مهرداد غضنفری روز سهشنبه در آیین افتتاح نخستین مرکز غیردولتی خدمات محیط زیستی کشور در قم افزود: صنعت لزوما در تقابل با محیطزیست قرار نگرفته است و واحدهای صنعتی میتوانند قوانین و ضوابط زیستمحیطی را بهخوبی موردتوجه قرار دهند.
وی ادامه داد: اجرای قانون هوای پاک در کشورمان درگرو فرهنگسازی، تعامل مسئولان، تأمین زیرساختها و مشارکت عمومی است که در رابطه با هماهنگی و همافزایی مسئولان، فاصله زیادی با نقطه مطلوب وجود دارد.
معاون امور اقتصادی استانداری قم بابیان اینکه باید سهم بخشهای مختلف در تخریب و آلودگی محیطزیست مشخصشده و برای آن برنامهریزی لازم انجام شود، خاطرنشان کرد: برای اجرای درست قوانین در جامعه، باید پیگیریهای لازم از سوی مسئولان با جدیت انجام شود و دستگاههای اجرایی برای ارائه گزارش از اجرای قوانین الزام داشته باشند.
وی بابیان اینکه همه اقدامها و فعالیتها در حوزههای گوناگون برای رفاه و سلامت انسانهاست و اگر فعالیت ما به بشریت و جانداران آسیب بزند به بیراهه رفتهایم، گفت: ما به دنبال توسعه، پیشرفت و تحول در استان قم هستیم و مسائل زیستمحیطی در حوزههای صنعتی و خدماتی باید در جلسات کارشناسی موردبحث و بررسی قرار بگیرد.
غضنفری بر ضرورت اجرای قوانین تنبیهی و تشویقی برای واحدهای صنعتی در رابطه با اجرای ضوابط زیستمحیطی تأکید کرد و گفت: برای حفاظت از محیطزیست باید نگاه پیشگیرانه داشته باشیم و واحدهای صنعتی که مؤلفهها و شاخصهای زیستمحیطی را رعایت نمیکنند، باید از ارائه خدمات محروم شوند.
وی در پایان بابیان اینکه نظام اسلامی نسبت به مسائل زیستمحیطی نگاه جدی و روشنی دارد، تصریح کرد: برای دستیابی به اهداف کلان زیستمحیطی در کشورمان، باید همه مردم و مسئولان و فعالان اقتصادی به درک مشترکی از اهمیت و جایگاه محیطزیست دستیافته و با برنامهریزی لازم گامهای مثبت و مؤثری در این زمینه بردارند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم نیز در این آیین با اشاره به وجود معضلات و چالشهای متعدد زیستمحیطی در کشورمان در حوزههای گوناگون، خاطرنشان کرد: امروزه همه مردم نسبت به جایگاه و اهمیت حفاظت از محیطزیست بسیار آگاهتر و مطالبه گر شدهاند.
سید رضا موسوی مشکینی بابیان اینکه استان قم به لحاظ اکوسیستم بسیار شکننده شده است، خاطرنشان کرد: بارگذاری بیشازاندازه جمعیت و توسعه روزافزون صنایع در وسعت جغرافیایی اندک و قرار گرفتن در انتهای حوضه آبریز، شرایط حساس زیستمحیطی را در استان ایجاد کرده است.
وی بابیان اینکه در استقرار واحدهای صنعتی باید توان اکولوژیکی و سند آمایش استان را موردتوجه قرار دهیم، اظهار داشت: قانون هوای پاک باوجود برخی نقدها ظرفیتهای خوبی را برای دستیابی به مؤلفههای زیستمحیطی به وجود آورده است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم با اشاره به افتتاح نخستین مرکز خدمات محیط زیستی کشور در استان قم، گفت: این مراکز میتوانند با شناسایی موانع، مشکلات و آسیبها و نیز ارائه راهکارهای مناسب تخصصی به واحدهای صنعتی، در تحقق اهداف و سیاستهای زیستمحیطی در جامعه مؤثر واقع شود.
وی بر ضرورت فهم و اجرای درست دستورالعملها و ضوابط زیستمحیطی در واحدهای صنعتی تأکید کرد و گفت: این مراکز میتوانند با دانش و آگاهی لازم در جهت دستیابی به شاخصهای زیستمحیطی در کشور بسیار مؤثر واقع شوند.
رئیس سازمان نظاممهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم نیز با اشاره به اهداف و کارکردهای راهاندازی مراکز غیردولتی ارائه خدمات محیط زیستی، خاطرنشان کرد: این مراکز باید به دنبال اجرای درست قوانین زیستمحیطی برای کاهش حداکثری آلودگیها در واحدهای صنعتی باشند.
عباس خرمی افزود: واحدهای صنعتی بالای ۵۰ نفر به لحاظ قانونی موظف به بهکارگیری کارشناسان HSE هستند، اما واحدهای صنعتی کوچکتر که به لحاظ مالی نیز با مشکلات و محدودیتهایی مواجه هستند، میتوانند جهت اجرای ضوابط زیستمحیطی، از کارشناسان این مراکز استفاده کنند.
وی در پایان معضل از میان رفتن باغهای درونشهری قم را موردتوجه قرار داد و گفت: در شهر قم باید به دنبال احداث ساختمانهای سبز و همچنین توسعه بام سبز باشیم تا نتایج مثبت و مؤثر آن را در ارتقای شاخصهای زیستمحیطی شاهد باشیم.
نخستین مرکز غیردولتی ارائه خدمات محیط زیستی کشور همزمان با هفته دولت با حضور جمعی از مسئولان اجرایی در قم افتتاح شد.
نظر شما