبانه، احداث بیمارستان های مامایی، تأسیس مراکز درمانی رایگان، تأمین آب و نظایر آن مشارکت داشته است.

در سال ۱۹۸۰ جمعیت ملی ایران نام و نشان خود را به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تغییر و شعبات استانی و محلی و امکانات و فعالیت های خود را گسترش داد. در حال حاضر جمعیت هلال احمر ایران اصلی ترین سازمان بشردوستانه و یکی از اعضای فعال نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر است و بیشترین فعالیت های جمعیت ملی ایران بر ارائه خدمات امدادی به افراد آسیب دیده سوانح طبیعی و ساخته دست بشر، انجام فعالیت های عام المنفعه و داوطلبانه و آموزش همگانی متمرکز است.

دستور رئیس جمهور برای تخصیص بودجه برای شارژ انبارها و اورهال کردن بالگردها

کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر ششم مرداد ۹۹ در نشست شورای معاونین امور مجلس وزارتخانه ها و سازمان های دولتی گفته بود: اوضاع انبارهای امدادی را به صورت مکتوب تقدیم رئیس جمهور کردیم و برای شارژ انبارهای امدادی، خرید تجهیزات و تقویت ناوگان های خودرویی این جمعیت نیاز به ۲ هزار میلیارد تومان بودجه است. رئیس جمهور محبت کردند و ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه برای این موضوع اختصاص دادند.

وی توضیح داده بود: هر چند این مبلغ نسبت به بودجه دو هزار میلیارد تومانی درخواستی، مبلغ ناچیزی است، اما رئیس جمهور در هیچ مقطعی چنین مبلغی را به جمعیت هلال احمر اختصاص نداده بود.

رئیس جمعیت هلال احمر در این نشست اضافه کرده بود: ۵۰ درصد این مبلغ الان در حساب های جمعیت هلال احمر است، مناقصات لازم برای خریداری اقلام شانزده گانه و چادرهای امدادی را انجام دادیم و هشت هزار و ۵۰۰ چادر امدادی جدید خریداری شده است.

تامین اعتبار ۵۰ میلیاردی برای بازآماد بالگردهای زمین‌گیر هلال‌احمر

رئیس جمعیت هلال‌احمر همچنین از دستور دکتر حسن روحانی برای تامین اعتبار ۵۰ میلیارد تومانی برای خرید تجهیزات، به روزرسانی و اورهال(بازآماد) بالگردهای زمین گیر هلال‌احمر برای بازگشت به ناوگان امداد و نجات هوایی این جمعیت خبر داده و افزوده بود: جمعیت هلال احمر ۲۴ فروند بالگرد امداد و نجات هوایی دارد که از این تعداد هشت فروند دچار مشکلاتی هستند و زمین گیر شده اند.  

وی اعلام کرده بود: با توجه به ماهیتی که در کشور ما وجود دارد و ایران به خاطر وقوع حوادث طبیعی، غیر طبیعی و انسان ساخت، در زمره ۱۰ کشور نخست بلاخیز دنیا قرار دارد، که از مجموع ۴۰ بلای طبیعی شناخته شده در جهان امکان وقوع ۳۱ نوع آن از جمله زلزله، سیل، آتش سوزی، رانش زمین، خشکسالی و نظایر آن در کشور وجود دارد که هلال‌احمر نیازمند یک ناوگان بالگردی خوب جزء بایست های اصلی در بحث امداد و نجات است.  

مجوز تامین ۹۰۰ خودروی امدادی هلال احمر صادر شد

مهدی ولی پور رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز روز ۲۳ تیر ۹۹ در مصاحبه ای با ایرنا اعلام کرده بود: مجوز تامین ۹۰۰ خودروی امدادی شامل (۳۰۰ آمبولانس، ۳۰۰ خودرو دوکابین و ۳۰۰ خودروی نجات) برای تجهیز ناوگان لجستیکی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر تایید شده است.

