کاهش ابتلا به کرونا با پرهیز از سفر

۴ شهریور ۱۳۹۹، ۱۳:۱۵
کد خبر: 83921782
کاهش ابتلا به کرونا با پرهیز از سفر

تهران-ایرنا- ویروس کرونا تنها یک فرد یا خانواده را درگیر خود نمی‌کند، بلکه با قدرت انتشار خود، اکنون جهان را درگیر کرده است. بنابراین با توجه به قدرت انتشار بالای این ویروس، همه آحاد جامعه باید تمام پروتکل‌های بهداشتی را رعایت و به هشدارهای مسوولان وزارت بهداشت مبنی بر تداوم رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری‌ها توجه کنند و به مسافرت و مهمانی نروند.

بیش از هشت ماه از شیوع ویروس کرونا می‌گذرد و هنوز دارویی قطعی برای آن کشف نشده است این بحران باعث شده است که بزرگترین رویدادهای جهانی از المپیک گرفته تا مجمع عمومی سازمان ملل و تا جلسات شورای امنیت تعطیل شوند. در ایران بسیاری از مراسم ها مانند ایام محرم هم باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود زیرا غفلت از این زمینه می‌تواند نتایج جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد. همچنین با توجه به تعطیلات پیش‌رو بهترین راه برای کاهش و قطع زنجیره انتقال کرونا در خانه ماندن است زیرا ارزیابی‌های منتشر شده داخلی و حتی بسیاری از آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که افزایش سفرهای مردم در ماه‌های گذشته تاثیر بسزایی بر بالارفتن آمار ابتلاء به ویروس کرونا و نرخ مرگ و میر ناشی از آن داشته است.

رسانه‌های اصولگرا

در حال خروج از رکود اقتصادی ناشی از کرونا هستیم

روزنامه رسالت در گزارشی به بازتاب سخنان عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی پرداخته و نوشت: روزنامه رسالت:در ۴ ماه اول سال به خاطر شیوع کرونا رکودی در اقتصاد ایران اتفاق افتاد، ولی شاخص های ماهانه صنعت نشان می دهد که ما در حال خروج از این رکود مقطعی هستیم. تحریم های ظالمانه ای که علیه ملت ایران و کشور برقرار شد، بی سابقه ترین تحریم و فشار اقتصادی بود. طبعا در این فشار اقتصادی بانک مرکزی به عنوان خط مقدم جنگ اقتصادی تمام تلاش خود را انجام داد تا بتواند این فشار حداکثری دشمن را خنثی و همچنین بتواند از بهم خوردن شاکله اقتصادی کشور جلوگیری کند. به لطف خدا و به کمک همکاران عزیز در سیستم بانکی و بانک مرکزی توانستیم این دوره بسیار سخت را پشت سربگذاریم که جای بسی مباهات دارد. از مقام معظم رهبری ممنون هستم چرا که همواره حمایت ها و راهنمایی هایشان سرلوحه کار همه در این نهاد پولی و بانکی بوده است. معظم له در این شرایط سخت حمایت ها و پشتیبانی های خوبی از بانک مرکزی داشته و دارند. همتی بیان داشت: اگر نبود حمایت ها و پشتیبانی ایشان، قطعا نمی توانستیم در این مسیر موفق باشیم.

سهامدار کرونا نشوید

روزنامه وطن امروز در گزارشی نوشت:موج افزایش ابتلا به کرونا اخیرا تا حدودی فروکش کرده اما تجربه نشان داده عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم و افزایش سفرها رابطه مستقیمی با روند ابتلا و تعداد قربانیان دارد. به همین علت معاون وزیر بهداشت هشدار داده مردم در تاسوعا و عاشورا سفر نروند. ایرج حریرچی در این باره گفت: هرگونه عادی‌پنداری و عادی‌سازی، احتمال انتقال کرونا را بالا می‌برد و به این دلیل توصیه می‌کنیم خانواده‌ها سفرهای غیرضرور را به تعویق بیندازند. وی در نشست خبری گفت: توقف شیب کرونا بستگی به رفتار اجتماعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم دارد. حریرچی افزود: بعد از موج دوم کرونا، با رعایت پروتکل‌ها توانستیم میزان مرگ‌ومیر را به ۴۵ درصد و بستری را به ۴۰ درصد کاهش دهیم اما میزان ابتلا از دوران اوج که فروردین بود، بالاتر است. وی با اشاره به اینکه طی روزهای آینده با فصل سرما مواجه می‌شویم، اظهار داشت: در فصل سرد، بیماری‌های تنفسی افزایش می‌یابد و با توجه به اینکه مردم در فضای بسته هستند، ممکن است بیماری کرونا بیشتر منتقل شود. معاون وزیر بهداشت درباره سفرهای غیرضرور هموطنان تصریح کرد: مردم باید مسافرت‌های غیرضرور را به تأخیر بیندازند و جوانان و خانواده‌ها از سفر پرهیز کنند و سنتی را که در گذشته وجود داشت و مردم عاشورا و تاسوعا را به زادگاه خود می‌رفتند به حداقل برسانند. وی ادامه داد: هرگونه عادی‌پنداری و عادی‌سازی کرونا احتمال انتقال را بالا می‌برد و فراموش نکنید عامل انتقال ویروس از چین به ایران، سفری بود که انجام شد و از شهرها به روستاها صورت گرفت.

روحیه دفاع مقدس در بحران کرونا تجربه شد

خبرگزاری مهر به گفت و گو با شهریار نفیسی، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران  پرداخته و آورد: این روزها یادآور دوران دفاع مقدس است، با این تفاوت که دشمن امروز ما یک ویروس خطرناک و ناشناخته است. این طور می توانم تفسیر کنم که روحیه حاکم بر مدافعانی که درگیر دفاع مقدس شدند را بار دیگر در بحران کرونا تجربه کردیم. گذشت، ایثار، فداکاری و نوع دوستی در همه آحاد جامعه موج می زد. رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به ویروس کرونا، گفت: یک ذره کوچک توانست تمام معادلات جهانی را به هم بریزد. نفسی افزود: شوک این ویروس توانست ما را به خودمان بیاورد. امیدوارم در تمام سطوح دانشگاه توانسته باشیم یک پله از آنچه از قبل بودیم فراتر رفته و ارتقا پیدا کرده باشیم.

قفل بانک ها بر تسهیلات کرونایی

روزنامه خراسان در گزاشی نوشت:با شیوع ویروس کووید۱۹ در اسفندسال گذشته، بنا بر دستورالعمل‌های ابلاغی ستاد مبارزه با ویروس کرونا برای حفظ سلامت مردم، دولت از همان ابتدا بحث حمایت از متضرران کرونایی را مطرح و سرانجام با اذن رهبر معظم انقلاب در ابتدای اردیبهشت‌ امسال، تسهیلات ۷۵ هزارمیلیاردی برای ۱۴ رسته متضرر از کرونا را با نرخ سود ۱۲ درصد و فرصت تنفس سه ماهه به شبکه بانکی ابلاغ کرد. متضرران کرونا در سامانه کارا که مخصوص این تسهیلات بود ثبت‌نام کردند و  بعد از کش‌وقوس‌های فراوان سرانجام در تیر سهم استان خراسان رضوی از این تسهیلات به مبلغ ۲۸۷۰ میلیارد تومان مشخص شد.

خبرگزاری صراط نیوز در گزارشی نوشت:ویروس کرونا همچنان سلامتی تعداد بی شماری از مردم را تهدید می‌کند و بسیاری از مردم بیشتر از گذشته وقت خود را در خانه می‌گذرانند. اما چگونه می‌توان این ویروس را از خانه بیرون کرد؟ صفحه کلیدها را ضد عفونی کنیداز صفحه کلید گوشی تا صفحه کلید لپ تاپ و کامپیوتر می‌تواند منبعی از حضور ویروس‌ها و باکتری‌ها باشد، بنابراین توصیه می‌شود که همیشه صفحه کلیدهای مختلف را ضدعفونی کنید. گاز و فر خود را تمیز کنیدوقتی صحبت از نظافت اجاق گاز یا فر می‌شود بسیاری از افراد تصور می‌کنند این موضوع ارتباطی با کرونا ندارد، اما نظافت محیط اطراف اجاق گاز و فر و بدنه این موارد نیز در کنترل شیوع کرونا موثر است. تخته‌های برش سبزی را نظافت کنیددرست است که تحته‌های برش اغلب پس از کار شسته می‌شوند، اما شستشو با آب و بدون مواد ضدعفونی بسیار اشتباه است. حتی اگر یک خیار یا هویج را روی تخته برش زده اید حتما تخته را ضدعفونی کنید. حمام و سرویس بهداشتی را ضدعفونی کنید. بسیاری از افراد معتقدند شستشوی حمام الزامی نیست، اما هم محیط حمام و هم محیط سرویس بهداشتی نیاز به ضدعفونی دارند. سینک و کابینت آشپزخانه را تمیز کنید. تمیز بودن کابینت هاو سینک آشپزخنه نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است، سعی کنید در فواصل زمانی مشخص، سینک و کابینت را تمیز کنید.

تاثیر کرونا بر سلامت مادران باردار

خبرگزاری فارس به بازتاب سخنان مهری مشایخی عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان پرداخته و آورد:در ایران مانند تمام کشورهای دنیا برای درمان زوج‌های نابارور از روش‌های نوین استفاده می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به IVF، تخمک اهدایی و رحم اجاره‌ای اشاره کرد البته زوجین باید قبل از استفاده از روش‌ها اقدامات تشخیصی را انجام دهند و بر اساس اندیکاسیون‌ها از این روش‌ها استفاده می‌شود. وی با بیان اینکه زوجین نابارور در این دوران باید اقدامات تشخیصی را انجام دهند، گفت: در کشور ما همه روش‌های درمان انجام می‌شود و میزان موفقیت به اندازه سایر کشورهاست. این متخصص زنان در پاسخ به این پرسش که بیماران بیشتر از کدام روش استفاده می‌کنند، افزود: آ یو آی، آی وی اف و میکرواینجکشن از جمله روش‌هایی است که فرد با آن‌ها درمان می‌شود، اما اثربخشی روش‌های درمان بر اساس سن زوجین متفاوت است و اثربخشی این روش‌ها از ۳۰ تا ۴۵ درصد است. مشایخی درخصوص تأثیر کرونا بر بارداری افراد، گفت: کرونا ویروسی ناشناخته است و هنوز فرصت مطالعاتی کافی نداریم، اما ابتلای مادر باردار می‌تواند عوارضی را بر روی جنین داشته باشد؛ طبق آخرین مطالعات، کرونا از مادر به جنین منتقل می‌شود. عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان گفت: شاید عوارض این ویروس که روی جنین چه اثراتی می‌گذارد طی سال‌های بعد ببینیم، لذا لازم است اگر کسی قصد بارداری در این دوران را دارد، بررسی‌های دقیقی انجام دهد و سپس اقدام به بارداری کنند، اما توصیه می‌شود اگر زوج جوان هستند حاملگی را به تعویق بیندازند تا شیوع اپیدمی کاهش پیدا کند. توصیه می‌شود از بارداری در اوج بیماری پرهیز شود و در صورت بارداری نیز مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

دارویی که از وخامت حال بیماران کرونایی می‌کاهد

سایت خبری باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی نوشت: دانشمندان انگلیسی معتقدند داروی فشار خون میزان بقای ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ را بهبود بخشیده و شدت عفونت را در بیماران با فشار خون بالا کاهش دهند. دو داروی فشار خون ACEi یا ARB باعث کاهش شدت و افزایش نرخ  بهبودی بیماران کرونایی می‌شود. دانشمندان دانشگاه پزشکی نورویچ انگلیس ۲۸ هزار بیمار کرونایی را برای تاثیر قرص ضد فشار خون تحت نظر قرار دادند. آن‌ها مشاهده کردند بیماران کرونایی که فشار خون دارند با مصرف قرص‌های ضد فشار خون از شدت و قدرت ویروس کرونا در امان‌ هستند. محقق برجسته دکتر واسیلیوس وسیلو، از دانشکده پزشکی نورویچ، گفت: ما می‌دانیم که بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در معرض خطر ویژه عفونت شدید کووید ۱۹ هستند. در شروع بیماری همه گیر کرونا، این نگرانی وجود داشت که داروهای خاص برای فشار خون بالا با نتایج بدتر برای بیماران کووید ۱۹ مرتبط باشد اما ما دریافتیم که خطر مرگ و میر و پیامدهای بحرانی به میزان قابل توجهی کمتر است، بنابراین  این داروها ممکن است نقش محافظتی داشته باشند، به ویژه در بیماران مبتلا به فشار خون بالا. طبق این تحقیقات بیماران کرونایی مبتلا به فشار خون بالا که داروهای ACEi / ARB مصرف می‌کردند، ۰.۶۷ برابر کمتر از بیمارانی که این داروها را مصرف نمی‌کردند، در معرض کاهش شدت و قدرت ویروس قرار دارند.

کشف واکسن کرونا قطعی است؟

خبرگزاری فارس به بازتاب سخنان مینو محرز متخصص بیماری عفونی پرداخته و آورد:همچنان بیماران در بیمارستان‌ها بستری هستند اما هجوم بیماران و تعداد مبتلایان کاهش یافته است. با توجه به برگزار شدن کنکور سراسری و در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط عزاداران حسینی، بایستی منتظر موج سوم این بیماری باشیم. محرز در واکنش به اظهارات دکتر لاری، سخنگوی وزارت بهداشت مبنی بر احتمال عدم وجود واکسن برای ویروس کرونا همانند HIV، گفت : برای بیماری ایدز واکسن‌های متعددی کشف شد اما همچنان به نتیجه‌ای نرسیدیم و این احتمال دور از ذهن نیست، چنانکه این ویروس بخشی از ویژگی‌های HIV را به همراه خود دارد. وی همچنین در خصوص اظهارات وزیر بهداشت درباره اجرای رویکرد فشار و جریمه برای کسانیکه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند افزود: در تمامی این ۷ ماه، رعایت موارد بهداشتی به مردم تذکر داده شده است و اگر برخی هموطنانمان همچنان این پروتکل‌ها رعایت نکنند بایستی جریمه شوند زیرا این دسته از افراد نه تنها زندگی خود، بلکه زندگی دیگران را نیز به خطر می‌اندازند اما هنوز جریمه‌ای تعیین نشده و این طرح در حد یک گفت‌وگو است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

منتظر هیچ تغییری در پساکرونا نباشید

خبرگزاری ایلنا به گفت و گو با گیانا ریپان استاد جامعه‌شناسی دانشگاه ساسکس  پرداخته و آورد:خبرگزاری ایلنا:کرونا نه تنها تغییری بنیادین در وضعیت ما ایجاد نمی‌کند بلکه خود عاملی است که جهان ناعادلانه ما را در شکلی دیگر بازتولید می‌کند. از نظر او کرونا عاملی است که شدیداً طبقاتی عمل می‌کند و هر کس به فراخور طبقه اقتصادی و اجتماعی‌اش با آن درگیر می‌شود. چندی پیش ژیژک از نوعی رستاخیز سخن گفته بود. از نظر او کرونا توانسته بارقه‌ای برای تغییراتی بنیادین در جهان به پدید آورد اما در برابر کسی چون جورجو آگامبن چندان به این تغییرات و ریشه‌ای بودن آنها خوش‌بین نبود.
 

آمار کرونا بازهم از نردبان سفرهای مردم بالا می‌رود؟

خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشت:قرار گرفتن تاسوعا و عاشورای حسینی پس از تعطیلات آخر هفته جاری، تعطیلات چهار روزه‌ای پیش روی مردم قرار داده و با وجود تاکیدهای چند باره ستاد ملی مقابله با کرونا روی سفر نکردن مردم و در خانه ماندن، باید دید کرونا از رکورد شکنی و افزایش احتمالی سفرهای مردم استفاده می‌کند و آمار شیوع خود را بالاتر می‌برد یا آنکه باید منتظر در خانه ماندن مردم و خبرهای خوش کاهش آمارهای ابتلا و جانباختگان در کشور باشیم. ارزیابی‌های منتشر شده داخلی و حتی بسیاری از آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که افزایش سفرهای مردم در ماه‌های گذشته تاثیر بسزایی روی بالارفتن آمار ابتلاء به ویروس کرونا و نرخ مرگ و میر ناشی از آن داشته است و در ایران طی ۱۵۰ روز گذشته هر گاه مردم سفرهای بین استانی و بین شهری خود را به ویژه در ایام تعطیلات افزایش داده‌اند شاهد بالاتر رفتن آمارهای کوید ۱۹ و خبرهای بد پس از آن بوده‌ایم. شاید اگر بسیاری از مردم از سفرهای خود در این ماه‌ها صرف نظر می‌کردند گذر خود و نزدیکان‌شان به بیمارستان و حتی شاید بهشت زهرا نمی‌افتاد. این موضوع وقتی جدی‌تر می‌شود که بسیاری از متخصصان و مسئولان بهداشتی از جمله دکتر مسعود مردانی - فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری کرونا در این باره هشدار داده‌اند. وی در این باره به ایسنا گفت: کرونا حداقل تا پایان سال با ما خواهد بود و هنوز  تمام نشده و رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری‌ها باید همچون گذشته تداوم داشته باشد. این در حالیست که متاسفانه برخی مردم رعایت این اصول را رها کرده و به مسافرت و میهمانی می‌روند؛ به گونه‌ای که بر اساس آمار، ۶۰ درصد مبتلایان جدید افرادی بودند که اخیرا به سفر رفته‌اند.

سفر؛ عامل اصلی انتقال کرونا

روزنامه مردم سالاری در گزارشی به بازتاب سخنان ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت پرداخته و نوشت:ذخایر خونی کشور در وضعیت مناسبی قرار دارد، اما باید افزایش یابد. محرم امسال زمان مناسبی برای اهدای خون و به ویژه هدای پلاسما است. در برآوردهای قبلی ما تصور می‌کردیم حدود ۱۰ درصد بهبودیافتگان کرونا، اقدام به اهدای پلاسما کنند. اما اکنون تنها ۲ درصد از این بهبود یافتگان پلاسما اهدا کرده‌اند. در تسریع و تسهیل فرایند اهدای خون واهدای پلاسما سازمان انتقال خون سامانه نوبت دهی اینترنتی نیز برقرار کرده است. معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی در خصوص پذیرش بیماران در بیمارستان‌های خصوصی در روزهای تعطیل اظهار کرد: بیمارستانها حتی در روزهای تعطیل نیز باید بیماران اورژانس را پذیرش کنند، اما بیماران غیر اورژانسی براساس نوبت دهی پذیرش می‌شوند. وی در خصوص تعدیل نیرو در برخی ازبیمارستانهای خصوصی بیان کرد: با وقوع بیماری کرونا تعداد قابل توجهی از خدمات به ویژه خدمات غیر ضروری مانند اعمال زیبایی کاهش یافت که این موضوع بار مراجعه به بیمارستانهای خصوصی را کم کرد. از سوی دیگر مردم نیز به دلیل تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی قدرت خرید کمتری پیدا کردند، از این رو مراجعه آنها به بیمارستان‌های دولتی افزایش یافت؛ این در حالی است که بیمارستانهای خصوصی کمکی از سوی دولت دریافت نمی‌کنند و باید با درآمد خود بیمارستان را اداره کنند. درخواست ما از همه کارفرمایان در همه بخش‌ها این است که از هر گونه تعدیل نیرو در شرایط اقتصادی فعلی خودداری کنند.

رکورد ‌نگران‌کننده کرونا

روزنامه شرق به گفت و گو با علاءالدین ازوجی، مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخته و نوشت: آخرین برآوردها از آسیبی که کرونا به اقتصاد کشور زد، اصلا ارقام قابل اغماضی نیست.  

بعد از شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از کسب‌وکارها، آمارهای اولیه از بی‌کارشدن یک میلیون نفر خبر می‌داد. برآوردهای اخیر وزارت کار چه وضعیتی از این بازار ترسیم می‌کند؟ براساس مطالعات و داده‌های جهانی، بیماری‌هایی که به‌ صورت اپیدمی در سطح جهان رخ داده، از ۷۰۰ سال قبل تاکنون به این طرف در مجموع منجر به فوت بیش از ۱۸۵ میلیون نفر از جمعیت جهان شده است. اگر این داده‌ها را در ساختار سنی و نسل به ‌نسل ببینیم، می‌توان تخمین زد که چه میزان به تعداد و ساختار جمعیت جهانی آسیب وارد کرده است. وقتی یک جوان یا فردی میانسال به ‌علت این نوع ویروس فوت می‌کند یا حتی آسیب می‌بیند، بدیهی است که نسلی بعد از او به‌ وجود نخواهد آمد؛ بنابراین جهان از بیماری‌های اپیدمی آسیب زیادی دیده و می‌بیند که هم از بُعد سلامت انسان، هم از بُعد رفتارهای اجتماعی و هم از بُعد پیامدهای این اتفاق بر کسب‌وکارها درخورتوجه است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اوایل اسفند سال گذشته پیش‌بینی اولیه‌ای داشت (جدا از بحث سلامت و بهداشت) تا برای کسب‌وکارهایی که احتمال آسیب متصور بوده، یک بسته حمایتی پیشنهاد دهد. در این پیش‌بینی برآورد شده بود که در اسفند سال گذشته، فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ نزدیک به یک میلیون شغل آسیب می‌بیند. این تعداد عمدتا مربوط به کسب‌وکارهایی بود که بیشتر به خریدها و تعطیلات نوروزی محدود می‌شد؛ اما بعد از اردیبهشت به‌تدریج اثرات عمیق‌تر و زمان آن، تأثیرات این بیماری بر کسب‌وکارها گسترده‌تر شد. تقریبا روند نموداری آن به شکل V و سپس با شیوع موج دوم آن حالت W به خود گرفته است؛ یعنی بعد از پایان اردیبهشت وضعیت کسب‌وکارها به سمت صعود و به طور نسبی بازگشت به حالت اولیه بود؛ اما با شروع موج دوم دوباره آسیب‌ها شروع شد؛ البته تأثیر این موج کمتر از قبل بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha