سید علیرضا آوایی روز سه شنبه در جریان بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) و در نشست با مدیرعامل، معاونان، مدیران و سردبیران ایرنا ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجائی و باهنر و شهدای اصحاب رسانه افزود: صادقانه میگویم وقتی وارد دولت شدم هرگز فکر نمیکردم کار دولت تا این حد سخت و دشوار باشد. خداوند را به شهادت می طلبم کار دولت بسیار سخت، پر استرس، پر دغدغه، متکثر و متنوع است.
وی ادامه داد: اکنون جمعی دولت را اداره میکنند اما با تحریمهای وحشتناک، بی سابقه و گسترده از جمله تحریم نفت، بنادر و بانک مرکزی مواجه هستند، همچنین با بیماری عجیب کرونا روبرو هستند. با این شرایط سخت دولت را مورد هجمه قرار می دهند و نصیحت میکنند در حالی که هیچ کاری ساده تر از صحبت های قشنگ نیست و هیچ چیز هم سخت تر از حل مشکلات نیست.
آوایی اظهار داشت: تلقی من این است که کار هیچ دولتی در طول انقلاب اسلامی به این اندازه سخت نبوده و شاید هم آنقدر مورد جفا قرار نگرفته است. ممکن است هر دولتی نقایصی داشته باشد که باید اصلاح شود اما واقعا شرایط سخت است و باید بیش از همیشه دولت را کمک کرد.
وزیر دادگستری تصریح کرد: طبق روایات، کف انصاف این است که در قضاوت دیگری خود را جای او قرار دهیم.
آوایی اظهار داشت: یکی از بدترین دیکتاتوریها، دیکتاتوری جو است. فضایی درست می شود که انسان حقیقتی که می خواهد نمی تواند بازگو کند.
وی تصریح کرد: اقدامات دولت را صادقانه باید بدون مبالغه منعکس کرد. اکنون وضع کشور در برخی شاخص ها از جمله دسترسی به آب آشامیدنی، برخی شاخصهای بهداشت و درمان، دسترسی به برق و گاز از برخی کشورهای پیشرفته هم بهتر است. این افتخارات منحصر به دولت نیست بلکه افتخار ملت ایران است.
آوایی با اشاره به تبلیغات گسترده علیه ایران گفت: این اقدامات ظلم به کشور، دین، ملت و مدیرانی است که در این چهل سال در کشور زحمت کشیده اند.
وزیر دادگستری در ادامه با اشاره به رسالت حرفه ای خبرنگاران اظهار داشت: برداشت من این است که فعالیت خبرنگاران، اهالی قلم و اصحاب رسانه، سخت، پراسترس، پر از لغزشگاه ها و پرتگاه ها است.
وی ادامه داد: کسانی که فعالیت رسانه ای دارند باید هر روز آماده باشند که متناسب با موضوعات مختلف و منطبق با مصالح کشور موضع گیری کنند؛ از این رو باید افرادی دارای ذهن فعال و پویا و با استعداد باشند تا بتوانند در این فضا، رسالت حرفه ای خود را به خوبی انجام دهند.
آوایی اضافه کرد: اهالی رسانه باید با شرافت شغلی و صیانت از حرفه ای که دارند، عمل کنند و از سویی دیگر با موانع و وسوسه هایی روبرو هستند.
وزیر دادگستری گفت: رسانهها باید تیتر جذاب و مخاطب پسند انتخاب کنند و از طرف دیگر ممکن است این تیتر در جهت منافع ملی یا حیثیت و آبروی برخی افراد نباشد و گاهی برای عده ای فاجعهای ایجاد کند.
آوایی افزود: گاهی با عوام زدگی در رسانهها مواجه هستیم؛ در مقطعی مد شده بود و مسابقه بود که اعلام کنند همه فاسد هستند؛ بدون توجه به اینکه وقتی به جامعه القا شود چه آثار و پیامدهایی در پی خواهد داشت خصوصا زمانی که مبالغه آمیز باشد هرچند مردم هم خوششان بیاید باز هم اشتباه است.
وی گفت: فضایی درست شده بود که هر لحظه همه در انتظار دستگیری و بی آبرویی بودیم البته این فضا را ما با هم ساختیم و همه با هم اشتباه کردیم.
آوایی اظهار داشت: مردم را مأیوس کردن، ایجاد بی اعتمادی بین ملت و حاکمیت و گاهی اوقات هم از سر خیرخواهی، مشی نادرستی است و راه و سیره انبیا(ع) نیست؛ آنها نگاه می کردند چه کاری به نفع جامعه و خداپسندانه است، آن را انجام می دادند و دنبال کسب محبوبیت به هر ترتیب نبودند.
وزیر دادگستری با بیان اینکه کار اصحاب رسانه غالبا لبه پرتگاه است، افزود: نشر یک خبر بی پایه، نسبت دادن یک موضوع نادرست به یک انسان، ارائه یک خبر هیجانی یا یک تسویه حساب شخصی در رسانه می تواند اولین و آخرین اشتباه یک خبرنگار باشد زیرا ممکن است نشر یک مطلب آنقدر اشتباه عمیقی باشد که یک عمر تلاشهای حرفه ای فرد را از بین ببرد.
آوایی تصریح کرد: رسانه باید نبض جامعه را در دست گیرد و جامعه را منطبق با مصالح هدایت کند نه اینکه با هیجانات روز خود را تنظیم کند.
وی اظهار داشت: یک مطلب خلاف واقع در خبرها ممکن است کل اعتبار یک فرد، خانواده یا یک تاجر و عده ای را ساقط کند. متاسفانه در کشور تقریبا همه چیز جز آبروی انسانها تحت تورم قرار گرفته و آبروی افراد مهم تلقی نمیشود در حالی که در روایات دین ما، آبروی انسان مانند خون، حیاتی است بنابراین اصحاب فرهنگ و رسانه باید سطح شعور، فرهنگ و ادراک جامعه را ارتقا دهند.
وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه حرفه خبرنگاری مانند قضاوت پرمسئولیت و سخت است، افزود: یکی از رسالتهای رسانه، امید بخشی به مردم است و نباید اخبار یأس و ناامیدی در جامعه پمپاژ کرد. آیا واقعا در کشور خبر خوب نداریم که دائم خبر بد منعکس می شود.
وی گفت: سخنرانی های داغ و آتشین و اهانت مشکلی از مردم حل نمی کند. گاهی برخی بولتنها مملو از انرژی منفی است و اینها به بیراهه رفتن است.
آوایی اضافه کرد: امیدبخشی به مردم و همزمان تنظیم توقعات متناسب با شرایط موجود، نقد منصفانه و ارائه راه حل و کمک، توسعه فرهنگ انصاف و واقع بینی، اجتناب از اقدامات هیجانی، اطلاع رسانی صادقانه، بدون مبالغه، انعکاس پیشرفت ها و موفقیت ها همراه با آمار و مستندات واقعی از جمله رسالتهای رسانه در راستای کمک به دولت و مردم است.
وی با اشاره به لزوم نظارت مطبوعات و رسانه ها بر اقدامات مسئولان گفت: رسانهها تا حد ممکن باید بر اقدامات و فعالیتهای مدیران و مسئولان نظارت فعال داشته باشند و مسئولان هم احساس کنند که عملکرد آنها زیر نظر مطبوعات رصد می شود.
وزیر دادگستری یادآور شد: هدف انقلاب اسلامی از بدو تاسیس ترویج دیانت، اخلاق، معنویت و ارزشهای اسلامی بود و نمیگوییم رفاه مهم نبود اما هرچه عملکرد ما متناسب به اهداف اولیه باشد، موفق خواهیم بود.
نظر شما