وی از موافقت کمیسیون امور زیربنایی صنعت و محیط زیست دولت با تامین این ۹۰۰ خودروی امدادی خبر داده و افزوده بود: براساس قانون جمعیت هلال احمر متولی اصلی اجرای وظیفه حاکمیتی دولت جمهوری اسلامی ایران در امدادرسانی به آسیب دیدگان حوادث و سوانح است. ههمچنین باید وظایف و ماموریت های مندرج در بند «ب» ماده ۲۷ قانون برنامه توسعه ششم کشور، آیین نامه امداد و نجات و اساسنامه خود را به انجام برساند.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفته بود: با وجود این قوانین امکانات، تجهیزات و ناوگان امدادی فعلی مورد استفاده در سطح کشور پاسخگوی ایفای وظایف محوله نیست، بنابراین لزوم حفظ توان آمادگی و پاسخ به حوادث و سوانح احتمالی آتی مستلزم تامین نیازهای خودروهای عملیاتی و لجستیکی ضروری این جمعیت به عنوان یکی از ابزارهای اصلی حضور به موقع و حمل و انتقال اقلام امدادی و تجهیزات و نیروهای عملیاتی است.

ولی پور افزوده بود: از سوی دیگر جمعیت هلال احمر یک نهاد بین المللی است و می بایست لزوما از استانداردهای لجستیکی فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر و کمیته بین المللی صلیب سرخ تبعیت کند و با توجه به شرایط محیطی کشور در انواع حوادث و سوانح آب و هوایی از جمله برف، کولاک، بهمن، سیلاب، زمین لرزه، رانش و ریزش و نظایر آن در نقاط صعب العبور کوهستانی، کویری، ساحلی و نظایر آن مستلزم استفاده از خودروهای کمک دار با توان مناسب به منظور امدادرسانی به متاثرین از وقوع حوادث و سوانح باشد.

وی با اشاره به تکالیف تعیین شده برای جمعیت هلال احمر توضیح داده بود: علاوه بر قوانین بالادستی مندرج در بند (الف) تکالیف وسیع و جدیدی براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی از تاریخ چهارم شهریور ۱۳۹۸ به این جمعیت ابلاغ شده و به استناد جزء ۲ بند (ب) ماده ۱۴ قانون جدید مدیریت بحران کشور، جمعیت هلال احمر موظف است با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کشور، نیروهای مسلح، شوراهای اسلامی شهر و روستا، شهرداری ها و دهیاری ها، فدراسیون های ورزشی از جمله نجات غریق و غواصی و کوهنوردی و صعودهای ورزشی و براساس استانداردهای سازمان، نسبت به نجات جان آسیب دیدگان از حوادث و سوانح و انتقال آنها به مراکز درمانی، اسکان اضطراری و تامین مایحتاج آنان تا رفع نیاز و ذخیره اقلام امدادی مربوط به خدمات یادشده اقدام کند.

وی اظهار کرده بود: طبق آخرین اطلاعات جمع آوری شده این سازمان برای تجهیز ناوگان لجستیکی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر در سراسر کشور نیازمند دریافت مجوز تامین و خرید هزار و ۴۰۰ خودروی عملیاتی(آمبولانس، دوکابین و ست نجات) است که در مرحله نخست با دریافت مجوز تامین ۹۰۰ خودروی امدادی شامل (۳۰۰ آمبولانس، ۳۰۰ خودرو دوکابین و ۳۰۰ خودرو ست نجات) برای تجهیز ناوگان لجستیکی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر از سوی کمیسیون امور زیربنایی صنعت و محیط زیست دولت بخشی این کسری مرتفع می شود.

در کنار حمایت های مهربانه دولت تدبیر و امید در سال جاری از جمعیت هلال احمر، اهم اقدامات این جمعیت از ابتدای سال جاری تاکنون هفته دولت(یکم تا هشتم شهریور ۹۹) برای تحقق اهداف این جمعیت از جمله تلاش برای تسکین آلام بشری، تامین احترام انسانها و کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم متقابل و صلح پایدار میان ملت ها و همچنین حمایت از زندگی و سلامت انسانها بدون در نظر گرفتن هیچگونه تبعیض میان آنها اینگونه ثبت و گزارش شده است.  

اقدامات معاونت امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر از فروردین تا مرداد ۱۳۹۹

هماهنگی با فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر برای باز شدن کانال مالی برای جمعیت و انتقال کمک های نقدی اهدایی از سوی فدراسیون و دیگر اهداکنندگان به داخل کشور، هماهنگی حضور ریاست جمعیت هلال احمر در چهل و یکمین نشست هیات حاکمه فدراسیون بین‌المللی و مدافعه‌گری از حقوق مردم ایران در برابر تحریم‌های یک جانبه، تهیه پیام‌های تسلیت و اعلام آمادگی جمعیت برای امدادرسانی در حادثه انفجار بندر بیروت، هماهنگی‌های داخلی و بین‌المللی اعزام تیم امدادی - درمانی به لبنان، هماهنگی دریافت کمک‌های نقدی اهداء‌کنندگان (فدراسیون بین‌المللی، دولت ژاپن، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، شرکت تتراپک) برای مقابله با  کووید ۱۹ جمعا به مبلغ 364 میلیارد و 638 میلیون و 200 هزار ریال، هماهنگی دریافت کمک‌های غیرنقدی (صلیب سرخ هنگ‌کنگ، سازمان جهانی غذا، سازمان امداد بین‌المللی، انجمن سلامت خانواده، بنیاد خیریه ایدهی پاکستان، صلیب سرخ کره جنوبی، سوئیس و سنگاپور) جمعا به مبلغ یکهزار و 251 میلیارد و 813 میلیون و 200 هزار ریال (به وزن تقریبی ۵۳ تُن) بخشی از اقدامات معاونت امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر بوده است.

همچنین هماهنگی دریافت ۱۲۴ محموله اقلام بهداشتی به وزن ۱۷۹ تن و تحویل به وزارت بهداشت، مشارکت در جلسات آنلاین درباره به روزرسانی اقدامات پاسخگویی به کووید ۱۹، اعلام دوره‌های آموزشی آنلاین در حوره‌های مختلف به واحدهای ذیربط جمعیت پیگیری امور جستجوی گمشدگان  و بازپیوند خانواده  در سطح ملی و بین المللی، هماهنگی با دفتر منطقه ­ای منا در خصوص اعلام وصول حق عضویت سال ۲۰۲۰، شرکت در نشست آنلاین هفتاد و پنجمین سالگرد بمباران هیروشیما و ناکازاگی و امضای توافق‌نامه با کمیته بین المللی صلیب سرخ در خصوص توزیع ست بهداشتی و بروشور اطلاع‌رسانی به مهاجران و پناهندگان افغانی در مرز دوغارون از دیگر اقدامات معاونت امور بین‌الملل و حقوق بشردوستانه این جمعیت بوده است.

 دستاوردها و عملکرد معاونت آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر در سال ۹۹

این معاونت در حوزه  اداره کل آموزش های همگانی اقدام به برگزاری دوره مجازی آمادگی در برابر زلزله برای عموم مردم با شرکت ۷۰ هزار نفر، دوره مجازی پیشگیری از کرونا ویروس برای عموم مردم با شرکت ۴۰۰ هزار نفر،  کمپین غرق نشویم با شرکت ۷۰ هزار نفر،  آموزش های همگانی برای کارکنان وظیفه نیروهای مسلح  در بدو خدمت،  مدرسه تابستانی مجازی با موضوع خانواده آماده،  آموزش های همگانی ویژه ۱۵۰۰ خانه های هلال در گروه های کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال، تدوین طرح جامع آموزش همگانی کرده است.

همچنین عملکرد این معاونت در حوزه اداره کل آموزش تخصصی و ضمن خدمت اقدام به برگزاری دوره آموزش ضمن خدمت آمادگی در برابر مخاطرات ویژه تمامی کارکنان دولت با همکاری سازمان مدیریت دولتی، برگزاری تعداد ۸ دوره ضمن خدمت برای تعداد ۱۰۵۲۹ نفر از کارکنان، دوره های حضوری ۵ مورد برای ۶۹۶ نفر، دوره های الکترونیکی ۳ مورد برای ۹۸۳۳ نفر، برگزاری تعداد ۲۳۳ دوره تخصصی و داوطلبی برای تعداد ۸۶۳۷ نفر از اعضاء و داوطلبان، بررسی تعداد ۱۰۲۸ شناسنامه مربیان و مستندسازی  اطلاعات و راه اندازی باشگاه علمی مربیان به صورت الکترونیکی (Journal Club) بوده است.

معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر  در حوزه اداره کل پژوهش و فناوری نیز اقدام به برگزاری نشست‌های علمی به‌صورت مجازی تحت عناوین «اپیدمیولوژی ها، اپیدمی‌ها و پاندمی بیماری کووید ۱۹ » و «مراقبت‌های روانی – اجتماعی در اپیدمی ها و بلایا»، تصویب اولویت‌های پژوهشی جمعیت هلال‌احمر در شورای پژوهش و فناوری این جمعیت، راه‌اندازی مرکز نوآوری و شتاب، بررسی و تصویب طرح‌های تحقیقاتی و پایان‌نامه‌های تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در کمیسیون معین شورای پژوهش و فناوری جمعیت هلال‌احمر و چاپ مقالات در پایگاه‌های علمی معتبر مانند Pubmed، Scopus، ISI، با Affiliation مراکز تحقیقاتی «مدیریت سلامت در تجمعات انبوه» و «تاب‌آوری در حوادث و بلایا» جمعیت هلال احمر کرده است.

عملکرد سازمان جوانان هلال احمر از اسفند ۹۸ تا مرداد ۹۹ 

این سازمان نیز در کنار تمامی حمایت های مهربانه دولت تدبیر امید از جمعیت هلال احمر با دارا بودن ۲۳۵۱۰۲ نفر جوان (بالای ۱۸ سال)  در ۲۸۲۴ کانون،  ۴۱۸۵۴۷ نفر کودک و نوجوانان (زیر ۱۸ سال) در ۹۹۳۹ کانون به بررسی اطلاعات فردی بیش از ۲۶۵۱۷۶ نفر از اعضا و داوطلبان سازمان و  بررسی اطلاعات فعالیتی بیش از ۱۶۹۲۵ نفر از اعضا و داوطلبان سازمان پرداخته است.

این سازمان در حوزه کودکان در مدت زمان یادشده اقدام به برگزاری مسابقه ملی «پوپک قصه گو»، برگزاری ششمین جشنوار ملی نقاشی "صلح و دوستی" (۴۰ هزارآثار ارسالی و ۳۵ اثر برتر)، مرحله کشوری مسابقه ماه پیشونی، تهیه کتاب های قصه ویژه کانون غنچه های هلال کرده و درحوزه دانش­ آموزی نیز  اقدام به تهیه فیلم های کوتاه آموزشی از محتوای کتاب دادرس، برگزاری جشنواره «هلال خندان من» با موضوع من هلال احمر را دوست دارم، چون ...، تدوین نسخه نهایی ویرایش جدید کتاب دادرس،  تدوین برنامه برای شبکه شاد، همکاری در رزمایش ملی کمک مومنانه کرده است.

در حوزه جوانان اجرای طرح ملی خدمات بشردوستانه از تاریخ ۲۵ اسفند ۹۸ تا ۱۵ اردیبهشت ۹۹ با مشارکت ۲۵۹۱۷  هزار نفر از اعضاء و ۶۱۷۴ نفر پرسنل در قالب تیم های سحر و سحاب به ۶۸۴/۱۴۶/۵ نفر از مردم جامعه خدمات بشردوستانه ارائه کرده است، ایجاد چهار زمین بازی کودک در استان گلستان و ۹ زمین بازی در استان لرستان با همکاری یونیسف در شهرهای آسیب دیده از سیل،  اجرای طرح ملی نهضت سبز (توزیع ۱۹۶۹۲۱ اصله نهال  بین عموم مردم و  کاشت ۷۲۱۸۸ نهال توسط اعضا)،  اجرای طرح ملی قرار مهربانی (اهدای خون) - (اهدای خون توسط ۱۳۸۷۱ نفر از اعضا و همکاران در ۳۱ استان)،  اجرای طرح ملی غمگساران جوان با هدف دلجویی و تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت و متوفیان بیماری کووید ۱۹، برگزاری سومین دوره انتخابات مجامع دبیران کانون های سازمان جوانان، برگزاری ششمین جشنواره عکس و فیلم کوتاه بشردوستی(فیلم ۱۵۰ مورد در قالب کلیپ کوتاه و عکس ۶۰۰ اثر با موضوع کرونا) و رونمایی از سامانه مهتاب (مرکز هدایت و توسعه ایده های برتر) از دیگر عملکرد سازمان جوانان جمعیت هلال احمر از از اسفند ۹۸ تا مرداد ۹۹ بوده است.

سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در مدت زمان یادشده اقدام به انعقاد تفاهم نامه فی مابین جمعیت هلال احمر و  ستاد مبارزه با مواد مخدر (امضای تفاهم نامه هفته جاری)،  انعقاد تفاهم نامه فی مابین جمعیت هلال احمر و وزارت آموزش و پرورش (امضای تفاهم نامه هفته جاری)، انعقاد تفاهم نامه فی ما بین سازمان جوانان و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انعقاد تفاهم نامه فی مابین سازمان جوانان با معاونت فرهنگی و اجتاعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کرده است.

اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان داوطلبان هلال احمر در سال ۱۳۹۹

با توجه به شیوع ویروس کرونا و وظایف این سازمان در زمان حوادث و بحران اغلب فعالیت های این سازمان و حوزه داوطلبان در استان های سراسر کشور در فروردین و اردیبهشت سال جاری، مربوط به مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا و همچنین ارائه خدمات به متاثرین ناشی از این ویروس می باشد که می توان به اجرای طرح «دست‌یار» هلال‌احمر برای کمک به آسیب دیدگان از کرونا و استقبال خیرین و مردم نوع دوست کشور از این طرح، اجرای طرح جمع آوری کفاره و واریز کفاره ۱۰ میلیارد ریالی جمع آوری شده از سوی هلال احمر به حساب نیازمندان و مشارکت در برگزاری منسجم تر و موثر انتخابات این جمعیت اشاره کرد.

همچنین افتتاح و رونمایی از سه دستگاه اکسیژن ساز، دستگاه سونوگرافی اهدایی توسط خیرین جمعیت هلال احمر به بیمارستان نورافشار، افتتاح موقوفه بیمارستان آرش و افتتاح مرکز درمانی خیر ساخت (استان گلستان) از اقدامات ویژه این سازمان در هفته دولت امسال بوده است.

سازمان داوطلبان با شیوع بیماری کرونا از اواخر بهمن سال ۱۳۹۸، جمعیت هلال احمر با تشکیل ستاد کرونا اقدامات و فعالیت های بشردوستانه خود در این خصوص را آغاز کرد و در خصوص جذب مشارکت های مردمی، سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با به وظیفه ذاتی خود در خصوص پیشگیری و مبارزه با کرونا به ویژه در مناطق و اماکن پرخطر و گروه های آسیب پذیر، اقدامات و فعالیت های خود را به دو بخش «جذب مستقیم مشارکت های مردمی در خصوص پیشگیری و مبارزه با کرونا» و «مدیریت تشکل های مردم نهاد در جذب مشارکت های مردمی در پیشگیری و مبارزه با کرونا» تقسیم کرد.

در این بخش برگزاری فراخوان جمع آوری کمک های مردمی توسط مراکز استانها و شعب جمعیت هلال احمر در سراسر کشور با همکاری تعداد  ۱۰۰۰ خانه هلال و مشارکت ۷۲ هزار و ۶۹۴ داوطلب به میزان ۱.۱۵۴.۰۰۰ نفر ساعت، جمع آوری هزار و ۲۵۵ میلیارد ریال کمکهای نقدی و غیر نقدی،  تجمیع مبلغ ۳۲۰ میلیارد ریال کمک‌های نقدی مردمی در حساب‌های کشوری جمعیت هلال احمر، تجمیع مبلغ ۵۰ میلیارد ریال کمک‌های نقدی مردمی در حساب‌های غیرقابل برداشت استانها و ساماندهی و هدایت کمک‌های غیر نقدی مردمی به ارزش ۸۸۵ میلیارد ریال از سوی سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر انجام شده است.

همچنین در مدت یادشده همچنین ۲۳۰ هزار بسته و سبد حمایتی و معیشتی اهدایی مردمی در بین خانوارهای متاثر از کرونا و  ۲۵۷ هزار پک و بسته بهداشتی اهدایی مردمی در بین اقشار آسیب پذیر تهیه و توزیع شده است.

برپایی تعداد ۹۷۴ کارگاه تولید ماسک و لباس سرهمی بیمارستان توسط داوطلبان خانه های هلال و تولید تعداد ۶ میلیون و ۱۲۳ هزار عدد ماسک، ۲۲۴ هزار جفت دستکش و ۸۱ هزار لباس سرهمی،  ترغیب و تشویق داوطلبان به اهدای خون با توجه به کمبود ذخیره خون در کشور و اهدای ۲۵ هزار واحد خون توسط داوطلبان، پوشش تعداد هزار و ۵۲۸ محله از مناطق حاشیه نشین و کم تر برخوردار و اجرای پروژه و طرح های پیشگیری از کرونا، صدور مجوز برای ۴۶ تشکل مردم نهاد و هماهنگی و تعامل جهت تامین خیریه ها و تشکلهای پشتیبان برای بیمارستانهای درگیر با بیماران کرونایی و پیگیری و هماهنگی جهت تامین هزینه تعداد ۴۴ دستگاه ونتیلاتور(دستگاه کمک تنفسی در راستای پیشگیری و مبارزه با کرونا) به ارزش ریالی ۶۱، ۱۳۹، ۰۰۰، ۰۰۰ ریال  با مشارکت و حمایت خیرین، داوطلبان و بنگاه های اقتصادی از دیگر فعالیت های سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در بخش جذب مستقیم مشارکت های مردمی در خصوص پیشگیری و مبارزه با کرونا بوده است.

 فعالیت های سازمان داوطلبان در مدیریت تشکل های مردم نهاد در جذب مشارکت های مردمی در پیشگیری و مبارزه با کرونا نیز مهم و حائز اهمیت است و این سازمان در این بخش نیز با توجه به اینکه بخشی از خدمات و کمک های مؤمنانه ­ای که در موضوع کرونا از سوی جمعیت هلال احمر صورت گرفت از طریق تشکل های مردم نهادی بود که با مجوز و مدیریت این سازمان اقدام به جمع آوری و توزیع کمک های مردمی کرد که در این خصوص با صدور ۴۷ مجوز برای خیریه ها و تشکل های مردمی نهادی که متقاضی مشارکت در موضوع کرونا بودند نسبت به مدیریت و سازماندهی آنها اقدام و زمینه فعالیت تشکل‌های مردم نهاد در چهار حوزه گندزدایی و ضدعفونی معابر و اماکن،  بعنوان معین بیمارستان‌های بیماران کرونایی،  تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی برای خانوارهای آسیب‌دیده از کرونا و آموزش و توزیع بسته های بهداشتی در اماکن و مناطق پر خطر مشخص کرده است.

توزیع ۶۴۸ هزار و ۲۵۲ سبدهای معیشتی با میانگین قیمت ۹۲۶/۳۴۰/۲ ریال در بین خانوادهای نیازمند و متاثر از کرونا،  آموزش و توزیع ۸۰۱ هزار و ۳۳۳ بسته های بهداشتی در اماکن و مناطق پر خطر با میانگین قیمت ۵۹۴/۲۳۸ ریال،  تهیه و توزیع ۱۲۸ هزار و ۶۳۴ عدد ماسک فیلتر دار، تهیه و توزیع  ۲۰۰ هزار و ۸۸۱ عدد ماسک معمولی،  تهیه و توزیع ۴۵۰ هزار و ۱۴۷ عدد ماسک N ۹۵،  تهیه و توزیع ۲۶۰ هزار و هفت عدد ماسک سوپاپ دار،  تهیه و توزیع یک میلیون و ۳۳۵  جفت دستکش و  تهیه و توزیع سه میلیون و ۴۸ هزار و ۳۰۲ لیتر مواد ضد عفونی کننده بخشی از اقدامات و فعالیت های داوطلبان فعال جمعیت هلال احمر در خصوص پیشگیری و مبارزه با کرونا به ویژه در مناطق و اماکن پرخطر و گروه های آسیب پذیر بوده است.

همچنین در مدت یاشده ۱۹ تشکل مردم نهاد معین ۲۴ بیمارستان استان تهران شده و ۲۶۱ بیمارستان و مرکز درمانی در سطح کشور از کمک های تشکل های مردم نهاد برخوردار شده اند و با حمایت خیرین، نیکوکاران و کمک تشکل های مردم نهاد ۲۲ هزار و ۵۶۵ لیتر الکل، ۴۴ هزار و ۷۲۰ گان بیمارستانی و ۵۵ هزار و ۱۷۶ لباس ایزوله بیمارستانی برای استفاده در بیمارستان های و مراکز درمانی تهیه و توزیع شده است.

اقدامات سازمان امداد و نجات هلال احمر از یکم فروردین تا ۳۱ مرداد ۹۹

سازمان امداد و نجات این جمعیت نیز در مدت یادشده ۱۲۳۱۰ مورد ماموریت امداد و نجات برای امدادرسانی به ۸۹۴۹۰ نفر از افراد آسیب دیده ناشی از حوادث مختلف،  نجات فنی ۳۷۳۹۰ نفر مصدوم و افراد گرفتار در حوادث جوی، ترافیکی، ساحلی و کوهستان،  اسکان اضطراری ۹۳۸۴ نفر آسیب دیده  و در راه مانده و اعزام ۶۳۴۱ نفر مصدوم به صورت زمینی و هوایی به مراکز درمانی انجام داده است.

کاهش ۵۳ درصدی ماموریت های امداد و نجات نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸(باتوجه به کاهش بار ترافیکیر جاده ها و محورهای مواصلاتی به دلیل شیوع ویروس کرونا)، سهم ۵۵ درصدی ماموریت های امداد و نجات ترافیکی طی روزهای گذشته از کل ماموریت ها، نجات فنی (رهاسازی) ۱۴۸۵ مصدوم در سوانح ترافیکی برون شهری، انجام ۳۱۴ ماموریت امداد و نجات در محیط های آبی کشور، امدادرسانی به بیش از ۷۱ هزار نفر از افراد آسیب دیده سوانح جوی و رشد ۱.۵ درصدی ماموریت های امداد و نجات در کوهستان نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ از دیگر اقدامات این سازمان پس از انجام حمایت های مهربانه دولت تدبیر و امید از جمعیت هلال احمر بوده است.

فعالیت ­های مجتمع دارویی درمانی هلال ایران در حوزه درمان

راه­ اندازی درمانگاه کرونا به منظور مساعدت و خدمت رسانی به بیماران کرونایی کشور با رعایت موارد بهداشتی و جداسازی درمانگاه عفونی و کرونا از سایر بخش­های درمانی، تشکیل ستاد کرونای مجتمع در جهت بررسی، برنامه­ ریزی و اجرای پروتکل­ های بهداشتی بر اساس آخرین دستورالعمل ­های صادره از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد ملی مبارزه با کرونا، اطلاع ­رسانی رعایت پروتکل­ های بهداشتی در خصوص جلوگیری از انتشار ویروس کرونا به مراجعین و کارکنان، قرار دادن تجهیزات ضدعفونی کننده در سالن­ها و محوطه مجتمع، نشان­گذاری صندلی­ها و صفوف جهت رعایت فاصله اجتماعی و نظایر آن،  اختصاص فضای متناسب با استانداردهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به کلینیک پوست، مو، زیبایی و لیزر مجتمع،  خرید تعداد ۹ عدد تخت دیالیز ۴ موتوره جهت رفاه و آسایش حال بیماران دیالیزی بخشی از فعالیت های این مجتمع دارویی و درمانی وابسته به جمعیت هلال احمر بوده است.

بررسی و حل مسائل و مشکلات بهداشتی و درمانی مددجویان بیمار مراجعه ­کننده به این واحد از طریق انجام مصاحبه و اجرای طرح ­های کمکی جهت رفع مشکلات آنان،  برنامه ­ریزی در جهت جذب افراد خیّر و شناسایی و ایجاد ارتباط حرفه­ای با منابع مالی، اجتماعی، رفاهی و درمانی از جمله ارتباط با مؤسسات خیریه، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و غیره، جهت کمک به حل مشکلات اقتصادی مددجویان بیمار و پرداخت هزینه­ های درمانی آنان از دیگر فعالیت ­های مجتمع دارویی درمانی هلال ایران در حوزه مددکاری اجتماعی و  انجام مذاکرات و جذب همکاری چند شرکت جهانگردی فعال در حوزه گردشگری سلامت در خصوص معرفی بیمار خارجی به این مجتمع از دیگر فعالیت ­های مجتمع دارویی درمانی هلال ایران در حوزه توریسم درمانی Medical Tourism بوده است.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده‌ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند.

این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، تأمین احترام انسان‌ها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت‌ها و حمایت از زندگی و سلامت انسان‌ها بدون درنظرگرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.

جمعیت هلال احمر اکنون در زیرمجموعه خود دارای چهار سازمان فعال و گسترده در زمینه‌های مختلف امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، تدارکات پزشکی، یک معاونت در زمینه خدمات درمانی و توانبخشی، یک شرکت در زمینه تولید محصولات نساجی و ملزومات امدادی، یک مؤسسه علمی کاربردی و یک مرکز پزشکی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج و زائران عتبات عالیات است.

همچنین دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران نیز با محوریت جمعیت هلال احمر فعالیت می‌کند.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با سابقه‌ای بیش از ۹۰ سال در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تأسیس خود تا به حال در مسیر اهداف انسان دوستانه و اصول هفت‌گانه نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha