تقویت صنعت و کشاورزی در شرایط کنونی که کشور با مشکل تحریمهای ظالمانه مواجهه است، بهترین راهکار برای حفظ و ارتقای توان اقتصاد ملی است و به همین دلیل مسئولان استان ضمن حمایت، انتظار ویژهای از این دو بخش برای بالا بردن ظرفیت فعالیتهای تولیدی و اشتغال دارند.
از طرف دیگر قم به دلیل ویژگیهای محیطی، نزدیکی به پایتخت و همچنین برخورداری از نیروی انسانی ماهر و توانمند در بخش صنعت و کشاورزی، در تولید بسیاری از محصولات این دو حوزه صاحبنام و دارای جایگاه مطلوب است که با بهرهبرداری از طرحهای موردنظر بخش صنعت و کشاورزی در هفته دولت، این ظرفیت و توان تولیدی ارتقا خواهد یافت.
وجود شهرک های صنعتی متعدد و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در استان قم، آن را به بهشت سرمایه گذاری و منطقه ای طلایی برای حضور فعالان اقتصادی جهان اسلام و سایر مناطق دنیا تبدیل کرده است؛ زمین های پهناور استان قم آماده است با حضور سرمایه گذاران خارجی و حجم گسترده سرمایه های وارده شده به آن، فضایی مطلوب را برای فعالیت های اقتصادی به وجود آورد.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) -قنوات- و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
در این میان دو شهرک صنعیت شکوهیه و سلفچگان دارای ظرفیت های مختلفی برای سرمایه گذاری و راه اندازی صنایع تولیدی محسوب می شوند. امروز منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان می تواند یکی از مناطق بزرگ جذب سرمایه گذاری های خارجی به خصوص در بخش صنایع پیشرفته و پاک باشد.
همزمان با هفته دولت ۲۱۱ طرح در قم به بهرهبرداری میرسد
استاندار قم در این رابطه گفت: همزمان با هفته دولت ۲۱۱ پروژه بااعتبار پنج هزار و ۳۷۶ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای یک هزار و ۴۷۴ تن افتتاح میشود.
بهرام سرمست افزود: این پروژهها در بخشهای صنعت، کشاورزی، زیربنایی، زیستمحیطی، آموزش عالی، شهرداریها، بهداشت و درمان و گردشگری برنامهریزیشده است.
استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب عنوان کرد: در این زمینه با یک برنامه محوری و تفکر راهبردی حتی در دوران کرونا خود را مقید میدانستم که نهایت پیگیری و برنامهریزی برای جهش تولید و رونق تولید داشته باشم.
وی بابیان اینکه اولویت حوزه عمرانی اتمام پروژههای نیمهتمام در بخشهای مختلف است، تأکید کرد: شورای معاونین را مکلف کردهام هرکدام دو پروژه اولویتدار را مشخص کنند و پروژهها را در سه بازه زمانی مشخص به اتمام برسانند.
وی تاکید کرد: استان قم دارای جایگاه ویژهای بوده و محل تردد زائرین و مسافرین مختلف در طول سال و مقامات کشوری و لشکری است، این استان در شاهراه مبادلاتی هفده استان قرار دارد و مناسبتهای مهمی در سطح و شان استان قم بزرگ داشته میشود که نیازمند برنامهریزیهای متقن و جامع است.
۳۲ واحد صنعتی طی هفته دولت در قم به بهرهبرداری میرسد
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز گفت: ۳۲ واحد صنعتی به مناسبت هفته دولت با سرمایهگذاری ۲۷۳۲ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۸۴۵ تن بهصورت مستقیم به بهرهبرداری خواهد رسید.
محمود سیجانی بیان کرد: مراسم افتتاح پنج مورد از واحدهای صنعتی یادشده بهصورت همزمان با حضور مسئولان ملی و استانی در قم برگزار خواهد شد که با بهرهبرداری از این واحدها در شهرک صنعتی شکوهیه و محمودآباد قم با سرمایهگذاری بیش از ۲هزار میلیارد ریال برای ۲۰۳ تن بهصورت مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
وی افزود: تولیدات این واحدها در زمینه صنایع فلزی(تولید کلید)، ابزاردستی و یراقآلات عمومی، تولید انواع محصولات پلاستیکیIML، تولید انواع قیر پلیمری، قالب ریختهگری و انواع پری فوم و انواع درپوش پلاستیکی است.
وی ادامه داد: همچنین ۲۷ واحد تولیدی دیگر نیز در زمینه تولید انواع محصولات صنعتی با سرمایهگذاری ۷۲۷ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای ۶۴۲ تن طی این هفته در قم بهطور همزمان به بهرهبرداری خواهد رسید.
سیجانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در جشنواره شهید رجایی استان بر اساس ارزیابی عملکرد در سال ۹۸ بهعنوان دستگاه شایسته تقدیر برگزیدهشده است که نشان از اهتمام این دستگاه برای تقویت هرچه بیشتر حوزه تولید استان در سال جهش تولید دارد.
وی بیان کرد: باوجود محدودیت ایجادشده در اثر تحریمهای ظالمانه، صنعت استان در مسیر رشد و شکوفایی حرکت میکند و بسیار از واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی قم اکنون با ظرفیت مناسب و در سه نوبتکاری مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: جایگاه صنعت قم با همکاری تولیدکنندگان و حمایت مسئولان روزبهروز تقویتشده و این استان در تولید بسیاری از محصولات صنعتی در سطح کشور صاحبنام و دارای افتخار است.
حجم سرمایهگذاری انجامشده برای واحدهای صنعتی استان قم فراتر از ۵۱ هزار میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایهگذاری صورت گرفته در حدود ۲هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی و تولیدی استان برای بیش از ۵۷ هزار تن فرصت اشتغال ایجادشده است.
۲۷ طرح کشاورزی به مناسبت هفته دولت در قم افتتاح میشود
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم نیز در این رابطه گفت: به مناسبت هفته دولت در سال جهش تولید، ۲۷ طرح در بخش کشاورزی استان بااعتباری بالغبر ۵۱۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری میرسد.
عباس پورمیدانی بیان کرد: این طرحها طی آیینی با حضور مسئولان ملی و استانی به بهرهبرداری خواهد رسید و نقش موثری در ارتقای جایگاه کشاورزی قم خواهد داشت.
وی ادامه داد: با افتتاح طرحهای یادشده در بخشهای مختلف کشاورزی استان، برای ۱۶۱ تن بهصورت مستقیم فرصت شغلی ایجاد میشود که این میزان اشتغال در حوزه کشاورزی رقم قابلتوجهی است.
وی افزود: طرحهای قابلافتتاح بخش کشاورزی استان در حوزههای آبوخاک(۱۰ پروژه)، تولیدات دامی(۶ پروژه)، شیلات و امور آبزیان(۹ پروژه)، صنایع تبدیلی و غذایی (یک پروژه) و تولیدات گیاهی(یک پروژه) است.
پورمیدانی گفت: تمامی طرحهای موردنظر با استفاده از نظرات کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم به مرحله اجرا درآمده و بر اساس راهبرد تغییر الگوی کشت استان است و علاوه بر گسترش تولیدات دامی و شیلات، موجب حفظ و ارتقای سطح مزارع و باغهای قم میشود.
وی بیان کرد: تلاش داریم با اجرای برنامههای عملیاتی همچون استفاده از سامانههای نوین آبیاری و ارقام گیاهی متناسب با شرایط آب و هوایی قم، سطح تولیدات محصولات کشاورزی استان را تا حد امکان افزایش دهیم.
وی ادامه داد: تامین امنیت غذایی شهروندان مهمترین هدف بخش کشاورزی استان است و در این رابطه علاوه برافزایش کمی محصولات به دنبال ارتقای هرچه بیشتر کیفیت و سلامت تولیدات هستیم.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی نیمی از سهم اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
از مجموع بیش از ۱۴هزار بهرهبردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و ۱۰۰ تن بانوان هستند، میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
دوم تا هشتم شهریورماه سالروز انفجار دفتر نخستوزیری به دست منافقان و شهادت مظلومانه شهیدان محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر رئیسجمهوری و نخستوزیر در سال ۱۳۶۰ به نام هفته دولت نامگذاری شده است.
نظر شما